ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
troiac

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#2446 Příspěvek od troiac »

bzukyn píše:/quote]
Včera jsem narazil na netu na článek o MinimOSD. Píše tam o zamrzávání při startu. Je to způsobeno poklesem napětí při roztočení motorů. Autor doporučuje napájet MinimOSD samostatně z Bec 5V.
Vyzkoušej a dej vědět jestli to pomohlo. Já bych to zkusil, ale nic takového se mi neděje.

Při propadu 12V straně to udělá taky a nebo se restartuje a nenaběhnou data.[/quote]

Ja som ho napajal z bec 12v a mrzli mi pri vzlietnuti hodnoty teraz som ho svihol priamo na baterku zatial som skusal len na stole riadne pridat plyn a vsetko v pohode tak dufam ze bude fungovat aj za letu akurat trpnem ci nefrkne cele osd lebo ho napajam zo 4S baterky...
Naposledy upravil(a) troiac dne čtv 21.05.2015 19:38, celkem upraveno 2 x.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
troiac

#2447 Příspěvek od troiac »

Woita píše:Bacha na to velmi pomalé přistávání v případě Fail-safe. 30 cm/sec se mi zdá málo, to jsou nekonečné 3 vteřiny na každý metr. V případě 30m výšky je to 90 vteřin, tolik už v baterce nemusí být. Raději bych rychleji klesal a absolvoval maličko tvrdší přistání, než to nechat z 20 metrů padnout bez šťávy. Záleší při jak vybité baterce máš nastavené fail-safe.

Toho sa nebojim pretoze
1. ked viem ze baterka mi vydrzi cca 18min letu tak po 15min priletim blisie tak aby som vedel kedykolvek pristat proste sledujem cas
2. ako si pisal failsave mam nastavene na 14v na 4S baterke to znamena ze rezervu mam dobru navrat zo vzdialenosti zhruba 300m mam bezpecne vyskusany
3. tu rychlost pristavania mam dokonca na 20cm/s a netreba sa toho bat preto ze touto rychlostou kopter pristava len poslednych 10m vysky ked najde definitivne polohu kam klesne priletenie do polohy na pristatie a klesanie do 10m vysky sa deje standardnou rychlostou

mne sa proste paci ked to tak pekne pomaly pristane a ako som uz pisal mam cas ho ukormidlovat vedla nejakych nerovnosti atd. :D
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
eddiex

#2448 Příspěvek od eddiex »

Panove, mam dotaz na jeden parametr v nastaveni v MP.
Je to:

ESC Update Speed (ArduCopter:RC_SPEED)
Note: This parameter is for advanced users
This is the speed in Hertz that your ESCs will receive updates
Range: 50 490
Increment: 1
Units: Hz

U mne ta hodnota je na 490.

Jenze ESC ma v technickych parametrech 50 - 450 Hz

Ja tech 490 nenastavoval, bylo to tam samo, asi jako default.

ESC mam DJI E300 "MARK 2" - 15A.
Bohuzel nikde nejsou k mani technicka data k tomu ESC. Ani primo na strankach DJI !!!
Vsude je jen jeho predchudce E 300 OPTO 15A
Vypada uplne stejne, ma sedou nalepku akorat se lisi "OPTO" a "MARK II"
To OPTO ma v popisu 50 az 450 Hz.
Kolik ma "MARK II" jsem nikde nenasel. Ale nasel jsem info, ze ty dva se nedaji zamenovat. Nejsou pouzitelne na jedne koptere smichane. [takze potencialni problem, kdyby mi jeden odesel nesezenu ho asi nikde]

Muze ten udaj v MP byt nejak dulezity? Rekneme, ze muj ma max 450Hz a v MP mam 490. Co myslite?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
eddiex

#2449 Příspěvek od eddiex »

Tady je odkaz na "OPTO".

http://radiocontrolledshop.ie/dji-f330/ ... 11143.html

A na fotce je ten muj. "MARK II"
Přílohy
E300 OPTO.JPG
E300 MARK2.jpg
sapavlisna

#2450 Příspěvek od sapavlisna »

eddiex píše:No jo no... lidska blbost je neomezena...
Ty vibrace na telefonu mi jdou, tak hledam nejvhodnejsi programek.

Default bylo u me, ze se maji tocit, ale stejne se netocily, kdyz jsem armoval. Tak jsem to prepnul at se netoci. To je prave to, co jsem prve kritizoval. Ten program je ve spouste parametru nesrozumitelny.

Tak tohle toceni/netoceni by me taky zajimalo. Ja si nastavil, at se toci pomalu, ale to neslo. Kdyz sem dal rychel, tak to bylo moc rychle, takze sem si v parametr list nasel ten parametr a dal vlastni hodnotu (u toho vyberu ted nemam napsano nic, je to prazdny). Co me ale zajima je, ze motory se nerozbehnou krasne pomalu, ale proste hned naskoci na nejaou rychlost, ktera neni zrovna pomala. Je to spatnym nastavenim ESC, min/max plynu nebo se to tak chova bezne? Me to moc nevadi, spis se jen tak ptam.
eddiex

#2451 Příspěvek od eddiex »

Oprava havarky dokoncena.
Dnes testovaci let relativne uspesny.

