ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Z meho pohledu je to asi tak jak na obrazku...:
Nic mi to nechce poradit. Nevybere mi motor, vrtule, nic. Naopak! Vsechno chce po mne abych zadal , nebo vybral ze seznamu. A u nekterych ktere treba vim , tak mi neumozni to tam zadat. Napr. ESC mam E300 15A - kolik je max se nikde nepise... bohuzel.
Nic mi to nechce poradit. Nevybere mi motor, vrtule, nic. Naopak! Vsechno chce po mne abych zadal , nebo vybral ze seznamu. A u nekterych ktere treba vim , tak mi neumozni to tam zadat. Napr. ESC mam E300 15A - kolik je max se nikde nepise... bohuzel.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
To co jsi tam zadal vypadá dobře. Pokud je toto tvoje skutečná sestava a má to 1000g včetně baterky tak to muselo být na 4S těžce přemotorované.
Premotorovane to je kazdopadne, ale vaha baterky je tam spatne. Udelal jsem screenshot zrovna kdyz tam byly tyto hodnoty. A ty udaje co tam jsou neodpovidaji moji koptere. To ani neni mozne vyplnit "pravdive", jak uz jsem drive vysvetloval. 
Uvědom si že máš jen demo, pokud si zaplatiš ten dolar určitě ti to vyplnit dovolí i s tvím setupem je poměrně obsáhlý, v demu je cca 1/3 databáze. Přesně to co jsi zakroužkoval jako že nevíš nebo nechápeš jsou pro tebe uplně zbytečné informace, které není nutno zadávat a vůbec se tím zatěžovat. Váhu baterie neřeš, zadej spíš váhu celého jako by tam baterie byla, nevím jak teď ale ecal s váhamy bat kecal, a tenkrát mne někdo poradil ať spíš zadávám váhu i s baterii. Zakroužkoval jsem ti co je pro mne důležité, čas , proud abych nespálil regulátory, plyn kde bude střed vysu (snažím se aby se to nedostalo nad 60 procent to je strop, učinnost to jen někdy pro hračičky, a sem tam mrknu na rychlost, poměrně se to hodně projevuje se stoupáním vrtulí. To je asi tak všechno.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
-
sapavlisna
eddiex píše:Premotorovane to je kazdopadne, ale vaha baterky je tam spatne. Udelal jsem screenshot zrovna kdyz tam byly tyto hodnoty. A ty udaje co tam jsou neodpovidaji moji koptere. To ani neni mozne vyplnit "pravdive", jak uz jsem drive vysvetloval.
Moc to řešíš. Je potřeba tam narvat co nejvíce podobné parametry. Konkrétně hmotnost uvádíš včetně pohonu. Zadáš reálnou hmotnost tvého stroje a ono to s tím počítá. Pak zadáš regulátory, baterku, motory a vrtulu. Z toho ti to spočítá maximální proudy, proud pro vis a z toho pak spočítá letové časy a plyn pro vis. Všechno to jsou užitečné údaje, ale nemusíš znát všechny ty vnitřní odpory atd. Nicméně, pokud by sis tam chtěl zadat úplně všechno, někde sem na netu našel lehkej "hack" co odemče všechny políčka. Ale podle mě je to zbytečný.
EDIT: su pomalej, jamesgsf to řekl dřív
Mám na vas prosbu. Potřebují poradit jak připojit gimbal k APM.
Mám gimbal deska BGC. Z její jedné strany jsou čtyři vyvody. Když připojím jakýkoli z nich servo kablem k apm na výstup 11 tak po připojení baterie k apm mi neproběhne inicializace regulátorů.( takova ta melodie ) a gimbal přestane fungovat. Deska je tato:
Mám gimbal deska BGC. Z její jedné strany jsou čtyři vyvody. Když připojím jakýkoli z nich servo kablem k apm na výstup 11 tak po připojení baterie k apm mi neproběhne inicializace regulátorů.( takova ta melodie ) a gimbal přestane fungovat. Deska je tato:
Tak mam za sebou prvni AUTO misi. 9 waypointu na fotbalovem hristi.
Naprosta parada. Jsem uneseny.
