DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Allesak

Re: DJI - Phantom 3

#151 Příspěvek od Allesak »

Natáčení v rozlišení 4K je super, ale kolik uživatelů má možnost to někde přehrát nebo upravovat? Na to už chce dobrej počítač.
Jarena19

#152 Příspěvek od Jarena19 »

Otazka jestli pri nastaveni obou kamer na stejne rozliseni full HD, jestli ta P3P nebude mit lepsi obraz, diky lepsimu snimaci. Pokud to je srovnatelne, tak neni co resit, P3A staci bohate.. :)
gardenroute

#153 Příspěvek od gardenroute »

Jarena19 píše:...staci Advanced, protoze je levnejsi a na 4K asi natacet stejne nebudu...
Allesak píše:Natáčení v rozlišení 4K je super, ale kolik uživatelů má možnost to někde přehrát nebo upravovat? Na to už chce dobrej počítač.
Opravdu by jste si měli prohlednout blize parametry obou verzi, PRO nemá navic jen rezim 4K, ale i 2K7, který je dnes jiz pomerne bezne pouzivany, a toho bych se urcite jako filmar nevzdaval.
Vyhoda obou UHD rezimu (tj. 3840x2160p a 4096x2160p) napr. pro me, není az tak v moznosti tyto režimy velmi narocne strihat a promitat, ale spise je pouzit jako zdroje pro full HD ci 2K7 video, ve kterem si mohu pri postprocesu video cropovat/zoomovat tak, abych napr. odstranil nepatricne casti obrazu (vrtule, podvozek apod.), prip. ještě vyuzil dodatečnou post-proces stabilizaci (vždy nejake vibrace a jello pronikne), a to stale bezeztratove pro vysledny full HD render.
Mj. PRO verze má podstatně výkonnější (rychlejší) nabíječku.
Undertaker píše:...Osobně vidím jako velké mínus u P3 all in one elektronika . V předchozích řadách ,se dalo cokoliv vyměnit v případě poruchy . Pro modeláře mnohem lepší řešení , odejde mi regulátor koupím nový a sám si ho nainstaluji atd...
To si nemyslim, modelar si obvykle stroj pro sebe cely ukuchti sam, toto je vicemene urceno pro filmare na rozhrani "consumer" a "professional", ti mají zcela jiné požadavky a priority nez bezny modelar, který rad stále bastli, dodelava, predelava a vylepsuje. Nicmene koncepce Phantoma jako takového i přes all-in-one vnitrnosti stále umoznuje drobne upravy a upgrade (motory, podvozek, pridavne elektronicke vybaveni atd...), presto asi není fokusovan na zákazníka typu "rigidního modelare".
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Jarena19

#154 Příspěvek od Jarena19 »

Skoda, ze se zatim nikde u renomovanych prodejcu neprodava i s druhou baterii, dokonce jsem ani nenasel ze by se zatim baterie dala koupit zvlast.
DominikVF

#155 Příspěvek od DominikVF »

gardenroute píše:... prip. ještě vyuzil dodatečnou post-proces stabilizaci (vždy nejake vibrace a jello pronikne),

Myslíš, že taktiež sa vyskytne nejaké to "jello" aj u P3? Niekde som čítal, že tam sú už kvalitnejšie motory než v staršej verzie P2 - 2312 a to motory antigravity(?) Menšie vibrácie, hlučnosť .. Či už tie nežiadúce vplyvy (jello) budú odstránené alebo nie ..
Václav Procházka

#156 Příspěvek od Václav Procházka »

Dominik: bude to kus od kusu. Z infa z diskuze na FB od majitelů P3, značná část majitelů P3 reklamují (různé závady, např. malý počet načtených sat. atd) dokonce jeden uživatel své P3 reklamuje, již podruhé.
Jello a vibrace se vyskytují dost často. Je potřeba napsat, že převážná část majitelů neumí správně vyvážit vrtule, což je úplný základ.
Já osobně si počkám na vychytanou P3 - nejdříve za půl roku ;-) Firmware se stále upravuje a doplňuje o nové funkce, já osobně čekám na výstup HDMI ve vysílači (na propojení video brýlí HD) je přislíbeno, že prý bude, tak jsem zvědav. Nerad si pořizuji první várku, nemíním DJI dělat pokusného králíka :-)
DominikVF

#157 Příspěvek od DominikVF »

Aha tak.. Nejako som sa nezaujímal o to takže som mimo obraz.. nevedel som o tých spomínaných problémoch s P3. Máš pravdu, počkáš a pôjdeš už do kúpy - istoty :)
gardenroute

Celkem zajímavé, poučné a netradiční review P3ky

#158 Příspěvek od gardenroute »

