ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Banana

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#2386 Příspěvek od Banana »

Myslite, ze problem muze byt opravdu napajenim jak je popisovani vyse?? , protoze ja jsem kalibrovat vse, jak ESC samostatne tak i pres rid.jednotku, vysilac take, gyro apod...ale po vzletu je silene nestabilni, ujizdi silene moc ze se neda ridit, ani moc nedrzi vysku.
eddiex

#2387 Příspěvek od eddiex »

Ja se rozhodne necitim byt povolan jako poradce. Ale nic se nestane, kdyz napisu jak zmizely problemy na moji koptere.

Pouhe zresetovani desky a nahrani FW. Aniz bych cokoliv nastavoval, tak to leti super . Za zkousku nic nedas.

Nahraval jsem to ale z pevneho disku. Ne primo aby si MP stahl novy FW z netu. Udelal jsem to rucne. Nejprve stahnul FW na muj HDD a az pak v MP jsem vybral tu moznost najit si FW u sebe na disku.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Amper

#2388 Příspěvek od Amper »

Napajeni cidel je vec ktera je dost alchymie. Na DyiDrones se od zimi resi ze PixHawk obcas haze fail inicializace senzoru. Nakonec to dopadlo ze v pripade problemu je dobre zkartnout napajeni aby se vycistili kondiky atd.... a opravdu to pomaha. Typicke je napr. failovani cidel pokud se jednotka napaji jen z USBcka (napr. pokud je pouze 500mA port) a bez baterky.

Takze pokud je nejaka moznost ja "vylepsit" napajeni cidel tak bych to rozhodne udelal.

Jen to chce poradne overit aby pak nebyl problem se situaci kdy je napajeny copter pres USB a zaroven z baterky. Par lidem se takto normalni APM usmazilo.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2389 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pánové, nikdy jsme to zatím neměl potřebu řešit ale napadlo mě. Lze v ardupilotoj nějak vypnout například Battery Failsafe?
Řekneme že multikoptéra se přepne do Land režimu (battery failsafe) nad vodou a co pak? :D
j.s

#2390 Příspěvek od j.s »

Nic no, prostě páčkama dál ovládáš coptéru, jenom neřídíš plyn, všechno ostatní ano.
Nicméně battery failsafe můžeš vypnout tím, že buď němáš čidlo, nebo dáš reserved mAh na nula.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
eddiex

#2391 Příspěvek od eddiex »

A neda se to nahodou proste vypnout v MP ? Podle obrazku to vypada, ze jo...
Přílohy
MP.jpg
eddiex

#2392 Příspěvek od eddiex »

Chlapi, k cemu slouzi a jak se ma pouzit to fyzicke tlacitko "reset" , co je na desce?
Amper

#2393 Příspěvek od Amper »

Ancistrus01 píše:Pánové, nikdy jsme to zatím neměl potřebu řešit ale napadlo mě. Lze v ardupilotoj nějak vypnout například Battery Failsafe?
Řekneme že multikoptéra se přepne do Land režimu (battery failsafe) nad vodou a co pak? :D

Podivej se zpet a nebo do dalsiho APM threadu, resili jsme to. Nekdo overil ze prepnuti modu to opravdu resetuje. Tj. ten Land se chova tak ze ho prepne ale pak uz neudrzuje. Dokonce se tam myslim psalo ze i pri land se da ridit smer takze se da posunout bokem. Ale proste neni problem prenout do Stabilize nebo dokonce Loiteru a dotahnout copter zpet k sobe (nebo aspon tak blizko jak staci stava)

Ja jsem uvazoval o tom ze bych vyzkousel Rally Points. Dovedu si predstavit ze pri letani nad vodou nastavi clovek rally pointy na brehu takze copter poleti ke brehu coz da vyrazne rychleji nez treba navrat na misto startu. Ale nevim zda funguji i mimo Auto/Mission mod.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2394 Příspěvek od jamesgsf »

Da se vypnout, nebo se dá nastavit co to má dělat.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
j.s

#2395 Příspěvek od j.s »

eddiex píše:A neda se to nahodou proste vypnout v MP ? Podle obrazku to vypada, ze jo...

