ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Naprosty souhlas - primarni je vzdy nejdriv odstranit maximum vibraci.
2Eddiex - zkus pouzit mod testovani motoru a vyzkousej vibrace na kazdem motoru extra. Je mozne ze mas problem jen s jednim motorem (predpokladam ze vrtule mas vyvazene)
2Eddiex - zkus pouzit mod testovani motoru a vyzkousej vibrace na kazdem motoru extra. Je mozne ze mas problem jen s jednim motorem (predpokladam ze vrtule mas vyvazene)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ne, kablíky vůbec neřeš. Vykašli se teď klidně i na měření vibrací APMkem a stáhni si appku do telefonu na měření vibrací a zkus motor po motoru zkouknout, jaké má vibrace. Připevni telefon na rameno, třeba gumičkou nebo ho polož na střed koptéry a roztoč motor, klidně to natoč na video a dej to zase sem. Já používal tuhle appku na android.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Já přilepím žvejkačkou na rameno zrcátko, dám si do svěráku laserové ukazovátko a promítám odraz na zeď. Jako zrcátko je nejlepší odlomit kousek plotny ze starého hardisku.
Jo a ještě já quad mám, tak tady jsou moje hodnoty, nic jsem neladil, jen jsem měl puštěný autotune.
INAV_TC_Z = 5
THR_ACCEL_D = 0
THR_ACCEL_I = 2.184
THR_ACCEL_IMAX = 500
THR_ACCEL_P = 1.092
THR_ALT_P = 1
THR_RATE_P = 6
INAV_TC_Z = 5
THR_ACCEL_D = 0
THR_ACCEL_I = 2.184
THR_ACCEL_IMAX = 500
THR_ACCEL_P = 1.092
THR_ALT_P = 1
THR_RATE_P = 6
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Diky kluci, ale mam nucenou pauzu. Vcera jsem spadl ze 140 metrove vysky....
Ani se neptejte, co jsem udelal za pitomost...
Visel jsem v STAB hodne vysoko a stahnul packu plynu na nulu.
Delal jsem to predtim s helikopterou a slo to zachranit. CHtel jsem zkusit, jestli to pujde taku s multirotorem.... Zacel padat a otocil se hlavou dolu ... pak uz jen panika a oci pro plac.
Vsechno funguje, ale jedno rameno a 3 vrtule zlomene.
Cekam na nahradni rameno a vrtule. Zitra by to melo byt tady.
ad smartfon: Mam jen Huawei Asccend Y300 - ten asi nema accelerometry.
Za ty hodnoty diky.
Ani se neptejte, co jsem udelal za pitomost...
Visel jsem v STAB hodne vysoko a stahnul packu plynu na nulu.
Delal jsem to predtim s helikopterou a slo to zachranit. CHtel jsem zkusit, jestli to pujde taku s multirotorem.... Zacel padat a otocil se hlavou dolu ... pak uz jen panika a oci pro plac.
Vsechno funguje, ale jedno rameno a 3 vrtule zlomene.
Cekam na nahradni rameno a vrtule. Zitra by to melo byt tady.
ad smartfon: Mam jen Huawei Asccend Y300 - ten asi nema accelerometry.
Za ty hodnoty diky.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Ten Huac by mel acc mit (podle mne snad android telefon bez acc ani neni)
K tomu co jsi udelal - to je normalni a copter by to mel normalne ustat pokud je "normalne" nastaven (i kdyz uplne na nulu jsem to nezkousel) - je potreba zajistit ze mas nastaveno ze dokud je armed tak se aspon minimalne toci vrtule, tim totiz copter brzdi a nepretoci se.
To co popisujes vypada jako kdyby se jeden z motoru zastavil. Skoro me napada zda nemas buchnuty lozisko takze to vic vibruje a pri stazeni plynu ti zastavil vrtuli.
K tomu co jsi udelal - to je normalni a copter by to mel normalne ustat pokud je "normalne" nastaven (i kdyz uplne na nulu jsem to nezkousel) - je potreba zajistit ze mas nastaveno ze dokud je armed tak se aspon minimalne toci vrtule, tim totiz copter brzdi a nepretoci se.
