kucan píše:Dobrý den, nemohu ve svém Taranisu plus zprovoznit diferenciaci křidélek. Ať zadám diferenciaci ve vstupech,strana 5 vysílače, nebo v mixeru ke každému kanálu křidélek. Stále křidélka chodí stejně. Múžete poradit
Melo by to normalne fungovat, nevylocuje to nejake nastaveni jako letove rezimy, prepinace atp?
Nemáte někdo vyřešený jak jednoduše poslat otáčky z benzínovýho zapalka (z toho RPM konektoru) do příjímače X8R a pak do telemetrie Taranise ? Šlo by to nějak přes Arduino ?
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ddano007 píše:Len tak na okraj, ked vidim o com debatujete... S.Port nemam, pozivam starsiu radu prijimacov, ale to, ze FrSky niekam napise RS232 este moc neznamena: ked som badal s RS232 na D8-ckovej rade, tak to bralo obycajne 5V urovne, s Arduinom to nebol problem rozbehat. viewtopic.php?p=1171975#p1171975 Mozno by stalo za to skusit ten S.Port s Arduinom Mini Pro, robia aj 3,3V verzie, stoji to par korun a clovek nemusi bastli veci s Attiny. Tiez som dakedy robil nejake blikace s Attiny85, presiel som na Mini Pro...
Nazdar Ako dopadlo vario s BMP180?? Práve sa hrám s openXsensor-om.... Je tam primarne MS5611. Objednal som ho, ale než príde, zatiaľ sa snažím rozbehnúť BMP180 - mám ho doma..... Cez Sprot to beží, ale vyzerá to, že je to málo presné..... Podarilo sa mi to rozbehnúť na Opensenzor v 4 - ten je z podporou MPX a BMP180 vario. Behá asi ako vario NP...... no ale za 5 Ečiek vario a 4 kanálový merač napetia......
thsoft píše:Nemáte někdo vyřešený jak jednoduše poslat otáčky z benzínovýho zapalka (z toho RPM konektoru) do příjímače X8R a pak do telemetrie Taranise ? Šlo by to nějak přes Arduino ?
Skús poštudovať toto https://code.google.com/p/openxsensor/w ... figuration Od včera sa s tým hrám...... Zatiaľ som rozbehol meranie napetia a vario.... Otáčky som tam tiež videl...... Neviem čo lezie zo zapaľovania....
Kouknu na to, ze zapalování lezou impulsy s každou otáčkou jeden impuls.
lubo1 píše:Skús poštudovať toto https://code.google.com/p/openxsensor/w ... figuration Od včera sa s tým hrám...... Zatiaľ som rozbehol meranie napetia a vario.... Otáčky som tam tiež videl...... Neviem čo lezie zo zapaľovania....
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Takto: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=1179118#p1179118 Odvtedy som sa s nim nehral... Za mna zhrnutie: BMP180 presnost nic moc, skace jak splasena koza. MS5611 je vyrazne lepsi senzor, ale zase drahsi. Momentalne mam rozrobenych kopec inych veci, takze pokracovanie varia je v nedohladne... Ale v principe je to pouzitelne. BTW v RC Revue je serial o Arduine a chalan tam tiez robil vyskomer s BMP180 nejakych par cisel dozadu, je tam aj program. Ale neskusal som...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Kúpil som 6 poz. prepínač a mám Taranis Plus (B01) kde bi ste my ho doporučili osadiť. Lietam mod 2. Na videu je na pravej strane (má to niejaké opodstatnenie?) Ja bi som ho asi dal na ľavú, ako to máte vy? https://www.youtube.com/watch?v=Ts0EzeJsoNc
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne čtv 28.05.2015 16:22, celkem upraveno 1 x.
janekx píše:Prave ze by anteny mely byt v 90 stupnich vodorovne. Kdyz to nedodrzis prijdes o cast dosahu nevykrytim hluchych casti. PCB je dipol takze jeho zisk je lesi nez 150mm antena delsi anteny jsou take dipol.
Priklanim se k pouzitim co mozna stejnych anten v 90 stupnich horizontalne a antena na vysilacce take horizontalne, priipravuji o tom vide jak to s tim je ale zdrzeli me drzacky ktere jsem chtel dotahnout.
Ještě jeden dotaz k anténám pcb. Mají klasickej vyzařovací diagram jako pendrek 2dbi na vysílači nebo je to více směrové vyzařování do některých směrů vzhledem k poloze tišťáku? Koukal jsem že některé držáky jsou dělané jak pravíš 90st ale navíc jedna část antény je usazena na plocho a druhá o 90st na ní, při pohledu od špiček antény mají obdelníkový půdorys z důvodu tišťáku. Je na to potřeba brát zřetel?
juraj.jurej píše:Kúpil som 6 poz. prepínač a mám Taranis Plus (B01) kde bi ste my ho doporučili osadiť. Lietam mod 2. Na videu je na pravej strane (má to niejaké opodstatnenie?) Ja bi som ho asi dal na ľavú, ako to máte vy? https://www.youtube.com/watch?v=Ts0EzeJsoNc
Podle mne je to o osobních preferencích (jak se to bude komu ovládat pohodlněji). Sám jsem si ho dal na opačnou stranu (lítám taky mód 2). Prostě mi přišlo, že v mém případě má levá ruka víc času na ovládání tohoto přepínače (kdybych používal M1 - dal bych ho asi napravo, jako na videu).
Tak sa mi podarilo niečo spáchať. Zajtra by som to chcel testnúť spolu s HP variom
Zostavil som to len na skúšku. Doma som mal len 5V Arduino a BMP180. Mám naprogramovaný vstup A0 pre meranie pohonneho aku a A1 meria napájanie Arduina - čiže palubné napetie príjmača. Naprogramované to je ako A3 a A4. Táto 5V verzia pod 5,5V meria nepresne, ale účelom bolo odskúšať zapojenie. Snímač BMP180 by mohol pracovať s presnosťou Varia NP - zajtra testnem. Objednané mám MS5611 - presnosť by mala byť vyššia.......
Ktorý sensor si objednal? Ja to mám s GY-63 a spokojnosť. Reaguje citlivo a presne. FrSky mám iba normal precision a oproti tomu je to omnoho presnejšie
Podle mne je to o osobních preferencích (jak se to bude komu ovládat pohodlněji). Sám jsem si ho dal na opačnou stranu (lítám taky mód 2). Prostě mi přišlo, že v mém případě má levá ruka víc času na ovládání tohoto přepínače (kdybych používal M1 - dal bych ho asi napravo, jako na videu).[/quote]
Tak som ho tam dal, ale asi zle napájkoval. Taranis my na dysplaji zobrazuje výkričník (a blbne to). Čo to znamená? Máš to zapojené tak ako na videu? (poradie káblov)
Tam neni co spatne udelat. Setkal jsem se vsak s tim ze klient hlasil spatny odpor a zasekaval se mu Taranis, zamenil to za jiny odpor a funguje. Jaky vykricnik?