Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#1756 Příspěvek od Dejfak »

Nemáte někdo matici na motor k motoru ZMR, RCX (1804)
Levotočivou
Třeba ty motory někdo vyřadil za silnější.
Na ceně se domluvíme.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1757 Příspěvek od Dejfak »

Tak jedno ze Sobínky.
Kamarád tam měl GoPro, takže jsme letěli nejpomaleji jak to jen šlo.
Bál se o tu kameru, jinak to létáme jednou tak rychle.
Po vyletění z lesíka jen koukám do řepky, raz, dva, pak narovnat obletět body v hlíně, plnej, jedna narovnat, v nožaku v leťet do leśiku a na žlutou ostrá o 180° a dokola. :-)
Už se předlétáme i v těch brankách.
Škoda že nejsou záběry z ostrého letu, to je fakt maso.
Tak alespoň tady to pro představu...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NlWWo7k-sjk[/youtube]
ST
Kontaktovat uživatele:

#1758 Příspěvek od ST »

Hezký mě se tohle lítání líbí a taky to takhle lítám. Z čeho máš ty branky ? To je z tubexu ? U nás celý víkend fučí nárazový vítr kolem 10m/s a i tak se to dá se skřípěním zubů lítat. Sice s tím vítr trochu občas zacloumá, ale jinak to naze32 s CF dává statečně.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1759 Příspěvek od Dejfak »

Je to z trubek na plavání.
Přílohy
image.jpg
Naposledy upravil(a) Dejfak dne pon 18.05.2015 13:18, celkem upraveno 1 x.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1760 Příspěvek od ST »

Když se někdy trochu rozvášním, tak to občas odnese nějaká vrtule. Minule jsem se trefoval v celkem velké rychlosti mezi sloup a křák , no a trefil jsem vrtulí ten sloup. Škody 3 vrtule. :lol: Docela mě ničilo tahat sebou ocelový klíč na matky, když potřebuju vyměnit vrtuli. Tak jsem si ji vytisknul na 3D tiskárně. Materiál je XT-20 ( plast s příměsí 20% karbonového vlákna ). Po vytištění je to tvrdý jako skála. Zdroj je na thingiverze.com, akorát je potřeba si to zvětšit na 105%, pak už tam jde M5 matka natěsno. :wink:
Přílohy
M6povolovac.jpg
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1761 Příspěvek od jindraj »

ST píše:... fučí nárazový vítr kolem 10m/s a i tak se to dá se skřípěním zubů lítat. Sice s tím vítr trochu občas zacloumá, ale jinak to naze32 s CF dává statečně.

byl jsem na tom o víkendu podobně, ale zkouším se s tím prát s Openpilotem. Měl bych ale 2 dotazy na CF kdo s tím lítáte a máte zkušenost i s OP

1) když dám CF na CC3D desku, bude tam v letovém projevu nějaký rozdíl proti Naze32 desce s CF? Nejde mi teď o S.Bus a jiné srandy, ale o to, zda když dám na CC3D desky, co mám doma CF, tak zda bude výsledek co do letového chování takový jako s Naze32 nebo zda to bude ještě něco dalšího a jiného.

2) jak si troufám stále větší skopičiny s 250tkou, tak pozoruji určité projevy, které se mi moc nelíbí a u kterých nevím zda je to naladěním, rukama nebo FW v desce nebo deskou jako takovou. Dokud letím v ATTI, je to sice vzorné a příjemné chování, ale moc mi nedovolí ... na lítání mezi stromy po parku a takový parkur mezi korunami naprosto super, ale bez divočin. v RATTI nebo RATE samozřejmě mohu blbnout i nějaké ty obraty, ale ne vždy se mi daří čisté. Představuji si, že když třeba letím s trochu natlačeným čumákem a udělám výkrut, tak bych chtěl, aby osa otáčení toho výkrutu procházela zhruba někde kolem toho místa, kam jsem koukal a pokud možno se moc neodchylovala. Tak v 50% případů se to povede, ale ve zbylých 50% se koptéra jakoby různě vzepne buď již někde ve výkrutu a pak z něj vylítnu nějak šejdrem, nebo zajančí těsně po jeho dokončení a pak místo abych pokračoval ji krotím a stabilizuji. Nebo se mi vzepne a nebo tak nějak začně štosovat a kolísat během zatáčky - jinou přitom projede celkem hladce a čistě. Tak přemýšlím, zda dělám nějakou pilotní chybu, nebo je to nějaká vlastnost FW (Openpilota a pomohlo by zkusit CF), nebo jde ještě o něco jiného (blbé nastavení PID a nějaké rozkolísání, vítr, co mi s tím hýbe a mate mě i desku), ... nevím ... nepadá vás něco?
ST
Kontaktovat uživatele:

