ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Tak ozivovani uspesne jen castecne.
3 clanky jsem vytahl na 3.55V , ale jeden stoupl z 0.06V jen na 0.60V.
Kdyz ho zkousim zapojit na nabijeni samostatne prez balanc konektor, tak nabijecka hlasi short error. To asi znamena, ze je uplne nenavratne v haji.
Takze poprve asi rozmontuju lipo a zkusim zachranit 3clanek.
Prosim Vas, co musim v APM zmenit, kdybych chtel prejit z 4S na 3S ?
Jasne, ze nastaveni Powermodulu aby meril spravne. Ale jeste neco jineho? Nebo proste muzu zapojit 3S misto 4S ? Motory a escs jsou urceny pro 3-4S.
Ptam se, protoze mam doma dost 3S baterek, ale 4S jsem mel jen dve, no a ted uz jen jednu.... Tak nez koupim 2 az 3 baterie 4S, tak jsem uvazoval pouzivat 3S. Je v tom problem?
3 clanky jsem vytahl na 3.55V , ale jeden stoupl z 0.06V jen na 0.60V.
Kdyz ho zkousim zapojit na nabijeni samostatne prez balanc konektor, tak nabijecka hlasi short error. To asi znamena, ze je uplne nenavratne v haji.
Takze poprve asi rozmontuju lipo a zkusim zachranit 3clanek.
Prosim Vas, co musim v APM zmenit, kdybych chtel prejit z 4S na 3S ?
Jasne, ze nastaveni Powermodulu aby meril spravne. Ale jeste neco jineho? Nebo proste muzu zapojit 3S misto 4S ? Motory a escs jsou urceny pro 3-4S.
Ptam se, protoze mam doma dost 3S baterek, ale 4S jsem mel jen dve, no a ted uz jen jednu.... Tak nez koupim 2 az 3 baterie 4S, tak jsem uvazoval pouzivat 3S. Je v tom problem?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Může v tom být problém. V nastavení sice nic měnit nemusíš, ale pohon bude mít menší tah. Takže pokud jsi měl přebytek výkonu, mohlo by to jakš takš létat, pokud ti to viselo tak akorát rovnou na půl plynu, tak si myslím, že coptéra bude moc těžká. Můžeš se pokusit to vyřešit většíma vrtulema.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Na copter znovu autotune. Vzhledem k tomu že budeš muset použít větší vrtule. Jestli máš 9 dej 10 to by mělo stačit. Zase budeš mít baterku s menší váhou. Nebo nasadit 3list stejného velikosti.
Nejlépe
www.ecalc.ch coptery zaplatit si ty dva dolary na měsíc a provést kontrolu výpočtu jak na tom jsi s tahem.
Nejlépe
www.ecalc.ch coptery zaplatit si ty dva dolary na měsíc a provést kontrolu výpočtu jak na tom jsi s tahem.
Naposledy upravil(a) jamesgsf dne sob 23.05.2015 20:39, celkem upraveno 2 x.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Ten ecal , to je nejaka chyba ne? Tam neni vubec nic o kopterach...
Ale to neva. Ja myslim, ze co se vykonu tyce, tak 3S je urcite vpohode. To bude litat tak jak to je. F450 ky litaji vpohode out of the box na 3S baterky. Ja to myslel jen z hlediska APM.
Jo a autotune jsem jeste nedelal. Abych pravdu rekl ani netusim jak. V MP jsem nenasel zadnou takovou funkci.
Ale to neva. Ja myslim, ze co se vykonu tyce, tak 3S je urcite vpohode. To bude litat tak jak to je. F450 ky litaji vpohode out of the box na 3S baterky. Ja to myslel jen z hlediska APM.
Jo a autotune jsem jeste nedelal. Abych pravdu rekl ani netusim jak. V MP jsem nenasel zadnou takovou funkci.
Už by to mělo být v pohodě. Auto tune parametry a přiřadit funkci na spínač kanál 7,8
450 s 10 vrtulema v pohodě záleží jaký kv maj motory jestli cca 900- 1000. A celková váha do asi 1500g.
450 s 10 vrtulema v pohodě záleží jaký kv maj motory jestli cca 900- 1000. A celková váha do asi 1500g.
Naposledy upravil(a) jamesgsf dne sob 23.05.2015 20:45, celkem upraveno 1 x.
Tak autotune se taky dělá až když ti v pohodě funguje althold. Takže ani k tomu zatim nebyla příležitost. I když já ho chtěl tuhle zkusit, když jsem přecházel na větší vrtule, ale nějak se mi nechtěl spustit, tak jsem se na to vykašlal protože to mám krásně klidné.
