reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Re: reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Ahoj, chtel bych se zeptat jak se jmenuji bile konektory co jsou na desce MKS Base 1.2 a motorech viz priloha? Rad bych si je objednal. Kabely, ktere jsem dostal jsou prilis dlouhe a je to takovy chuchvalec dratu, rad bych si to ucesal. diky.
resil tady uz nekdo auto bed level?
resil tady uz nekdo auto bed level?
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
pribik píše:Ahoj, chtel bych se zeptat jak se jmenuji bile konektory co jsou na desce MKS Base 1.2 a motorech viz priloha? Rad bych si je objednal. Kabely, ktere jsem dostal jsou prilis dlouhe a je to takovy chuchvalec dratu, rad bych si to ucesal. diky.
to vypadá na nějaké JST-XH nebo něco podobného. Ujišťuju tě ale, že samotné konektory bez krimpovacích kleští na piny ti jsou na houby. Jednodušší bude kabely zkrátit a připájet někde kus od konektoru, do smršťovačky.
OK2WY
koukal jsem na baterky a jsou to ty JST-XH. kleste mam, pocital jsem s tim ze koupim konektory i ty piny. kabely k endstopum jsou takove tvrde a neforemni tak je chci vymenit za mekci.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
pribik píše:koukal jsem na baterky a jsou to ty JST-XH. kleste mam, pocital jsem s tim ze koupim konektory i ty piny. kabely k endstopum jsou takove tvrde a neforemni tak je chci vymenit za mekci.
Opravdu máš ty správné kleště?? Nejsou kleště jako kleště, těmi na servokonektory tento pin nezakrimpuješ.
OK2WY
hele jak dostavate tisky z heatbedu v pripade pouziti lepidla. Tisknul jsem na nejake tycinkove UHU (hranata tycka, docela drahy) a i pri vychladnuti na cca 40 stupnu jsem to proste nemohl dostat dolu
Musel jsem pod to nacpat lamaci nuz a tim jsem to nakonec dolu dostal.
Musel jsem pod to nacpat lamaci nuz a tim jsem to nakonec dolu dostal.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Při použití Kores lepidla a ABS to samo odskočí při cca 50°, případně to jde lehce odlomit.
Jinak né všechny lepidla tak fungujou - spolehlivé mám vyzkoušené Kores a Tesa - Kores je u mě ale nejlepjší.
S PLA je trochu problém to sundat i po ochladnutí.
Jinak né všechny lepidla tak fungujou - spolehlivé mám vyzkoušené Kores a Tesa - Kores je u mě ale nejlepjší.
S PLA je trochu problém to sundat i po ochladnutí.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
JirkaA píše:
Opravdu máš ty správné kleště?? Nejsou kleště jako kleště, těmi na servokonektory tento pin nezakrimpuješ.
snad jo v popisku pisou ze je muzu krimplovat. mam tyto
kleste
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty ti jsou naprosto na prd. Tak malý piny a takový tvar jako jsou v JST-XH konektorech tím rozhodně nezakrimpuješ. A na kleště kterýma to jde si nachystej minimálně tak desítku (tisíc). Kráčíš slepou cestou
OK2WY
JirkaA píše:
Tak ty ti jsou naprosto na prd. Tak malý piny a takový tvar jako jsou v JST-XH konektorech tím rozhodně nezakrimpuješ. A na kleště kterýma to jde si nachystej minimálně tak desítku (tisíc). Kráčíš slepou cestou
rozebral jsem jeden JST-XH konektor a zkusil jak pasuje pin do klestí a padne tam jak ulitej.
par konektoru jsem objedal vyzkousim a kdyz to pujde jen dobre.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
pribik píše:
rozebral jsem jeden JST-XH konektor a zkusil jak pasuje pin do klestí a padne tam jak ulitej.
par konektoru jsem objedal vyzkousim a kdyz to pujde jen dobre.
V tom případě beru zpět, vyzkoušej a uvidíš.
OK2WY
... ja sem proste ty bily plasty z desky vyskubal (zbyly jen piny), no a na ne uz nasadis beznej servo konektor, kterejch ma asi kazdej modelar doma "vagon" ...
Jen pro osu Z sem musel piny zdablovat abych nemusel pajet kabely od motoru paralelne k sobe a slo to pripadne dobre zas rozpojit ...
Jen pro osu Z sem musel piny zdablovat abych nemusel pajet kabely od motoru paralelne k sobe a slo to pripadne dobre zas rozpojit ...
Zdravím pánové. Hledám někoho, kdo by byl ochoten mi na 3D tiskárně vyrobit vodítko na pokosovou pilu. Prasklo mi jedno rameno a jako náhradní díl to nikde nevedou. Nechci to samozřejmě zadarmo. Vodítko je označeno na fotce. Předem děkuji.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Aby to někdo moh vytvořit, musíš sem dát výkres, nebo alespoň náčrt s rozměrama. Jinak to asi nepude. 
To mi je jasný. Jenže tohle je mimo mne. Mohu maximálně zaslat tu zdravou část, s tím, že si to ta dotyčná ochotná osoba zaměří, překreslí a vyrobí. 
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
A nemáš někoho v oklí? Tím posíláním sem a tam, se to dost prodraží. Bydliště uvedené nemáš. Proměřit a namalovat bych to měl dokázat, ale tisk by musel udělat někdo s 3D tiskárnou, což je další komplikace. To nejsi schopný to načrtnout a proměřit alespoň důležité míry?