ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Jasně, že se to dá namixovat. Jeden třípolohový přepínač a jeden dvojpolohový a máš hned 6 módů. Pokud svoje rádio najdeš v seznamu tak tady je návod:
http://copter.ardupilot.com/wiki/common-six-modes/
http://copter.ardupilot.com/wiki/common-six-modes/
eddiex píše:No to verim. Jenze nevim co je ftdi a uz vubec nevim k cemu je to dobre. Nemyslim si, ze mam takovou vec doma.
FTDI kábel robi tú vec, čo má už doska APM na sebe - konverziu medzi "sériovým" portom, ktorý napr. používa telemetria, na USB port, ktorému rozumie PC. Ten, ku ktorému na koptére máš zlý prístup.
Na dané použitie ti stačí aj ten lacnejší z týchto: http://www.ebay.co.uk/itm/301583848206
Diky za odpovedi. S tim ftdi to u me asi nepujde. Mam APM micro z HK a tam jsou jine konektory.
Uz jste nekdo vyzkouseli novy MP ? Kdyz spustim MP, tak mi to nabizi upgrade. Ja se ale bojim to nainstalovat. Ten program je sam o sobe velmi "vachrlaty", tak se radsi predem ptam.
Uz jste nekdo vyzkouseli novy MP ? Kdyz spustim MP, tak mi to nabizi upgrade. Ja se ale bojim to nainstalovat. Ten program je sam o sobe velmi "vachrlaty", tak se radsi predem ptam.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
MP vždy aktualizuji, nevidím v tom problém. A vachrlatý? - to bych neřekl... Co tím myslíš?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Problem s velkym ujizdenim copteru jsem castecne vyresil tim, ze jsem jednotku umistil na antivibracni podlozku, takze hura.
Sice neni upne stabilni ale je to o cca 300 procent lepsi.
Nicmene momentalne resim dalsi problem: a to jak rozchodit telemetry modul 3DR Radio Telemetry Kit 433Mhz na Android -DroidPlanner, v PC s MissionPlanner mi to normalne funguje, ale kdyz pouzivam Android s OTG kabelem, testovani na 3 zarizenich (HTC, ASUS) , ktere maji USH Host mode, tak nic.
Nekde jsem videl, ze je nutne propojit ma USB micro konektoru pin 4 a 5,coz je nerealizovatelna hodinarska prace a uz jsem znicil 2 kabely

Nicmene momentalne resim dalsi problem: a to jak rozchodit telemetry modul 3DR Radio Telemetry Kit 433Mhz na Android -DroidPlanner, v PC s MissionPlanner mi to normalne funguje, ale kdyz pouzivam Android s OTG kabelem, testovani na 3 zarizenich (HTC, ASUS) , ktere maji USH Host mode, tak nic.
Nekde jsem videl, ze je nutne propojit ma USB micro konektoru pin 4 a 5,coz je nerealizovatelna hodinarska prace a uz jsem znicil 2 kabely
Woita píše:MP vždy aktualizuji, nevidím v tom problém. A vachrlatý? - to bych neřekl... Co tím myslíš?
Uz jsem to psal drive. Obcas se chova nevyspitatelne. A prosim Te nepis , ze ne, protoze jednoznacne ano. A je to vsesvetove znamo. Jen jako jeden priklad uvedu, ze pri odeslani treba zmenenych parametru do APM to nekdy vyhodi potvrzovaci okynko a nekdy ne. Popisy v programu jsou dokonce nekdy i chybne. Spousta tlacitek je nefungujicich atd...
Proste jsem se jen ptal, jestli uz nekdo zkusil verzi 1.3.26, a jestli v ni zase neblbne neco navic.
Banana píše:Nekde jsem videl, ze je nutne propojit ma USB micro konektoru pin 4 a 5,coz je nerealizovatelna hodinarska prace a uz jsem znicil 2 kabely![]()
![]()
A proč si nekoupíš hotový OTG kabel kde jsou piny 4 a 5 propojené? Prodává to každý normální telefoňácký nebo PC obchod.
OK2BUH píše:A proč si nekoupíš hotový OTG kabel kde jsou piny 4 a 5 propojené? Prodává to každý normální telefoňácký nebo PC obchod.
Ty mam asi 3 druhy ale nejsou propojene kdyz ho rozriznu, samozrejme ze bych predpokladal ze budou ale USB ma 4 piny a USBmicro 5 pinu, neni to proto 1:1.
Tak to tě nějak ošidili. OTG kabel má propojené 4 a 5 v mikro konektoru. Ten velký konektor na druhé straně má samozřejmě jen 4 piny.
http://www.banggood.com/Micro-USB-90Deg ... 26167.html
Mam tento OTG na tablete Lenovo a telemetria funguje bez problemov.
Mam tento OTG na tablete Lenovo a telemetria funguje bez problemov.
OK2BUH píše:Tak to tě nějak ošidili. OTG kabel má propojené 4 a 5 v mikro konektoru. Ten velký konektor na druhé straně má samozřejmě jen 4 piny.
kabel z Ciny nejlevnejsi,je to mozne. Zakoupim tedy nejaky lepsi.
U těch telefonů může být ještě problém, že tu periferii neutáhnou proudově. Většinou jsou ty porty určené jen na napájení flashky nebo myši. V tom případě se to musí napájet externě. Ty piny 4 a 5 musí být v tom kabelu propojeny vždy, tím se telefonu sdělí, že má přepnout USB do režimu host. A telefon to musí samozřejmě umět.
OK2BUH píše:U těch telefonů může být ještě problém, že tu periferii neutáhnou proudově. Většinou jsou ty porty určené jen na napájení flashky nebo myši. V tom případě se to musí napájet externě. Ty piny 4 a 5 musí být v tom kabelu propojeny vždy, tím se telefonu sdělí, že má přepnout USB do režimu host. A telefon to musí samozřejmě umět.
Zkousel jsem i s ext. napajenim USB, do USB host modu to preskoci, pokud to dela ten pin, tak to asi bude nekde v konektoru sprecejenom spojene, nicmene tim hure, protoze problem bude nekde softwarove, tj. neresitelne.
Já s tim mám taky problém s apm jsem to nerozchodil (i když teda věnoval jsem tomu asi 10 minut) a s pixhawkem to jelo. Ale pro mě je to věc bez které se obejdu.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Panove, muzete me upozornit na nejake nutne nastaveni co se tyce modu AUTO ?
Koptera je krasne stabilni v STAB, ALT HOLD i LOITER. Zkusil jsem i RTL a chovani bylo vzorne.
Ted bych rad poslal kopteru na jednoduchou misi. Rekneme 2 az 3 WP a navrat domu. Vzlet bude rucne a pristani po navratu - podle situace.
Je neco special, co bych mel nastavit? Chapu to spravne, ze by se koptera mela letove chovat asi tak , jako kdyz jsem uspesne nekolikrat vyzkousel RTL ??
Dekuji predem za pripadna nutna az kriticka upozorneni.
Koptera je krasne stabilni v STAB, ALT HOLD i LOITER. Zkusil jsem i RTL a chovani bylo vzorne.
Ted bych rad poslal kopteru na jednoduchou misi. Rekneme 2 az 3 WP a navrat domu. Vzlet bude rucne a pristani po navratu - podle situace.
Je neco special, co bych mel nastavit? Chapu to spravne, ze by se koptera mela letove chovat asi tak , jako kdyz jsem uspesne nekolikrat vyzkousel RTL ??
Dekuji predem za pripadna nutna az kriticka upozorneni.