DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
007ToMMaS

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#1411 Příspěvek od 007ToMMaS »

To som si veru nevšimol. Ale už som to našiel. Ďakujem.
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys
007ToMMaS

#1412 Příspěvek od 007ToMMaS »

Tak už mám vrtule 9443 a oproti pôvodným je to rozdiel poriadný. Letový čas je viac ako 13 minút. ;)
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys
datnet

Padani na predek - Phantom 1 + H3-2D

#1413 Příspěvek od datnet »

Ahoj, mám problémek. Když startuji s Phantomem, tak se hned jak se odlepí od země, tak přepadává na předek. Nikde jsem nenašel info o nějaké kompenzaci. Dokážete mi někdo prosím poradit?
Děkuji mockrát
folpec

Re: Padani na predek - Phantom 1 + H3-2D

#1414 Příspěvek od folpec »

Měl jsem ar.drone v podstatě hračka ale co si pamatuji měla dva tipy vrtuli při špatně montáži se hnetka na startu převracela. Myslím že museli byt křížem. Možná tady to funguje jinak ale zkusil bych se na to zaměřit než někdo odbornější lépe poradí
Sport Cup, Trojan t 28 7.5cmm, Radian Pro, dx6
datnet

#1415 Příspěvek od datnet »

Vrtule, mám určitě správně. Spíš mi přijde, že je asi špatně vyvaženej gimbal. Jde to nějako softwarove kompenzovat nebo se to musi vyvažit nějakým závažím?
DJIvison

#1416 Příspěvek od DJIvison »

datnet píše:Vrtule, mám určitě správně. Spíš mi přijde, že je asi špatně vyvaženej gimbal. Jde to nějako softwarove kompenzovat nebo se to musi vyvažit nějakým závažím?

To by musel být set sakra těžký gimbal, toto nevyvážení by měla vyrovnávat automatika řídící jednotky !
Zkoušel jste rychleji odstartovat tak cca do 1.5 m? Ty vrtule(levotočivé a pravotočivé) máte určitě dobře ?http://wiki.dji.com/en/index.php/Phantom-Mounting_the_Propellers
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
salamander

#1417 Příspěvek od salamander »

To si nevieš zistiť vyváženosť stroja, tak jednoduchú vec ?
Daj prst pod protiľahlé ramená v strede kde sú šrauby a zistíš či padá na predok.
Toto robila P1 nie P2 tá bola omnoho lepšie vyvážená... :o

P1 som od zeme odpaloval do 2m ako raketu, mal som ju 1 rok.
007ToMMaS

#1418 Příspěvek od 007ToMMaS »

Ako hovorí Salamander treba rýchlo štartovať. Na mojej p1 to tiež ťahá do predu. Tak buď štartovať z rúk ako to robím ja alebo rýchlo stúpať. Ja som sa naučil tak že po vložení batérie nakalibrujem vždy kompas potom počkám na GPS a uloženie HP a potom chytím do ruky za nohu phantoma a vzlietnem. Tak isto s nim aj pristávam lebo sa bojím že zničím vrtule.
gardenroute

#1419 Příspěvek od gardenroute »

Pokud máš určitě správně orientovány všechny vrtule (doporučuji test motorů v DJI Assistentovi, až budeš upgradovat FW, viz dále), tak bude pravděpodobně problém ve verzi instalovaného firmware, možná chyba v IMU senzorech (špatně vyhodnocený náklon) . Uhodnu, že je to stroj koupený někde z druhé ruky, že ?

Jak vlastně startuješ, máš semiautomatický start ? Zkontroluj si verzi FW, a upgraduj Phantoma na poslední vydanou verzi.

Každý Phantom s gimbalem a kamerou na nose je z principu dost nevyvážený stroj, nicméně FC (NAZA) se správným FW si s tím hravě poradí, toto padání na těžký nos s kamerou (při pomalém zvedání) bylo známé u raných verzí FW, kdy jsme to řešili jedině velmi rychlým startem, aby se to na předek nepřevracelo. Nicméně poslední verze FW se semiautomatickým startem toto řešila, a ani v silnějším větru se P1 nepřevrací.