Mimo to jsem vyzkousel i tu 3S baterii. Je tam pokles vykonu to jo. Pro vis musim dat asi 60 procent plynu, a taky letovy cas byl jen 8 minut oproti 12 - 14ti minutam s 4S o stejne kapacite [2600mah]
Snad radsi zustanu u 4S. Je to takove bytelnejsi to chovani.
Navic pozdeji tam privesim gimbal, takze to nebude "premotorovane".
Naprosta parada. Jsem uneseny.
Mimo to jsem vyzkousel i tu 3S baterii. Je tam pokles vykonu to jo. Pro vis musim dat asi 60 procent plynu, a taky letovy cas byl jen 8 minut oproti 12 - 14ti minutam s 4S o stejne kapacite [2600mah]
Snad radsi zustanu u 4S. Je to takove bytelnejsi to chovani.
pixel1 píše:Mám na vas prosbu. Potřebují poradit jak připojit gimbal k APM.
Ty sa asi pokusas spojazdnit naklon kamery....tak ten sa nepripaja na pin 11 na APM,ale na ten gimbal privedies na pin AO alebo CH1... neviem ako to tam je oznacene(musis vyhladat ktory pin je na to urceny)plus a signal z prijimaca a ovladas to potom priamo z vysielacky na kanali ktory si navolis.
Edi předpokládám že vrtule jsi o palec nezvětšil?
Nezvetsil. Jen jsem zmenil baterku.
Nemam zadne jine vrtule. A kdybych to chtel zkusit, tak bych musel nekde sehnat. Potrebuji ty samoutahovaci. Jako jsou na Phantomovi 2 ... Nenasel jsem jinou velikost, nez origo - 9.4x4.5. A mam taky ted 9.4x5.0. Proste originaly DJI pro ten jejich "propulsion" system.
cobbra píše:Ty sa asi pokusas spojazdnit naklon kamery....tak ten sa nepripaja na pin 11 na APM,ale na ten gimbal privedies na pin AO alebo CH1... neviem ako to tam je oznacene(musis vyhladat ktory pin je na to urceny)plus a signal z prijimaca a ovladas to potom priamo z vysielacky na kanali ktory si navolis.
Ano pokouším se nastavit náklon kamery. Zapojit gimbal primo na kanál z přijímače mne napadlo, ale chtěl jsem to zkusit pres apm když je v MP ta možnost v nastavení.
Popis najdes na http://copter.ardupilot.com/wiki/common ... ra-gimbal/
Takto to mam nastavene ja (na Pixhawku ale je to stejne)
Dulezite je zapojit pouze zem a signal. Asi mas zapojene i napajeni a pak to shituje. Dalsi vec je ta ze signaly mimo vyvody 11 a 10 jdou s velkou rychlosti a serva a i gimbal nejsou schopni je zpracovat. Teda krome nejakych rychlych digitalu
Takto to mam nastavene ja (na Pixhawku ale je to stejne)
Dulezite je zapojit pouze zem a signal. Asi mas zapojene i napajeni a pak to shituje. Dalsi vec je ta ze signaly mimo vyvody 11 a 10 jdou s velkou rychlosti a serva a i gimbal nejsou schopni je zpracovat. Teda krome nejakych rychlych digitalu
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ty vrtule by to chtělo zvětšit idálně na 10x3.8
Přesně tak, jestli tam máš 2212/920, tak 10xněco jsou na 3s ideální. Dal bych 10x3,8 (nebo 10x4,5 ale to tě budou v létě pronásledovat včely. Zvuk 10x4,5 je neodolatelně láká - až tak, že se nedá lítat. Psal jsem tady o tom v nějakém vláknu). Na letovém projevu jsem 1038 x 1045 nepoznal rozdíl.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
A budete tak laskavi a hodite mi tu nejaky link na to kde takove vrtule koupim? Ja nic takoveho nenasel. Opakuji potrebuji samoutahovaci.
Ano mam ty motory 2212/920KV a tam je primo ten zavit. Nebo teda jestli vite jak to muzu obejit, tak sem s kazdou radou prosim.
Nejaky adapter, nebo neco...??
Ano mam ty motory 2212/920KV a tam je primo ten zavit. Nebo teda jestli vite jak to muzu obejit, tak sem s kazdou radou prosim.
Nejaky adapter, nebo neco...??