Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BSY

Re: Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

#556 Příspěvek od OK2BSY »

Dubnové natáčení na Malhostovické Pecce, zajímavém geologickém útvaru poblíž jmenované obce u Tišnova.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2B577hx-yMo[/youtube]
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od Dejfak »

Nedalvno jsem sjížděl autem z Mezní louk do Hřenska.
A jak je ten ukrutnej vejšlap lesem k Pravčické bráně, tak tam šlapal borec, co měl v ruce vysílačku a obrovskej kufr, asi nějaká hexa.
Docela mě to pobavilo. Ta představa že to táhne po těch šutrech přes 2km do kopce. Není tady náhodou ten dobrodruh? :-)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
OK2BSY

#558 Příspěvek od OK2BSY »

Dejfak píše:Nedalvno jsem sjížděl autem z Mezní louk do Hřenska.
A jak je ten ukrutnej vejšlap lesem k Pravčické bráně, tak tam šlapal borec, co měl v ruce vysílačku a obrovskej kufr, asi nějaká hexa.
Docela mě to pobavilo. Ta představa že to táhne po těch šutrech přes 2km do kopce. Není tady náhodou ten dobrodruh? :-)

Ahoj Dejfaku, byl jsem před pár lety na Pravčické bráně, tam bych táhl tak maximálně Phantoma, kdybych ho měl. Ale s hexou bych to fakt nedal, je to slušná štreka. Takže u Tišnova jsem pobral takovou malou Pravčickou branku, asi 300m od auta. Ale ten příměr je fajn. Díky! :lol:
Třeba sem autor s hexou dá nějaký prima záběry z Pravčické Brány. :wink:
Petr Tišnov
Phantom 2, H3-2D, GP Hero 3+b, FPV, new props 9450, carbon guard arcs and landing gear
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#559 Příspěvek od Dejfak »

České švýcarsko zbožňuji, o památky se tam doslova zakopává.
Na pravčické jsem byl, šel jsem těch 6km po hřebenu.
Nádhera, ale ani s Phantomem bych se tam netáh.
Navíc je to chráněná oblast a i v Praze jsem se sčuchnul s ochránci, co mě vyjeli za to že šlapu po trávě a že hluk koptér ruší hnízdící ptáky 50m od dvouproudové silnice. :roll:
Takže táhnout to tam aby mě někdo vyjel a nést to zase zpět.
Tak si to fotím z ruky a užívám si přírodu.
Navíc stres aby mi někdo nevybral auto atd...
No zajímalo by mě jestli to tam tek chlapík dotáh.
Jestli ano, tak by mohl jít dělat šerpu na nějakou horu :-)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
OK2BSY

#560 Příspěvek od OK2BSY »

Pravdu díš, byli jsme tam s mou drahou polovičkou na dovči, bydleli jsme v penzionu na hradě Tolštejn u Jiřetína pod Jedlovou, a do spousty scenérií v Česko-saském Švýcarsku jsme se přepravovali autem na nějaké parkoviště, dál pěšky. Na Pravčickou bránu bych Phantoma (mít ho) snad dodejchal, ale je fakt, že je tam takovej šrumec, že bych váhal, zda mi po něm někdo nehodí klacek. Ale jsou i další lokality, kde se dá, aniž by to moc vadilo. Ten kravál od vrtulí je fakt docela silný, co naplat. Snad se to vývojem zlepší. A jen doufám, že s nastupujícím dobrým počasím a teplem se tady objeví nové příspěvky. Je u nás tolik zajímavostí, že to stojí za video z našich poletuch.
Petr Tišnov
texmur

#561 Příspěvek od texmur »

Mám pocit že se mi konečně podařilo vyladit setup koptéry tak, že jsem s tím naprosto spokojen. Foukal poměrně silný poryvový vítr což je i vidět na stromech. Jello se neprojevilo i přestože bylo slunečné počasí a scéna místy dost přesvícená. Kritika týkající se pouze kvality videa vítána :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j9H1iA1y0us[/youtube]
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
pivandrift

#562 Příspěvek od pivandrift »

Většinou pěkný světlo, možná ještě 20 minut počkat, ale vím že to je těžký. Opravdu pěkný záběry. ( PS: byl jsi ve městě shodného názvu s tvým příjmením? - doporučuji.:-)
IvanGS

#563 Příspěvek od IvanGS »

texmur - za mne dobrý a dokonce inspirující :D . Jen hudba mi nesedí, hned se mi vybaví atmosféra filmu Podraz, R. Redford, P. Newmann a jejich tváře mi zakrývají obrazovku, takže z toho moc nemám. Když zvuk vypnu, je to naopak skvělé. Ale jsou to jen moje pocity, každý to vnímá jinak a nejdůležitější je Tvoje vnímání.
texmur

#564 Příspěvek od texmur »

Byl to jen test ve větru takže jsem si se střihem nijak moc nehrál a hudbu dal první co mě padla pod ruku☺
romanCM

#565 Příspěvek od romanCM »

Pěkný to máš, jen občas mě rušily takové ostřejší pohyby kamery. Taky zrovna ladím nový gimbal a chci to nastavit takové "gumovější". Na Zbraslavi bydlím, tady v okolí je dost zajímavých míst na točení.
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
texmur

#566 Příspěvek od texmur »

romanCM píše:Pěkný to máš, jen občas mě rušily takové ostřejší pohyby kamery. Taky zrovna ladím nový gimbal a chci to nastavit takové "gumovější". Na Zbraslavi bydlím, tady v okolí je dost zajímavých míst na točení.

Podívej se na stromy jak fučelo a bude ti jasné proč jsou pohyby kamery ostřejší :mrgreen:
Jinak až to naladíš tak mi napiš SZ můžeme polítat někde poblíž spolu
romanCM

#567 Příspěvek od romanCM »

texmur píše:Podívej se na stromy jak fučelo a bude ti jasné proč jsou pohyby kamery ostřejší :mrgreen:
Jinak až to naladíš tak mi napiš SZ můžeme polítat někde poblíž spolu

Já nemyslel vítr, ten je jasný, ale spíš něco jako pohyb v YAW ose u 2D gimbalu. Ale jinak fakt hezký, já se s tím zatím na nějak dálky nebo velké výšky neodvážím. Taky zatím nemám FPV, to teprve vymýšlím. Zítra bych měl mít kameru, tak to hodím dohromady a jde se ladit ve vzduchu.
texmur

#568 Příspěvek od texmur »

Já nemyslel vítr, ten je jasný, ale spíš něco jako pohyb v YAW ose u 2D gimbalu.

TO PRÁVĚ DĚLÁ TEN VÍTR! prostě gimbal neumí zcela plynule vystabilizovat jak koptérou točí vítr v YAW ose. V takovémto větru se např nedá plynule pomalu švenkovat
romanCM

#569 Příspěvek od romanCM »

TO PRÁVĚ DĚLÁ TEN VÍTR! prostě gimbal neumí zcela plynule vystabilizovat jak koptérou točí vítr v YAW ose. V takovémto větru se např nedá plynule pomalu švenkovat

Aha, tak to pak je jasné. Ostatně to asi poznám sám. I když mám velký a relativně těžký stroj a ve větru je docela stabilní. Zítra bude kamera, tak potom sem něco vložím.
DominikVF

#570 Příspěvek od DominikVF »

Krátke video z prípravy motokrosovej trate pred júlovým štartom. Drvič kameňa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5e91QJ8xuIw[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“