Po upgrade FW proveď určitě úplnou kalibraci IMU (bez ohledu na to, co Ti bude říkat Assitent), a zkontroluj si (dle helpu Assistenta) hodnoty vracené jednotlivými senzory IMU. Tím myslím, zda-li se budou nacházet v rozsazích doporučených DJI Assitentem. Mohl by být také zaseklý akcelerometr, to se anpř. stávalo při nějakém např. tvrdším pádu.

Jinak P1 tu má vlastní technické vlákno, je zcela zbytečné kvůli tomuto zakládat nové samostatné vlákno, stačilo pohledat.
Ať to nějaký moderátor přesune kam patří...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hadrák

#1420 Příspěvek od hadrák »

... :?: ...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 13:51, celkem upraveno 1 x.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
007ToMMaS

#1421 Příspěvek od 007ToMMaS »

Hadrak: čo je zlé na štarte z ruky? Štartujem tak vždy a nemam problém. P1 je malá a ľahká. Keď sa chytí do ruky zapnú sa motory a pridá sa plyn a ide hneď hore. Lepšie ako sa ma pri štarte prekotiť a pri troche šťastia dolámať vrtule.
hadrák

#1422 Příspěvek od hadrák »

Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 13:40, celkem upraveno 1 x.
IvanGS

#1423 Příspěvek od IvanGS »

Gardenroute to asi popsal dostatečně, ale přesto doplním názor (mám Vision+ ale asi to bude stejné) - když startuji pomalu, taky se to má snahu někam kácet. Když přidám plný plyn z volnoběhu, taky mi start nepřijde optimální. Takže pomalu přidávám a jakmile se koptéra hne, dávám plný plyn a start je zcela klidný. Jak píše Gardenroute, koptéra s kamerou je v principu nevyvážená. Když vezmu v úvahu proud vzduchu od vrtulí, který se odráží od země, a mele se v prostoru pod koptérou, může mít v tomto okamžiku na aerodynamickou nerovnováhu vliv kamera, gimbal a dozadu vyčnívající akumulátor, které jsou tvarově nesymetrické a mohou být příčinou uvedeného jevu. Proto přidávám pomalu abych vzduch vířil co nejméně a jakmile je koptéra na hranici odlepení, plný plyn a pryč od těch vírů. Ale je to jen má úvaha, nevím, zda úplně správná. Asi by to šlo ověřit startem z nějaké užší "kladiny" nebo roštu výše nad zemí, popř. menší krabice nebo stoličky, nejlépe se zkosenými hranami, které by odvedly proud vzduchu bokem od koptéry. A nebo naopak podsunutím desky pod visící koptéru, ale to by chtělo vymyslet aby to nebylo nebezpečné :) .
007ToMMaS

#1424 Příspěvek od 007ToMMaS »

hadrák píše:Dovolím si hejt:V manuálu P1 píšou něco o zásadách bezpečného provozu,bod 8.Je tam něco o bezpečné vzdálenosti od: také osob(myslím,že spadá do toho i pilot).A je tam pěkná věta na konci bodu osm.
Myslíš,že se vždy podaříí uhnout jako v 55 sekundě?

Osobne by som neporovnával autonómneho drona s dronom riadeným manuálne. Samozrejme netvrdím to že sa s ním to čo vo videu stať nemôže ale osobne si myslím že je to menej pravdepodobné. Pretože keď držím ho za nohu nemá sa ako pretočiť. Keď začnem pridávať tak ho logicky nebudem držať ale pustím ho. Neviem čo máš zač alebo čo ale mne pri štarte z ruky pekne ide hore. Iný bežne pristávajú do ruky alebo štartujú z ruky a obzvlášť vtedy keď vedia že majú zlý poklad. Každý takto štartuje na vlastné nebezpečie. Ja mu nekážem aby to robil. Ja som len povedal akoto robím ja a to neznamená že každý to má tak robiť a viem prečo to tak robím. Robím to tak preto lebo viem že moja P1 pri štarte sa nahýba viac dopredu a nie raz sa mi prekotila a nerád by som si takýmito štartami doničil vrtule.
hadrák

#1425 Příspěvek od hadrák »

Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 13:39, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“