#1762 Příspěvek od ST »

Jindro, z těchto důvodů co popisuješ jsem z openpilota na CC3D vycouval. Trápil jsem se s tím loni a letos jsem jeden víkend ladil a ladil a k ničemu nedospěl. prostě se to chová v ACRO divně. CC3D mám na původní 250tce a lítám s tím jen v ATTI, když chci machrovat před lidma, co všechno prolítnu :lol: . Na druhé QAV250 mám NAZE32 a CF a nastavení a ladění PID jsem dal celkem rychle a lítá to tam kam to pošleš, naprosto super. CC3D s CF tady taky lítá spoustu lidí a vyhovuje jim to. Mám pocit, že na těch deskách jsou stejné procesory ale jiné šváby se senzory viz :

Hardware Comparison: Naze32 vs CC3D

They are very similar to each other: both are 36x36mm in size and use 32-bit STM processor. But Naze32 uses a MPU6050 sensor chip (gyro + accelerometer) and CC3D uses the MPU6000. The MPU6050 is a better sensor in theory, but whether the firmware developer is taking advantage of that is another matter.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1763 Příspěvek od Dejfak »

S vrtulema umíme taky zacvičit :-)
To je za odpoledne ve dvou
Přílohy
image.jpg
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1764 Příspěvek od jindraj »

ST píše:Jindro, z těchto důvodů co popisuješ jsem z openpilota na CC3D vycouval. Trápil jsem se s tím loni a letos jsem jeden víkend ladil a ladil a k ničemu nedospěl. prostě se to chová v ACRO divně. CC3D mám na původní 250tce a lítám s tím jen v ATTI, když chci machrovat před lidma, co všechno prolítnu :lol: . Na druhé QAV250 mám NAZE32 a CF a nastavení a ladění PID jsem dal celkem rychle a lítá to tam kam to pošleš, naprosto super. CC3D s CF tady taky lítá spoustu lidí a vyhovuje jim to. Mám pocit, že na těch deskách jsou stejné procesory ale jiné šváby se senzory viz :

Hardware Comparison: Naze32 vs CC3D

They are very similar to each other: both are 36x36mm in size and use 32-bit STM processor. But Naze32 uses a MPU6050 sensor chip (gyro + accelerometer) and CC3D uses the MPU6000. The MPU6050 is a better sensor in theory, but whether the firmware developer is taking advantage of that is another matter.

hmmm tak to mám zas o čem přemýšlet - a nedělal jsi (nebo nevíš o někom, kdo by tu zkušenost měl) nějaké porovnání chování CC3D vs Naze32 obojí na CF ...

jde mi o to, že nemám rád takové to zkoušení naslepo bez vědomí toho, co vlastně hledám a jak k tomu dojdu. ... tj. abych se tu nepinožil s CC3D na CF, které tu na zkoušení mám a jednu už i flešnutou, abych nakonec zjistil, že to stejně není ono a musím to celé změnit.

Mimochodem má CF i nějaký ekvivalent ATTI režimu (myslím co do hodnosti a klidnosti letu?). Osobně teď ATTI používám jako jakousi záchranu ... když to někde hodně rozkývu, tak cvaknu ATTI, přidám a nechám tu uklidnit. Případně když jsem unavený a moc vycukaný tak si oddáchnu na ATTi a doplazím se na to na přistání ... tak zda by tam šlo fungovat podobně.
vbalko

#1765 Příspěvek od vbalko »

jindraj píše:Mimochodem má CF i nějaký ekvivalent ATTI režimu (myslím co do hodnosti a klidnosti letu?). Osobně teď ATTI používám jako jakousi záchranu ... když to někde hodně rozkývu, tak cvaknu ATTI, přidám a nechám tu uklidnit. Případně když jsem unavený a moc vycukaný tak si oddáchnu na ATTi a doplazím se na to na přistání ... tak zda by tam šlo fungovat podobně.

Jasne, ze ma

ATTI - Angle
RATTI - Horizon

CF ma (krome Acro+) vsechny mody co OP plus dalsi navic.

