Přijímač minima 2,4 ghz z Hobbykingu.

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Mosquito

Přijímač minima 2,4 ghz z Hobbykingu.

#1 Příspěvek od Mosquito »

Ahoj jde o ten malý pětikanál pětikanál kompatibilní s Hitec 2,4 ghz.A teď k věci.Mám Optica s modulem 2,4ghz a provozuju ho s přijímačema Optima 7.Pořídil jsem si ho hned jak s tím vylezli,takže je tak původní verze firmweru.Bude s tím tenhle přijímač chodit( půjde spárovat)nebo budu muset ten vysílačový model nějak aktualizovat?Někde jsem se tady dočetl,že pro originál Minimu se musí aktualizovat na novější verzi firmweru.Děkuju za pomoc.P.S.V případě že budu muset aktualizovat ten modul,tak budu muset nějak aktualizovat i ty přijímače Optima 7,které používám?
blueangel
Kontaktovat uživatele:

Re: Přijímač minima 2,4 ghz z Hobbykingu.

#2 Příspěvek od blueangel »

POZOR! Pro použití přijímačů MINIMA je NUTNO software VF modulu SPECTRA 24 (nebo vestavěného VF dílu 2.4 GHz vysílačů Hitec) aktualizovat na verzi 3.01 nebo vyšší.
Musíš mít HPP22 dá se koupit v modelářské prodejně nebo ti to někdo může přehrát.

HPP-22 je "kouzelná krabička", která zajišťuje komunikaci mnoha RC zařízení Hitec s osobním počítačem. HPP-22 jednoduše připojíte běžným USB kabelem a můžete průběžně aktualizovat firmware vysílačů (v blízké budoucnosti si budete moci třeba nahrát software do vaší oblíbené Aurory v češtině, italštině, španělštině, němčině...), VF modulů i přijímačů, přenášet telemetrická data do počítače, ukládat data z vysílačů, nastavovat přijímače...

Co HPP-22 umí:

PC programátor pro 2,4 GHz vysílače (Aurora a budoucí)
PC programátor pro 2,4 GHz VF moduly
PC programátor pro 2,4 GHz přijímače Hitec (přijímače Optima)
PC programátor pro FM přijímače s frekvenční syntézou (HSD-09RQ)
PC rozhraní pro aktualizaci firmwaru výše uvedených zařízení
PC rozhraní pro přenos, zobrazován a ukládání telemetrických dat z VF modulu SPECTRA 24 (vyžaduje telemetrický přijímač s datovou ústřednou a snímači instalovaný v modelu) do osobního počítače.

Tyto funkce jsou zajišťovány pomocí speciálního PC programu, který je volně ke stažení na domovské stránce HPP-22 http://hitecrcd.co.kr/tester/tester.htm

Možnosti programátoru a obslužného programu budou postupně růst tak, jak budou do prodeje uváděna další zařízení (např. pro telemetrii), doporučujeme proto průběžně kontrolovat, zda není k dispozici nová verze obslužného programu.

HPP-22 je dodáván s kabelem s konektorem jack 3,5 mm pro připojení do zásuvky učitel-žák (pro Auroru 9 a budoucí vysílače Hitec) pro zálohování dat z vysílače a dvojicí kabelů se standardními servokonektory pro připojení k VF modulům a přijímačům.

Pro připojení k počítači budete potřebovat ještě kabel s konektory USB A - Mini B 5-pin 2.0 (není součástí sady programátoru).
Mosquito

#3 Příspěvek od Mosquito »

1.)Takže je to nutné i s tím pětikanálem z Hobbykingu?
2.)Předpokládám,že když budu aktualizovat ten Spektra modul v Opticovi,tak aby mi spravně fungovali ty přijímače Optima 7, tak je budu muset taky aktualizovat na stejnou verzi softu jako ten modul ve vysílači?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Woita »

Update FW na nejnovější verzi (a to jak vysílače,vf modulu tak i přijímače i dalších zařízení) je v podstatě povinnost. Jednak si tím zajistíš, že zařízení spolu budou vůbec komunikovat, a jednak tam přibývají nové funkce a hlavně vylepšení, případně opravy chyb.
Mrkni sem:
http://hitecrcd.com/support/firmware-so ... nt-updates
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Mosquito

#5 Příspěvek od Mosquito »

Tož dobrá. Já se teprve chystám ten přijímač pořídit,ale nejsem moc zběhlej v těhle věcech a do toho neumím anglicky,takže na rovinu bych si na to sám netroufnul.Až ten přijímač koupím tak se ozvu a nenašla by se dobrá duše z Prahy která vlastní tu krabičku HPP-22?Byl by někdo ochotnej mi to aktualizovat a rozchodit?Prosím prosím pěkně koukám,pro mě to je španělská vesnice :lol: .
sonny

