To vážně vypadá na nějaký problém s GPS čipem. Jako by po otočení ztratil nějaké locknuté satelity, ujela mu pozice, potom našel jiné satelity a pozici opět zpřesnil. Jinak si neumím představit, že by se to pak vracelo zase na původní pozici. Naza má k GPS puku poměrně dlouhý kabel. Zkus na jeden let přimontovat na stroj nějakou delší vertikální tyčku (klidně třeba půl metru) a pripáskovat na její konec tu GPSku. No a pokud máš v okolí někoho známého s Nazou, zkusil bych i od něj půjčenou jeho GPSku, jestli se to zachová stejně.
Zdravím, chcel by som vás poprosiť o radu ako zapojiť správne FPV a telemetriu. Je možné nechať zapojenú telemetriu cez GPS port NAZA V2? Či je lepšie ju dať na iný zdroj? Jej odber je 100mA. FPV prenos budem dávať na zvlášť DC-DC menič pretože pôjde na 5V. A odber 100-200mA. Ak by išla aj na 12V tak by som ju pripojil priamo na batériu. Ďakujem za vaše rady.
já bych Vás poprosil o radu, Naza mi dělá to, že když dělám rotaci jako okolo osy(něco jako vrtulka u vrtulníku) tak se jakoby ještě malinko sama dotočí at v pravo nebo vlevo jak to pořešit??
Zdravím, mám nazu V1, PMU V2 a led indikátor. Problém mám s LED indikátorem, kdy mi pomocí blikání nerozlišuje mod GPS, ATTI, Manual. Přitom při propojení s PC mi v software vše funguje. Zapojeno mám takto: do PMU vede GPS. z PMU : X3 do řídící jednotky se vstupem X3 EXP do řídící jednotky se vstupem EXP z LED indikátoru do řídící jednotky se vstupem LED Neví někdo, kde dělám chybu? Určitě to bude nějaká prkotina.
Mohli byste mi napsat přesnější označení toho rezistoru. Těch SMD existuje trochu víc a já se v tom nevyznám, abych nakonec nekoupil nějakej špatnej nebo abych nezničil nazu.
Ve videu SMD pouzit neni tam je obyčejny naky 0,5W (RM0207 330R) , ale ja pouzil SMD a ten tam padne jako prdel na hrnec ve videu je to trochu prasacke.. Staci normal 0,125W 330R http://www.ges.cz/cz/cr0805-330r-1-GES11813241.html Slape to uz prez rok a v pohodě
Zdravim, mám NAZA lite upgradovanou na NAZA-M V2... měnil jsem ovladač i přijímač a potřeboval bych poradit jak mam NAZU restartovat do továrního nastavení.