To co popisujes vypada jako kdyby se jeden z motoru zastavil. Skoro me napada zda nemas buchnuty lozisko takze to vic vibruje a pri stazeni plynu ti zastavil vrtuli.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
To asi ne. Bylo to vse fungl nove a funkcni. Motory bezely jak po masle.
To nastaveni v MP jsem mel at se NETOCI. Stejne se mi netocily ani kdyz jsem to mel pred tim v defaultu. Aspon uz vim, k cemu je to nastaveni dobre.
To nastaveni v MP jsem mel at se NETOCI. Stejne se mi netocily ani kdyz jsem to mel pred tim v defaultu. Aspon uz vim, k cemu je to nastaveni dobre.
Pokud si pamatuju, tak po nějaké době se staženým plynem se odarmují motory. Nemohlo jít o toto?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
To si taky myslím, stáhnutý plyn otočení na záda a odarmovalo se to, pak už to nezachráníš. Docela škoda zkoušet takový věci s kopterou za par tisíc. Holt to není vrtulník to nemá autorotaci.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
podle mne je default nastaveni to ze se vrtule toci, pak se copter neprevraci.
ohledne odarmu - podle mne se odarmuje pouze pokud stoji na zemi ale to plati pouze pokud se nepretoci. Pokud se vrtule zastavi tak se copter pretoci. Pokud se pretoci tak se aktivuje crash detekce a odarmuje se.
ohledne odarmu - podle mne se odarmuje pouze pokud stoji na zemi ale to plati pouze pokud se nepretoci. Pokud se vrtule zastavi tak se copter pretoci. Pokud se pretoci tak se aktivuje crash detekce a odarmuje se.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ono i když se vrtule točí, tak se po 5 nebo 10 sekundách plynu na nule odarmují a vypnout a koptéra padá střemhlav. Vždy je lepší nechat cca. 10 - 15% plynu. Pak koptéra padá skoro volným pádem, ale stále se stabilizuje. Pak jí ale musíš cca. 15 - 20 m nad zemí pořádně oroštovat 
No jo no... lidska blbost je neomezena...
Ty vibrace na telefonu mi jdou, tak hledam nejvhodnejsi programek.
Default bylo u me, ze se maji tocit, ale stejne se netocily, kdyz jsem armoval. Tak jsem to prepnul at se netoci. To je prave to, co jsem prve kritizoval. Ten program je ve spouste parametru nesrozumitelny.
Ty vibrace na telefonu mi jdou, tak hledam nejvhodnejsi programek.
Default bylo u me, ze se maji tocit, ale stejne se netocily, kdyz jsem armoval. Tak jsem to prepnul at se netoci. To je prave to, co jsem prve kritizoval. Ten program je ve spouste parametru nesrozumitelny.
Ancistrus01 píše:Ono i když se vrtule točí, tak se po 5 nebo 10 sekundách plynu na nule odarmují a vypnout a koptéra padá střemhlav. Vždy je lepší nechat cca. 10 - 15% plynu.
Dokonce jsem uvažoval, že bych plyn na vysílačce zkombinoval nějakým mixem s přepínačem, který by zajistil že se kniplem nedají motory vypnout. Takový jako klíček v zapalování v autě - dokud se nevypne, tak běží aspoň volnoběh
Hele a jsi si fakt jisty ze se odarmuje kdyz se pohybuje ?
Amper píše:Hele a jsi si fakt jisty ze se odarmuje kdyz se pohybuje ?
Ne to nejsem. Dalo by se to zkusit, zkuste to někdo aspoň doma v kuchyni - ať víme...
Edit: Tak už jsem si jistý. Tedy vyzkoušel jsem to s Pixhawkem, ale to bude stejné.
Odarmoval jsem, roztočil motory, dal knipl na nulu a poctivě jsem Boženkou mlátil ručně ve vzduchu, hlavou dolů, prudké pohyby atd. Po cca 15 vteřinách se to odarmovalo a pak už nešlo roztočit motory. Bylo pak nutné znovu kniplem armovat, aby šlo znovu točit.
A ještě jsem vyzkoušel, že pro to aby se to neodarmovalo, se musí točit motory, nestačí knipl plynu nepatrně zvednout nad dolní polohu, o ten milimetr kdy se ještě motory neroztočí.