Rozmisteni komponent na ramu mi znemoznuje pripojit usb kablik.
Existuje nejaka jina moznost jak stahnout log. Prez telemetrii mi to vzdy po zacatku stahovani hodi hlasku "Timeout error - Get log1"... a stahovani jakoby zamrzne a nepokracuje. Pri opetovnem pokusu to same. Ale zkolabuje to vzdy na jinem miste, ale vzdy hned ze zacatku. Da se neco prenastavit ? Treba ikdyby to stahovalo pomaleji, ale spolehliveji?

Jinak STAB v pohode, ALT HOLD taky a LOITER taky. Zadne vyvazovani jsem nedelal. Jen jsem pouzil nejaky ten andivibracni podstavec z eBay. Ani to asi neni origo - ty plastove desky jsou mekke jak obal na sesit. Moc jsem neveril v ucinnost. Jestli to nejak pomohlo nevim - jeste se mi nepodarilo stahnout ten log...
j.s

#2452 Příspěvek od j.s »

Takže výška ted "nekraví"? No dá se použít ještě BT modul, ale když máš telemetrii, tak bych se jí pokusil rozchodit. Začni tím, že si místo Mission Planneru stáhni APM planer. Pokud to v něm nepůjde, zkusil bych to najiném PC. Může to být také v zapojení toho telemetrického modulu na coptéře. Zkus kdyžtak prohodit rx a tx kablík.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
eddiex

#2453 Příspěvek od eddiex »

No, mozna jsem se spatne vyjadril. Spojeni mezi moduly telemetrie je OK. Pripojeni k MP taky vpohode. Vse funguje. Vidim fungujici virtualni cockpit atd. Muzu menit parametry a uspesne je posilat do APM. Jediny problem je, kdyz chci stahnout log z APM do pocitace. Jako by se to zahltilo nebo co. Jakoby...
Nastaveni Radiotelemetry v MP mam defaultni a krom stahovani logu funguje perfektne.

Musim opravit : Ta chybova hlaska nezni Timeout error, ale Timeout on read - Get log
Woita
Kontaktovat uživatele:

#2454 Příspěvek od Woita »

Tak jestli tě to uklidní, tak kámošovi ty logy taky nejdou přes 433 MHz rádio stáhnout, musí použít kabel. Ono i přes ten kabel se to stahuje hodně dlouho - několik minut.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
j.s

#2455 Příspěvek od j.s »

Aha, tak zkus spustit MP a na záložce initial setup vyber v levém menu 3DR radio, načti parametry, odškrtni ECC a ulož to. Pak to zkus.
Máš fw 3.2 viď?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2456 Příspěvek od jamesgsf »

Přes tele to z apm nejde. Píšou to i někde v manuálu.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
eddiex

#2457 Příspěvek od eddiex »

j.s píše:Aha, tak zkus spustit MP a na záložce initial setup vyber v levém menu 3DR radio, načti parametry, odškrtni ECC a ulož to. Pak to zkus.
Máš fw 3.2 viď?

Ano presne to jsem zkusil jeste nez jsem cetl tvuj prispevek. Vycetl jsem neco na arducopter wiki, ze je to oprava chyb, nebo co.

Zkusil jsem to a OK. Funguje to. Ale trochu divne. Kdyz jsem dal stahnout ten log, tak to zacalo a kdyz to dojelo nakonec, tak to zacalo znova od nuly a dost pomalu, ale dojelo to do konce a OK.

Takze ano, jde to. Graf vibraci je mnohem optimistictejsi, nez driv. HURRRA.

Ale nutne potrebuji rychle poradit ikdyz je to offtopic tady.

To stahovani trvalo strasne dlouho a 4S baterie mi klesla na 6 voltu !!!!
Co s ni mam ted udelat? Mam ji nechat vspamatovat, nebo hned hodit na nabijecku?
Přílohy
vibes po oprave01.gif
vibes po oprave.gif
j.s

#2458 Příspěvek od j.s »

6? No tak to je, obávám se, už moc málo.. Ale zkus tohle nejlépe v plechové bedně s pískem. Asi budeš muset použít Ni-XX režim. Baterky jsou nové, tak by to mohli zvládnout. Držim palce.

Jinak ty vibrace jsi ztlumil parádně, takže jestli to teď už výšku drží, je i tak třeba se zaměřit na odstranění vibrací u zdroje. Protože do jednotky už teď sice takové vibrace nejdou, ale pohon je pořád má a ničí se ti tím ložiska v motorech, který pak stojí 100kč za kus (cca 4€).
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2459 Příspěvek od jamesgsf »

Baterky dát na ni režim a dostat na hodnotu cca vybite lipol. Pak přehodit na lipol nabíjení.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2460 Příspěvek od jamesgsf »

Dobrý poznatek s tím stahováním. V dřívějších fw to nešlo. Teď jsem chytřejší :-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“