Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Jindraj To je Diatone #37. Já se svojí ve větru nezvládl řízení a pod plynem dal celovku do zdi. Naštěstí mám nekvalitní suchý zip z ebay a ten se roztrhl a baterka odletěla bokem. Tím se spotrebovalo hodně energie nárazu a žádná újma se nestala. Dokonce i vrtulky přežili. Opravdu hodně odolný rám.
jindraj píše:
Dej do tančíku nějakou netančíkovou desku a hned bude zábava. Tady tedy dost foukalo, ale večer to trochu lehlo a tak jsem si nejen zablbnul ale i užil podvečerní zasněné romantiky![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=41q--X7XgBU[/youtube]
Musím říct, že to jde stále lépe a tím to baví víc a víc ... Doma už na mě zase koukají podezřívavě
Jindro..jsem to možná blbě napsal...ono odbourat ten zvyk z full Naza vození se po okolí nejni jen tak. Až 6tý let jsem to přepnul na manual...a hle hned se s tím míň přetahuji. Ono mám pocit,že až si vezmeš na páčky toho mého tančíka,tak na manual budeš spokojený. Ale na Atti režim se fakt lítat nedá...
Ale to není chyba řídící jednotky..je primárně dělaná na plazení v fuftu a to u velkých mašin zvládá lépe než ostatní. (nebo rozhodně vždy na první dobrou).
Ale u tohodle mrňouse...ta stabilizace vyloženě vadí.
Teď tu funí už moc...tak pokračování výcviku zase jindy.
- xxkarlosxx
Doladili jsme s Tsisters svůj rám(SCORPION) a je to super...Už jsem s ním i lítal a proti 250jdě to je něco jiného..Bohužel jsem ztratil mobius,tak video až přijde xiaomi...

Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
xxkarlosxx píše:Doladili jsme s Tsisters svůj rám(SCORPION) a je to super...Už jsem s ním i lítal a proti 250jdě to je něco jiného..
jak už do téhle kategorie nějaký čas nakukuji a něco malinko jsem už stihnul odzkoušet a něco namyslet nebo načíst, tak mi tohle nedává moc smysl ... když si odmyslím exotické tvary některých rámů, tak podstatou je, že mi drží 4 motory (střídají se tu prakticky jen 2000 a 2300 kV) s +- stejnou roztečí 250mm +- nějaký ten milimetr. a uprostřed toho je jedna ze dvou (no dobře ať nežeru ze tří) desek, co se tak nějak používají. Rozdíly mezi rámy samými (tedy pokud zůstáváme v téže velikostní kategorii o které je tohle vlákno) tak vidím spíše v rovině vzhledové a v rovině uživatelné montážní a servisní přívětivosti. Přijde mi, že s ohledem na to, že jen zajišťují polohu motorů nemohou mít rámy až tak zásadní vliv na letové vlastnosti ... tedy alespoň ne tolik, jako jiné parametry. Ano mohu nějakým rámem nahnat pár gramů, u některého trochu tuhosti, u dalšího zase dokážu nandat 6" vrtule. Ty vrtule ale obvykle jen za cenu že nemám čistou 250, gramy většina prošustruje spíš jinde a hlavně stejně jako u kola, když budu šetřit hmotností na rámu, tak to bude zhusta za cenu nižší odolnosti.
Abych to zkrátil ... dá se nějak vysvětlit, v čem je ten rám (když pominu pro někoho subjektivně zajímavější tvar) takový posun proti jiným? ... třeba si poopravím dojem.
- xxkarlosxx
jindraj píše:
jak už do téhle kategorie nějaký čas nakukuji a něco malinko jsem už stihnul odzkoušet a něco namyslet nebo načíst, tak mi tohle nedává moc smysl ... když si odmyslím exotické tvary některých rámů, tak podstatou je, že mi drží 4 motory (střídají se tu prakticky jen 2000 a 2300 kV) s +- stejnou roztečí 250mm +- nějaký ten milimetr. a uprostřed toho je jedna ze dvou (no dobře ať nežeru ze tří) desek, co se tak nějak používají. Rozdíly mezi rámy samými (tedy pokud zůstáváme v téže velikostní kategorii o které je tohle vlákno) tak vidím spíše v rovině vzhledové a v rovině uživatelné montážní a servisní přívětivosti. Přijde mi, že s ohledem na to, že jen zajišťují polohu motorů nemohou mít rámy až tak zásadní vliv na letové vlastnosti ... tedy alespoň ne tolik, jako jiné parametry. Ano mohu nějakým rámem nahnat pár gramů, u některého trochu tuhosti, u dalšího zase dokážu nandat 6" vrtule. Ty vrtule ale obvykle jen za cenu že nemám čistou 250, gramy většina prošustruje spíš jinde a hlavně stejně jako u kola, když budu šetřit hmotností na rámu, tak to bude zhusta za cenu nižší odolnosti.
Abych to zkrátil ... dá se nějak vysvětlit, v čem je ten rám (když pominu pro někoho subjektivně zajímavější tvar) takový posun proti jiným? ... třeba si poopravím dojem.
Proč posun? Nějak nechápu o co ti v tvém postu jde?
-Rám není k prodeji,nekoupí si ho každý.