Viz. https://github.com/cleanflight/cleanflight/blob/master/docs/Modes.md

Co je uplne skvely (v modech) na CF a neni na OP - Beeper jako mod. Muzes si nastavit, ze na tlacitko se ti zapne pipak na koptere. Ted kdyz litam na obilim vyse kolen je to sakra dobra pomucka. Obcas kdyz spadnu nekam dal, tak mi i s pomoci pipaku trva chvilku nez tu mrchu malou najdu. Bez ni by to asi bylo hodne dlouhe hledani.

Samozrejme se to da na OP nahradit pomoci pipaku na kanal, nebo lost model beeper atd. Ale neni to tak komfortni jako tohle :)
krtek2k

#1766 Příspěvek od krtek2k »

Není důvod aby cleanflight chodil na naze32 jinak než na CC3D.
Jinak kdo by chtěl cleanflight , tak doporučuju rovnou naze32. Naze32 je líp zadrátovaná, beeper jde napojit rovnou, měření napětí baterie jde napojit rovnou, jen ten Sbus potřebuje signal inverter.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1767 Příspěvek od jindraj »

vbalko píše:
Jasne, ze ma ...

no já nepředpokládal, že by neměl vůbec :) ... spíš jsem to myslel tak, zda je podobně pohodový jako to ATTI na CC3D ... to je totiž fakt možné v principu pustit kniply a nechat ho uklidnit ... buď se zastaví , nebo lehoulince někam jede, ale prostě to člověka vytáhne z brindy a umožní mu to si dáchnout. Tak zda ten ANGLE mod bude podobně uklidňující a pohodlný

krtek2k píše: Není důvod aby cleanflight chodil na naze32 jinak než na CC3D.
Jinak kdo by chtěl cleanflight , tak doporučuju rovnou naze32. Naze32 je líp zadrátovaná, beeper jde napojit rovnou, měření napětí baterie jde napojit rovnou, jen ten Sbus potřebuje signal inverter.

jde o to, že mám doma 2 volné CC3D desky (3 je v koptéře), takže bych mohl začít snadno zkoušet s nimi a když bude vyhovovat chování, tak do další verze koptéry klidně tu NAZE32 pořídit. Ale trochu jsem se bál, abych se nezačal vztekat s CF na CC3D a varianta A) ... povede se mi to rozchodit a nastavit dle představa ale na NAZE32 to bude zase jinak a tedy ztracený čas. a nebo varianta B) ... nebylo by to na CC3D ono a já bych se pinožil zase zbytečně.
vbalko

#1768 Příspěvek od vbalko »

No z mych zkusenosti muzu rict, ze pokud mas dobre nastavenou a vyvazenou kopteru tak muzes s CF pustit kniply a ono se to srovna. Samozrejme fyziku neoklames - pokud to leti nejakym smerem tak to samozrejme jeste chvili poleti i se stabilizaci (setrvacnost), ale pokud to je na volnem prustranstvi a nepadne ti to na zem, tak se casem zastavi.

Kazdopadne se narocnost na packovani oproti acro rezimu nasobne znizi, takze si muzes vydechnout na chvili.

Mam Q450 s CC3D a Open Pilot a drobce 250 s Flip32 a CF a obe desky jsou skvele ale cim dal tim vic mi sedi ten cleanflight. Sam nevim cim - mozna to bude i tim, ze mam litani s drobcem radeji nez s Q450 ale nejak mi to sedi. Proste to leta hezky.

CC3D se da uplne jednoducho nastavit pomoci OPTune metody a ma asi nejlepsi Ground Station ze vsech desek (NAZA a MultiWii jsem nevidel zatim) ale i tak mi prijde CF trochu lepsi.
graup15

#1769 Příspěvek od graup15 »

re..Jindra

Tohle bude to pravé pro tebe...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qdLtlZ9O39c[/youtube]
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#1770 Příspěvek od Blacksite »

Zdravim, tak jsem vcera spichnul prcka, ale mam problem s cc3d (BG). Zacnu pridavat plyn az se to dostane do meze, kdy by melo vzletnout tak se to na zemi zacne trepotat a pak se to uplne nesmyslne prevrati. A plyn je strasne citlivej, na plne otacky motoru dosahnu zhrubana 40% plynu, pritom kalibraci v GCS jsem udelal a vse ok. Jeste zkusim zmenit krivky plynu pro motory, ale nwm. Dneska ji privazu mezi zidle a zkusim laborovat

CC3D,MC2204 z FPV a spider opto 12a, 4S baterky a er9x ve vysilacce
Taranis X9D+
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“