ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
eddiex

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#2356 Příspěvek od eddiex »

Ty grafy jsou pro mne spanelska vesnice . Vubec nepoznam kdy se prepinaly ty mody. Jsou tam sice napisy, ale nevim jak najit v grafu bod, kde se prepnulo...
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
eddiex

#2357 Příspěvek od eddiex »

Tak houbicka vymenena za cernou. Vubec zadna zmena.
sobi

#2358 Příspěvek od sobi »

Zaciatok napisu modu v grafe je moment prepnutia. Na x-osi je cislo riadku z logu, cize v podstate zodpoveda casu.
Skus visiet v stabilize povedzme minutu a snaz sa drzat konstantnu vysku par metrov. Posli potom ten ctun graf bez dalt (desired? altitude - ta je len pre mody, kde apm reguluje vysku samo). Na pravu stranu grafu pripadne pridaj throut, tiez z ctun.
eddiex

#2359 Příspěvek od eddiex »

sobi píše:Zaciatok napisu modu v grafe je moment prepnutia. Na x-osi je cislo riadku z logu, cize v podstate zodpoveda casu.
Skus visiet v stabilize povedzme minutu a snaz sa drzat konstantnu vysku par metrov. Posli potom ten ctun graf bez dalt (desired? altitude - ta je len pre mody, kde apm reguluje vysku samo). Na pravu stranu grafu pripadne pridaj throut, tiez z ctun.

Tak tady jsou ty grafy.
Pridal jsem i ty vibrace. Mimo STABILIZE se i ty vibrace silene zvysi.
Přílohy
test01d.jpg
test01c.jpg
test01b.jpg
test01a.jpg
eddiex

#2360 Příspěvek od eddiex »

Tak jsem nahral FW 3.1.5 a zitra to vyzkousim. Starsi "dvojkovy" FW jsem sice nahral, ale nepodarilo se mi zkalibrovat akcelerometry. V MP kdyz jsem zahajil kalibraci, tak vsechny ty pokyny probehly v rychlosti za sebou aniz bych je odklepaval a na konci to reklo "Calibration failed [????]"
Zacinam byt z toho trapeni nejak unaveny. Ten program [MP] je primo hrozny. Ovladani nejasne, nazvy tlacitek zavadejici, chyby v popisech ruznych polozek v nastaveni, napoveda zadna, casto se tam deji veci samy od sebe... O nekterych polozkach programu neni mozne najit zadne info...

Obavam se, ze pokud to tak pujde dal, tak se asi s APM i s celou kopterou presunu to vlakna "PRODAM"...

Jeste me napada jedno: nemuze byt proste ten vyrobek z HK smejd, ktery proste fungovat nebude? Mam doma uz rok v krabickach original celou sadu primo od 3DR koupenou z Mexika. Mozna bych to mohl vyzkouset..., ikdyz to je puvodne urceno pro muj jiny projekt v letadle.

Nejde mi do hlavy, jak je mozne, ze moje koptera se chova ve STABILIZE uplne perfektne a v ALT HOLD a LOITER a RTL tak divne divoci. Mi to porad pripada, ze to ma neco spolecneho s vyskou. Baro, ktere meri vysku [tlak] kolisa bez ohledu na vitr, svetlo, vibrace a stroj se jakoby prehnane pilne snazi udrzovat vysku podle eratickych zmen udaju z barometru. Proto motory zabiraji naplno a hned se skoro vypinaji a takhle to ve vzduchu poskakuje. Nekdy v rozmezi jen pul metru, metru, nebo 2 metru a pak to vystoupa a nebo prudce spadne i o 10 metru!!!. Jinak ty mody funguji. Jen ta vyska to kazi.
sobi

#2361 Příspěvek od sobi »

Ak si v tom stabilize stal v rovnakej vyske, tak je ozaj problem stym barometrickym meranim vysky, lebo velmi, velmi kolise.
Problem moze byt:
1) vadny senzor
2) zle umiestnenie apm, ked senzor tlaku je priamo ovplyvneny fukanim vzduchu z vrtule.
Ked mas vypnute motory na zemi, tiez ta vyska tak skace? (napr. ked sa pripojis cez MP, status okno)
PS: Na MP sa casom da zvyknut a tiez pouzivam klony apm s FW 3.2
OK2BUH

#2362 Příspěvek od OK2BUH »

Já bych řekl, že je vadné baro čidlo. Buďto má čip velký šum nebo nějak chrastí. Nebo Číňan zapomněl osadit nějaký kondenzátor ve filtru. Zajímalo by mě slyšet zvuk motorů ve stabilize a althold. Nemáš nahrávku z letu?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2363 Příspěvek od jamesgsf »

Myslím, že to bude spíš blbě nastavený + vibrace, než že bude baro špatný. Chcde si to s tím pohrát.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
eddiex

#2364 Příspěvek od eddiex »

Kazde rano mam takovou nejakou novou davku elanu, takze to rozhodne rychle nevzdam, to zase ne.

