Mobius kamera
Re: Mobius kamera
Snad nebude vadit že se zeptám i tady.
Pořizuji Mobiuse na coptéru 250.
Rychlé létání nízko u země.
Skouknul jsem spoustu videí ale nemohu se rozhodnout jaký objektiv.
Nejvíce se nabízí A nebo C
Máte s tím někdo zkušenost?
Přijde mi že to C hodně zkresluje.
Co používáte vy?
Pořizuji Mobiuse na coptéru 250.
Rychlé létání nízko u země.
Skouknul jsem spoustu videí ale nemohu se rozhodnout jaký objektiv.
Nejvíce se nabízí A nebo C
Máte s tím někdo zkušenost?
Přijde mi že to C hodně zkresluje.
Co používáte vy?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Jo, C má hodně silný efekt rybího oka. Záleží co se Ti líbí. Mě třeba to zkreslení nevadí a zrovna u toho rychlého lítání nad zemí ten efekt ještě zvýrazní dynamiku letu. Naopak při natáčení krajinya tak bych volil úzký.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Já mám objektiv C. Sice s ním zatím nelítam FPV (čekám na kabel) ale vidím v té širokoúhlosti výhody i nevýhody.
Jako výhoda je určitě šířka zorného pole - prostě vidíš skoro jako ve skutečnosti (zorné pole člověka je v horizontální ose 140 stupňů) - samozřejmě více zkresleně. Když lítám na simulátoru FPV Freerider, tak se šířkou 70 stupnů neuletím skoro nic. Se 100 stupněma je to podstatně lepší.
Nevýhoda je určitě to zkreslení - nejen soudkovitost, ale i to, že se těžko odhadují vzdálenosti - všechno ti přijde, že je dál ale rychle se to přibližuje. Ale na to se dá podle mne zvyknout a po čase ti to ani nepřijde.
Každopádně je volba jenom na tebe - každý má své preference a mi ti můžeme dát jenom zprostředkovanou zkušenost.
Kup co se ti líbí - mobiuse tady prodáš hodně rychle - pokud se ti nebude líbit.
Jako výhoda je určitě šířka zorného pole - prostě vidíš skoro jako ve skutečnosti (zorné pole člověka je v horizontální ose 140 stupňů) - samozřejmě více zkresleně. Když lítám na simulátoru FPV Freerider, tak se šířkou 70 stupnů neuletím skoro nic. Se 100 stupněma je to podstatně lepší.
Nevýhoda je určitě to zkreslení - nejen soudkovitost, ale i to, že se těžko odhadují vzdálenosti - všechno ti přijde, že je dál ale rychle se to přibližuje. Ale na to se dá podle mne zvyknout a po čase ti to ani nepřijde.
Každopádně je volba jenom na tebe - každý má své preference a mi ti můžeme dát jenom zprostředkovanou zkušenost.
Kup co se ti líbí - mobiuse tady prodáš hodně rychle - pokud se ti nebude líbit.
Mě tedy příjde i objektiv A hodně zdeformovaný ten mám, nevíte jestli lze aplikovat na Mobius i jiné objektivy kolem 50-60 prostě klasiku děkuji.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Díky za reakce zkušenosti.
Asi vezmu to A, už taky kvůli tomu, že když bych spadnul, tak tam objektiv není vystrčený jako u toho C
Áčko bude dobré.
Asi vezmu to A, už taky kvůli tomu, že když bych spadnul, tak tam objektiv není vystrčený jako u toho C
Áčko bude dobré.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ahoj, rád bych si pořídil na mobiuse nějaký dvou osý gimbal, mám ji zatím na pevno a z obrazu se mi skoro točí hlava 
Kvadrokopteru kutím od počátku roku a gimbal jsem zatím žádný neměl, zkoukl jsem plno videí a nejde mi do hlavy jak to přesně funguje.. chápu správně, že ke kostře gimbalu potřebuju i motory a potřebuje to i nějakou řídící desku co? Já používám kk2.1 na kopteře, ale to musí mít i svou vlastní?