Ne tak úplně.. disable vypíná failsafe ve smyslu letového módu, ale když máš nastavenou rezervu mAh, tak (pokud máš něco z toho v provozu), tak ti bude ukazovat upozornění na ground station nebo pípat pípák nebo blikat ledky.
Když máš reservu 0, tak k tomu stavu ti to logicky nedojde a tedy se nic z toho nezapne...
sapavlisna

#2396 Příspěvek od sapavlisna »

Ancistrus01 píše:Pánové, nikdy jsme to zatím neměl potřebu řešit ale napadlo mě. Lze v ardupilotoj nějak vypnout například Battery Failsafe?

Já to zkoušel. Mám nastavený Land a pokud to začne přistávat, můžeš to normálně ovládat do stran. Pokud přepneš na jiný mod, přistávání se přeruší. Nicméně není příjemné letět kus nad zemí a najednou řešit, proč koptr nechce nahoru, poprvé sem se dost lekl. Létám v modu position hold nebo stabilize a řekl bych, že ve stabilize mi to nikdy nezačalo přistávat (možná jen náhoda, špatný nastavení).
Poprvé sem to zkoušel bez měřícího pípáku a málem špatně dopadl. V pos. hold mi to začalo klesat, zrušil jsem fail safe přepnutím do stabilize a lítal dál. Chtěl sem zkusit, kdy to samo začne přistávat znovu. No, trvalo to hodně dlouho (tak 4 minuty?). Už si to nepamatuju, ale myslím, že sem přepl zase do pos. hold a až pak to po nějaké době přistálo. Zase sem vzletěl a zase hrozně dlouho než to samo chtělo přistát. Nějak sem doufal, že při nízkém napětí to vzletí a zhruba po 10 vteřinách, co jsou na fail safe potřeba, to přistane. To se ale nestalo a lítal sem dál, až sem vyšťavil baterku na 12V. Je to 4S baterka, naštěstí to přežila. Původně sem měl nastaven fail safe na 14v, ale asi ho snížím. Když přistanu, mám napětí na baterce nějakých 15,5v. Vím, že napětí klesá s větším proudem (tedy hlavně při prudkém stoupání a na zemi v klidu bude vždycky větší), ale i tak mi zbytkové napětí příjde zbytečně velké a spíš se řídím pípákem. Mám v plánu si to předělat na světelnou signalizaci, která nebude tak "protivná". Automatické přistání pak zapnu leda při letech dál od sebe nebo automatické misi.
Ještě bych rád zkusil, jestli ten fail safe funguje ve všech modech, ale to bude až za delší dobu.
sobi

#2397 Příspěvek od sobi »

Ja som bol v tom, že tu je to správanie popísané úplne jasne :)
parametre

Kód: Vybrat vše

FS_BATT_ENABLE
FS_BATT_VOLTAGE
FS_BATT_MAH
http://copter.ardupilot.com/wiki/configuration/arducopter-parameters/#battery_failsafe_enable_arducopterfs_batt_enable
eddiex

#2398 Příspěvek od eddiex »

Prosim muzete rict, jak byste vyhodnotili chovani koptery na kratkem videu?
Bylo vetrno a vetrne poryvy z ruznych stran.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FYYpBrLFM5s[/youtube]
sobi

#2399 Příspěvek od sobi »

daj CTUN graf pre ALTHOLD pasaz s alt, barlat, dalt nalavo a throut napravo
j.s

#2400 Příspěvek od j.s »

Tak mi to nedalo a zkouknul jsem svoje vibrace a myslim, že ten omnimac půjde zase k ledu :-D. Původní větši vibrace, o kterých jsem mluvil, byly s levnýma plasťákama na začátku a od té doby jsem to asi neřešil, neměl jsem žádné problémy. Ted jsem na to mrknul a jsem příjemně překvapen. APM mám přilepenou na kusu nějaké podložky, co přišla s vysílačkou, aby v ní nelítala lipolka a pro jistotu přitažené stahovačkou.
Přílohy
vibrace.png
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“