Kolisa to i doma na stole, i venku na zemi, i venku ve vzduchu.
Ten graf doma na stole je vyjimecne malo kolisavy. Obvykle to skace v metrech a ne v centimetrech.
Baro je zakryte nyni dokonale. [ale oproti UPLNE odkrytemu neni ZADNA zmena v chovani]

Nahravku videa poridim. Kdyz da pocasi, tak jeste dnes. Zatim mrholi...
Prozatim popisu: Ve STAB je zvuk nadherny. Plynuly, rovnomerny, nepreryvany kolisanim . Presne nasleduje moje pokyny packama na vysilaci.
V ALTHLD, LOITER a RTL [jine jsem zatim nezkusil] je zvuk i chod "eraticky". Je to trochu videt i na grafu vibraci, neco jako PLNY PLYN-ZADNY PLYN - PLNY - ZADNY -PLNY -ZADNY...atd. Ty pulsy jsou ovsem nepravidelne. Neni to jako: TIK-TAK-TIK-TAK-TIK-TAK.
Spise jako: TIK-TAK---TIIIIK--TAK-TIIIK-TAAAK-TIK--TAAK-TIIK--TIIK--TIIIIK-----TAK-TIK---TAAAK. Radsi to natocim. :D

FW jsem chtel zkusit 2.xxx, ale MP odmita spolupracovat pri kalibraci akcelerometru.

Otazky:
1- K cemu slouzi mechanicke tlacitko "reset" na desce? Jak se pouziva? A co se presne stane, kdyz ho zmacknu?

2- Muzu nahrat do desky jiny FW aniz bych odpojil vsechny konektory z desky, nebo musi byt deska odpojena od vseho? [powermodul, telemetricky modul, dratky k prijimaci a motorum]
Přílohy
test01a.jpg
eddiex

#2365 Příspěvek od eddiex »

Jelikoz, jsem davno jezdil zavody s RC autama, tak me napada prirovnani:
Jako kdyz uplny novacek chce jet rovne, ale misto aby volantem jemne a primerene nasmeroval auto primym smerem a v pripade potreby jen jemne a plynule dosmerovaval, tak kvedla volantem SEM-TAM-SEM-TAM-SEM-TAM-TAM-SEM-SEM-TAM-SEM-SEM-TAM.... A takovymzbesilym "korigovanim" vlastne nema vubec sanci jet primo rovne. Tak tohle dela muj APM s motory. Ale jde mu urcite o vysku, ne o udrzeni na miste. LOITER drzi pozici velmi pekne a primerene, nechaoticky. Pere se jen s vyskou.
OK2BUH

#2366 Příspěvek od OK2BUH »

Kdyby byly třeba špatně nastavené PID a mělo to snahu nakmitávat tak by tam byla slyšet nějaká periodicita. Pokud je ten zvuk vyloženě chaotický tak myslím, že to čidlo chrastí, šumí, prostě blbne. Já když zapnu za letu baro tak slyším lehké zaškubání ale hned se to zklidní a zvuk motorů je dále stejný jako bez bara.
eddiex

#2367 Příspěvek od eddiex »

Jak to myslis ZAPNU BARO? To se neda vypnout a zapnout. Myslis, jako ze zapnes nejaky mod, ktery pouziva baro?
OK2BUH

#2368 Příspěvek od OK2BUH »

Ano, myslel jsem jako že ze stabilize zapnu althold.
j.s

#2369 Příspěvek od j.s »

Pro přehrání fw nemusíš odpojovat nic, prostě připoj USB a nahraj jiný fw, budeš muset na novo zkalibrovat kompas.
pokud máš doma ještě jedno apm, tak ho vyzkoušej. Když se kupuje z číny, tak se s tím musí počítat. Nebál bych se to vyreklamovat.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
OK2BUH

#2370 Příspěvek od OK2BUH »

To samotné čidlo tlaku je samozřejmě analogové, používá piezorezistivní princip. Zesílení je tam značné, takže může šumět i chrastit. Bohužel to nejde přímo změřit ani ofiltrovat protože ADC převodník je uvnitř integráče a zvenku už je I2C sběrnice. Jedině by se dalo zkontrolovat jestli tam neleze nějaké rušení po napájení. Hned u integráče by měl být blokovací kondík. Nechybí tam?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“