#6 Příspěvek od sonny »

bez speciálních káblíků jej nekupuj, jinak jej nepropojíš.
viděl jsem ho i na bazaru
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/PR ... SS/640723/

není pro tebe jednodušší koupit optima light nebo minimu ? apod ?
Naposledy upravil(a) sonny dne čtv 28.05.2015 8:24, celkem upraveno 1 x.
Petr_rc

#7 Příspěvek od Petr_rc »

V době, kdy ještě nebyly přijímače typu minima, jsem si z HK koupil pár těch 5k. přijímačů. Doma máme 3 vysílače a s jedním z nich se mi nepodařilo ty přijímače spárovat. Nepomohlo různé prohazování vysílacích modulů ani rady z webu, SW byl všude aktuální. Dneska už bych raději za 600 koupil minimu a za ty 2 stovky navíc oproti HK máš záruku a jistotu, že to bude chodit tak jak má.

Petr
Woita
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Woita »

Kolega měl s tím 5CH z HK taky problém - nešel mu jeden kanál. Dostal z toho strach, tak ho odložil a nepoužívá.
Mosquito

#9 Příspěvek od Mosquito »

Tak jste mně ukecali.Koupím radši origo Minimu.A najde se někdo kdo by byl ochotnej mi aktualizovat vysílač a ty Optimy?Já bych to fakt nedal,jsem na tohle prostě jelito :D .
P.S.Aspoň mi odpadnou pitomý problémy s těma minikonektorama na tom pětikanálu.
Mosquito

#10 Příspěvek od Mosquito »

A bude ta Minima běhat na jednu lipolku,protože mně docelalimituje váha a potřebuju mít co nejlehčí rc vybavení?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Woita »

Mosquito píše:Tak jste mně ukecali.Koupím radši origo Minimu.....

Nebo zvaž Optima 6 Lite, ta je taky lehoučká a navíc budeš mít telemetrii, ta se hodí (údaj o baterce).

Ajajaj, teď mi došlo: Nevím jak s tím jednočlánkem, myslím že Optimy pracují od 4,8V???
A navíc koukám: Hitec Minima také od 4,8V..... :( Všechno Hitec je od 2s výše.
Ten pětikanál z Hobbykingu funguje od 3V 8) .
Mosquito

#12 Příspěvek od Mosquito »

No o to právě jde nejvíc aby to chodilo na jednu lipolku.Ten pětikanál prej frčí od tří voltů,ale ta minima to fakt nevím.Píšou že je na 2s,ale nemá někdo praktickou zkušenost,jestli neběhá v pohodě na 1s?Já to mám do éra s Coxem 0,33ccm,tak nechci vozit 2s a nějakej regl navíc abych neodepsal serva.Neporadí nějakej haloletec apod?
Petr_rc

#13 Příspěvek od Petr_rc »

Mosquito píše:nechci vozit 2s a nějakej regl navíc abych neodepsal serva.Neporadí nějakej haloletec apod?

No a co zkusit jeden článek a k tomu měnič, např. http://www.ebay.com/itm/NEW-DC-DC-Adjustable-Step-up-Power-Converter-Module-Output-5V-35V-MAX-current-3A-/360718000781?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53fc77e28d to by bylo hmotnostne lepsi nez 2S a BEC.

Petr
Mosquito

#14 Příspěvek od Mosquito »

No taky řešení,ale je to další věc navíc co se může podělat preferuju jednoduchost.Já jsem na 35Mhz provozoval na 1s přijímač Penta od MZK servisu se dvěma servy 3,7 gramu k plné spokojenosti.Ale teď bych potřeboval to samé na 2,4ghz.Pak budu spokojenej :D .
Vlasta Svoboda
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Vlasta Svoboda »

Mám ty čínské přijímače už tři a jsem spokojen. Ještě mě žádný nevypekl. Používám to do 600mm házedel.

Problém jsou jen serva, to člověk objedná deset kusů a čtyři rovnou hodí do popelnice... Jinak to všechno jede tak, jak je to na fotce s váhou. Když mám serva, která 1 S nežerou, přidám voltage booster (cca 0,9 gramu) a funguju.

Jen pozor na konektory. Musí to být přesně jakýsi micro mole cosi? Už jsem to od minula zapomněl, ale vím, že ty běžné micro JST na to nejdou. V e-shopu v diskuzi to někde je.

Moje "avionika" viz. http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=23&t=55241&start=75#p1151161
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“