Celkem poučné a netradiční review P3ky, zejména příprava ke startu s malým průvodcem pilotní aplikací, a pár zajímavými tipy pro nové majitele - určitě to zkoukněte, tyhle anglicky šprechtící Švýcary sleduji již déle

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AXbsDB0-zhE[/youtube]
miro5

#159 Příspěvek od miro5 »

http://www.svetandroida.cz/dji-phantom- ... 5#comments
Do prkýnka dubovýho, počkat pár měsíců a mám za love co jsem už vložil do P2 verzi professional :( a ještě by zbylo. P2-jka je ve srovnání s levnější verzí neprodejný kus, kameru stejnak třeba dodat plus přenos videa.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
gardenroute

#160 Příspěvek od gardenroute »

Článek v uvedeném linku vedle toho, že je v češtině, nepřináší asi nic nového, ale pro někoho to bude asi přínosem (to že to je v češtině). Bohužel ale pisatel asi nemá velké zkušenosti s těmito polétadly, jinak by samozřejmě našel některé zásadní problémy, o kterých se ví již řadu měsíců, zdůraznil bych stále chybějící a od DJI přislíbený adaptér USB2HDMI k okleštěnému LightBridgi (osobně jsem zatím zabrzdil, dokud toto nebude funkční - létám čisté FPV), a také chybějící režim s více jak 30 fps na 2K7 rozlišení a více. Mě by tedy stačilo více fps než 30 aspoň pro 2K7...

Toto
"..kamera subjektivně předčí i nejnovější GoPro 4, a to jak po stránce kvality, detailů, tak také díky absenci tolik nenáviděného rybího oka. Velice nás překvapila stabilizace, která vám dovolí fotit i v noci s časem uzávěrky v řádech sekund..."
asi trochu zdvihne majitele GP3 BE a GP4 BE, ale skutečně se v řadě zahraničních forech čím dále více objevují obdobné zkušenosti, zejména to, že v lowlight P3ka hravě překonává i GP4 B.E. Mj. citlivost pro video lze u P3ky nastavit již od ASA 100 (GP4BE má minimum ASA400). A mimoch. obě kamery používají stejné senzory.
miro5

#161 Příspěvek od miro5 »

Ale spousta věcí je už integrována a vyřešena plus něco navíc, já jsem skoro na ceně professional a ještě mě čeká investice do přenosu videa a kdovíčeho abych se dostal na vlastnosti P3. A k tomu děsnej opruz dostat kartu z gopra, šroubování titěrných šroubků s rizikem stráty, to u zenmuse nedořešili když chtějí tolik love.
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Stapaka »

miro5 píše: A k tomu děsnej opruz dostat kartu z gopra, šroubování titěrných šroubků s rizikem stráty, to u zenmuse nedořešili když chtějí tolik love.

Proč demontuješ kameru kvůli vyjmutí karty?
Ke kartě je přece krásný přístup. Jen při požívání miniUSB zdířky pro přenos videosignálu je nutno vyjmout kabel (ku*vadrát), který ji zakrývá.
Ale demontovat se kamera rozhodně nemusí :?
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
gardenroute

#163 Příspěvek od gardenroute »

Tak, tak, nechápu... U H3-2D ani ten ku.vadrát nebyl, chodilo to krásně přes systém dock, staré zlaté časy...
Ale ani s vyndáváním GP ze Zenmuse jsem neměl žádný zásadní problém, dokonce existuje rychloupínací systém bez šroubků (ano, ten, kterým jsem si naposledy v Thai málem gimbal uvařil - nesprávně použitá verze pro 3D na 2D), stačí pohledat na Shapeways, i zde jsme (ve vlákně P2) o tom mnohokrát diskutovali... :(
miro5

#164 Příspěvek od miro5 »

Nojo vy máte zapojený káblík na videopřenos, ten já zatím nemám a tak je na kameře krytka tak jak jsem koupil, nepřijde mi košer to nechat otevřené a jaksi nechráněné, nejspíš místo přišroubovaného pásku použiji gumky, ale za tolik love to pak tak zbastlit :? už jsem uvažoval i o nějakém propilování toho držáku ať se uvolní prostor pro uvolnění krytky, ale asi bych rozhodil vyvážení a zas by se to muselo dobastlit :(
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od Stapaka »

Tak mi to nedalo, našel jsem krytku, odpojil kabel a krytku bez problémů nasadil a zase sundal 3x.
Jen jsem to trochu otevíral víc spíš na na té volné straně u čela kamery. Ale jde volně, bez problémů. Alespoň u GP4.
Ale porovnával jsem to i s GP3 a umístění mi přijde na stejném místě. Je to vcelku pevný plast, ta krytka.
Není třeba se bát za ni trochu vzít :)
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“