Poradila by mi nějaká dobrá duše co teda všecho potřebuju?
např na HK jsem našel gimbal pro mobiuse za cca 45E bez kontroleru a pak asi za 95E s nějakým tarrotem...
Kvadrokopteru kutím od počátku roku a gimbal jsem zatím žádný neměl, zkoukl jsem plno videí a nejde mi do hlavy jak to přesně funguje.. chápu správně, že ke kostře gimbalu potřebuju i motory a potřebuje to i nějakou řídící desku co? Já používám kk2.1 na kopteře, ale to musí mít i svou vlastní?
Poradila by mi nějaká dobrá duše co teda všecho potřebuju?
např na HK jsem našel gimbal pro mobiuse za cca 45E bez kontroleru a pak asi za 95E s nějakým tarrotem...
Som na tom podobne - quadru lietam tento rok ale už mám aj gimbal na Mobius. Kúpil som z Banggoodu jeden z tých "lowcost" ( cca 50 komplet ). Funguje to zatiaľ k mojej spokojnosti. Vlastný gimbal je mechanika, kontrolér a motory ( pochopiteľne aj kamera ) - všetko sa to musí zladiť ( vyváženie mechaniky, nastavenie parametrov riadiacej jednotky ) no a funguje to úplne autonómne, tzn. bez vplyvu riadiacej jednotky koptéry. To je asi najjednoduchšia a najlacnejšia verzia. Existujú systémy kvalitnejšie, zložitejšie a samozrejme aj oooooveľa drahšie ktoré možno prepojiť s riadiacimi systémamy koptéry. Pre mňa to na začiatok stačí, možno po nejakom čase postúpim vyššie
. Dôležité je samozrejme na čo to chceš zavesiť - váha gimbalu ( hlavne motory ) nie je zanedbateľná a skráti ti letový čas ....
i30 píše:Kúpil som z Banggoodu jeden z tých "lowcost" ( cca 50 komplet ).
Přesně něco takového by mi vyhovovalo, lítám víc bez kamery, ale občas bych i něco natočil, mám 450 quada a vymyslel bych něco jen na rychlé přicvaknutí zespod. Kupoval jsi to jako komplet? i s motory a kontrolorem? Koukám, že teď je na banggoodu jen buď ten rám na gimbal nebo celý ale 3osý za něco přes 3000kč..
No - ja som nekupoval priamo gimbal pre Mobiusa, pretože som presvedčený že princípy platia či už je tam Gopro alebo niečo iné. Kúpil som toto - http://www.banggood.com/FPV-2-Axis-Brus ... 08068.html - a fungovalo to na prvé zapojenie. Potom som už len upravil ten spodný držiak kamery. Jednak je Gopro úplne inak stavaná, a tiež ťažšia. Takže Mobiusa mám trocha vysunutého do strany ( kvôli ťažisku ) a spodný držiak som nahradil iným ( na dľžku ). Neskôr som ešte odľahčil motory a dopojil som ovládanie sklonu kamery ( ďalším kanálom z rádia ). Kontrolér je akýsi klon 8bitového Alexmos, je možné sa s tým pohrať a vyladiť to - ale to už je individuálne s čím sa uspokojíš. Ak by si chcel ešte nejaké info napíš SZ, neviem či táto téma zaujíma širšiu modelársku obec - je to len také "udělátko" 
Super, takhle mi to stačí, děkuju za tip.
i30 píše: Neskôr som ešte odľahčil motory ...
Jako širší modelářskou obec mě to zajímá
Koukám, že tato diskuse je velice rozsáhlá. Mám dotaz. Jakou třídu pamětové karty micro SDHC používáte, předepsanou 4, nebo jste už někdo vyzkoušel 10? V návodu vyhrožují, že to s 10 nemusí fungovat.
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Mám třídu 4 a jede bez problémů, proč si problémy dělat 
Mám tam čínskou "10" (takže asi taky poctivá "4"
) a taky bez problémů.