Teď ještě budu koumat savetrim, protože mi to nějak utíká dopředu. Ale nevím, když jsem to zkoušel naposledy, tak jsem pak muset udělat erase jednotky, protože jsem si to neskutečně rozesral... Byl tam podle mě problém s reverzem kanálu na vysílačce a po uložení do jednotky to utíkalo ještě víc (tam to ten reverse asi ignoruje). Jedině to doladit s opačnym ovládánim, uložit a pak si zpátky reverzovat kanál.. No uvidim..
Teď ještě budu koumat savetrim, protože mi to nějak utíká dopředu. Ale nevím, když jsem to zkoušel naposledy, tak jsem pak muset udělat erase jednotky, protože jsem si to neskutečně rozesral... Byl tam podle mě problém s reverzem kanálu na vysílačce a po uložení do jednotky to utíkalo ještě víc (tam to ten reverse asi ignoruje). Jedině to doladit s opačnym ovládánim, uložit a pak si zpátky reverzovat kanál.. No uvidim..
Naposledy upravil(a) j.s dne sob 23.05.2015 20:55, celkem upraveno 2 x.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
To už psal že v pohodě.
eddiex píše:...Existuje nejaka jina moznost jak stahnout log. Prez telemetrii mi to vzdy po zacatku stahovani hodi hlasku "Timeout error - Get log1"... a stahovani jakoby zamrzne a nepokracuje. ...
Spoľahlivejšie riešenie je pripojiť na port telemetrie FTDI kábel a nepripojiť jeho
"+" ak by si napájal APM z hlavnej LiPo.
Jo to by šlo a místo ftdi tam dát bluetooth. 
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Amper píše:Podivej se zpet a nebo do dalsiho APM threadu, resili jsme to. Nekdo overil ze prepnuti modu to opravdu resetuje. Tj. ten Land se chova tak ze ho prepne ale pak uz neudrzuje. Dokonce se tam myslim psalo ze i pri land se da ridit smer takze se da posunout bokem. Ale proste neni problem prenout do Stabilize nebo dokonce Loiteru a dotahnout copter zpet k sobe (nebo aspon tak blizko jak staci stava)
Ja jsem uvazoval o tom ze bych vyzkousel Rally Points. Dovedu si predstavit ze pri letani nad vodou nastavi clovek rally pointy na brehu takze copter poleti ke brehu coz da vyrazne rychleji nez treba navrat na misto startu. Ale nevim zda funguji i mimo Auto/Mission mod.
Supr. O tom že si koptéru můžu v Landu přetáhnout do strany vím. Používám ho téměř pořád, jen občas se hodí ho prostě vypnout. Tak aspoň už vím jak
To Woita: Mám nastavený čas na stppkách ve vysílačce. Po odpočtu stopek zbývají cca. 2 minuty do zapnutí battery failsafe
jamesgsf píše:Jo to by šlo a místo ftdi tam dát bluetooth.
Vravel som spoľahlivejšie riešenie, nie bezdrátové
Proč by měl být modrozub méně spolehlivé, při kvalitě čínských ftdi
myslel jsem to spíš tak že pak už není třeba to ftdi. Jasný udělat y kabel na tele, vytáhnou rx tx pak si tam dát co je potřeba 
No, tak ted uz ale ani trochu nevim o cem mluvite.
Jeste, ze mi to jde prez tu telemetrii...
Jeste, ze mi to jde prez tu telemetrii...
Tak si to přečti ještě jednou 
K funkci tele jsou 4 kabely + rx tx - . K ftdi a Bluetooth to samé, takže co je na tom zapojené je v podstatě jedno.
K funkci tele jsou 4 kabely + rx tx - . K ftdi a Bluetooth to samé, takže co je na tom zapojené je v podstatě jedno.
No to verim. Jenze nevim co je ftdi a uz vubec nevim k cemu je to dobre. Nemyslim si, ze mam takovou vec doma.
Chlapi k dispozici je mnoho modu, ale prepinac ma jen 3 polohy....
Da se to nejak "namixovat" s jinymi prepinaci na radiu tak, abych mohl radiem prepinat mezi vice nez tremi mody? A pokud ano, tak jak prosim? Neco mi sice napovida jak by to mozna mohlo jit, ale... nejsem nijak zkuseny.
Konecne me laka vyzkouset i nejake dalsi mody.
Chlapi k dispozici je mnoho modu, ale prepinac ma jen 3 polohy....
Da se to nejak "namixovat" s jinymi prepinaci na radiu tak, abych mohl radiem prepinat mezi vice nez tremi mody? A pokud ano, tak jak prosim? Neco mi sice napovida jak by to mozna mohlo jit, ale... nejsem nijak zkuseny.
Konecne me laka vyzkouset i nejake dalsi mody.