-Je uživatelsky měnitelný a upravitelný - nejsou hranice,to ti nenabízí také nikdo. Viz. je třeba připravený jak pro Mobiuse,tak pro gopro stačí si jen vybrat. možnost širších baterek,měnitelné ramena(250,300) spodní plato schová v klidu i větší regulátory typu afro 20A,30A..Ramena jsou připravena pro větší motory typu 2206,2208 a přes to mají kolem nich dostatečnou ochranu atd...Přední a zadní vrtule jsou od sebe dál pro lepší letové vlastnosti...... Prostě uživatelsky měnitelné podle toho co chci já a ne podle toho co nabízí výrobci...V klidu si můžeš koupit rám za 5 000,ale není kam dát mobius,natož Gopro.. Proto rámy,které si děláme sami jsou unikátní
jo jo v pohodě ... já jen jak jsem četl ten tvůj první příspěvek, tak jsem měl dojem, že jsi mluvil o nějakém zásadním letovém posunu a vyladění (....viz ta tvoje zmínka, že je "někde jinde" ... jsem si ji takto přeložil), a to mi nějak hlava nebrala. Pokud mluvíš o tom, že je to rám, který jste si vymazlili na vaše specifické použití aby ti v některém konstrukčním/montážním ohledu dovolil něco jiného, než běžně dostupné rámy, tak to samozřejmě smysl dává a to je jasné. Tam už to je jen o osobních preferencích. Já bych třeba GP na 250 dávat moc nechtěl ... uvažuji spíš kde uspořím gramy, tak se mi tam nechce dávat kameru, která není ani aerodynamicky ani hmotnostně úplně žádná velká výhra a třeba i u reglů spíš osobně vezmu reg, který mi pasuje do rámu (je jich dobrých a výborných dost) než měnit rám, ale to už je opravdu o hraní si a preferencích každého a jak známo proti gustu ... tak ať Vám škorpión lítá 
- xxkarlosxx
jindraj píše:jo jo v pohodě ... já jen jak jsem četl ten tvůj první příspěvek, tak jsem měl dojem, že jsi mluvil o nějakém zásadním letovém posunu a vyladění (....viz ta tvoje zmínka, že je "někde jinde" ... jsem si ji takto přeložil), a to mi nějak hlava nebrala. Pokud mluvíš o tom, že je to rám, který jste si vymazlili na vaše specifické použití aby ti v některém konstrukčním/montážním ohledu dovolil něco jiného, než běžně dostupné rámy, tak to samozřejmě smysl dává a to je jasné. Tam už to je jen o osobních preferencích. Já bych třeba GP na 250 dávat moc nechtěl ... uvažuji spíš kde uspořím gramy, tak se mi tam nechce dávat kameru, která není ani aerodynamicky ani hmotnostně úplně žádná velká výhra a třeba i u reglů spíš osobně vezmu reg, který mi pasuje do rámu (je jich dobrých a výborných dost) než měnit rám, ale to už je opravdu o hraní si a preferencích každého a jak známo proti gustu ... tak ať Vám škorpión lítá
Ale jo,já to myslel tak jak píšeš...Mám 250jdu doladěnou 4S CF atd..Je to super polítání..Tam jsem i bojoval o váhu...Tento druhý rám není až o tolik větší,spíš jen ramena delší a nějaké úpravy ke spokojenosti...Rozdíl je v tom,že tady s váhou nelaboruji,protože motory 2206 s 6045 vrtulema mají tah na plný výkon kolem 1150g jeden..Nemusíš pak dělat nějaké drastické váhové ústupky,plus naopak potřebuješ větší baterie...Video pak vypadá nějak takto:
Lítat nízko,rychle a v pěkný krajině má také něco do sebe
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YfNPhjVA-1Y[/youtube]
Já to řeším dvěma stroji, jeden do rychla s NAZE32 a druhý pomalejší ale naprosto pohodový s CC3D openpilot a protáhnu se kdejakou škvírou. Podle okolností si vyberu.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Ráno jsem jel zase kolem těch stromečkům a nemohl jsem jim odolat, musel jsem si skočit 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UX_rjWYwyrE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UX_rjWYwyrE[/youtube]
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Létáte někdo XT30
Měl jsem koptéru tězkou na zadek.
Tak jsem dal na baterie 1.5mm dráty místo těch origo 3mm
A dal tam XT30, ušetřil jsem 8g
Ale bylo to 8g zcela v zádu, takže to trochu pomohlo.
Dělal jsem proudový vs teplotní test XT30, ten vyšel vcelku slušně.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak píše:Létáte někdo XT30
já jsem na ně u 250 velmi rychle přešel ... XT60 byly hrozně humpolácké a blbě se mi s nimi na malé 250 manipulovalo ... a MPJet konektorky, které jinak a jinde běžně a rád používám mi tady přijdou méně praktické ... ten společný konektor mi pomáhá držet kabely kde mají být aby nelezly hlavně za letu, kam nemají. Podle OSD mi vychází, že standardně letím kolem 10-14A ... jen naprosto výjimečně mi to vylítne na nějakou sekundu - dvě na třeba 25A apod. číslo kolem 30 jsem tam snad ještě neviděl. takže XT30 by měly být víc než dostačující a s ohromnou rezervou i proudově.
XT30 jsou na tuhle aplikaci zcela OK, jen mi zrovna došla zásoba ... snad brzy dorazí doplnění
- Blacksite
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz vidim ty videa, uz chci taky litat, moje dily jsou nekde mezi cinou a cr
....kdyz vidim ty konektory, objednam si ty 30 taky 
Taranis X9D+
Také myslím že budou super.
Musím doobědnat.
Celá testovací sada padla na baterie a nabíjecí adaptéry.
Musím doobědnat.
Celá testovací sada padla na baterie a nabíjecí adaptéry.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ty XT30 taky používám do 250tek s tím, že mám pochopitelně vyměněné kabely u baterek. Je to naprosto dostačující. Proudově nejspíš daleko před limitem.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...