Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
kraro

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#271 Příspěvek od kraro »

Protože teď testuji výdrž baterie v plném tahu /model držím nad s sebou/ tak jsem přišel na toto ohledně možného startu z ruky:

# načteš na zemi satelity ........ zvedneš nad sebe a jednotka nejde odarmovat ..... potom jí položíš na zem a sama se spustí /roztočí motory/ !!!! Pokud tedy odarmujete a nejde to, zase musíte zaarmovat, jinak se to na zemi spustí.

# načteš na zemi satelity ...... odarmuješ, motory jedou, zaarmuješ ....... zvedneš a již to jde odarmovat a můžeš letět

Vyzkoušeno u Pixhawk.
OK2BUH

#272 Příspěvek od OK2BUH »

No to je přesně ono. Akorát jste to sakra někdo mohl vyzkoušet o 4 dny dříve. :cry:
sapavlisna

#273 Příspěvek od sapavlisna »

OK2BUH píše:No to je přesně ono. Akorát jste to sakra někdo mohl vyzkoušet o 4 dny dříve. :cry:

Hledani si uz vzdal? Jinak drzim palce at to najdes nebo se nekdo ozve. Pokud to bylo pobliz nejake vesnice, klidne bych zkusil zajit na obecni urady okolo, ze kdyby to nekdo nasel, je to tvoje.
OK2BUH

#274 Příspěvek od OK2BUH »

kraro píše:# načteš na zemi satelity ........ zvedneš nad sebe a jednotka nejde odarmovat ..... potom jí položíš na zem a sama se spustí /roztočí motory/ !!!! Pokud tedy odarmujete a nejde to, zase musíte zaarmovat, jinak se to na zemi spustí.

# načteš na zemi satelity ...... odarmuješ, motory jedou, zaarmuješ ....... zvedneš a již to jde odarmovat a můžeš letět

To je právě ten podraz co to na mě udělalo. Můžeš letět ale blbě. Když se toto stane tak se musí odpojit a připojit baterka aby se to znova zinicializovalo jinak si to zapamatuje špatnou hodnotu z té ruky. Takže správný postup je tento: První arm na zemi ale neletět, dát disarm, potom zvednout, arm a letět. Podruhé už to kalibrovat nezkouší. Asi jsem první nešťastník u nás co zkusil dát Pixhawk do malé potvory a startovat z ruky. Ale ve světě kombinace Pixhawk a QAV400 existují.
Amper

#275 Příspěvek od Amper »

Ja si myslim ze zasadni problem je todle (pokud jsem te teda blbe nepochopil) :

>Prearm check jsem měl vypnutý právě proto abych mohl startovat z ruky.

Pokud by byl prearm check zaplej tak nepovoli odlet pri bad gyro health. Pokud ale reknes ze nechces checkovat tak tezko muzes ocekavat ze te zastavi.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
OK2BUH

#276 Příspěvek od OK2BUH »

Asi ano. Já jsem to vypnul na základě této debaty: http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=68988&start=120
Mělo by být všude červeně napsáno, že Pixhawk zkouší znova kalibrovat gyro po armování. To ovšem vylučuje veškeré sportovní aktivity. Chtěl jsem třeba natočit dceru jak jezdí na vodním skutru a já bych startoval z motorového člunu. Kdybych to věděl tak tam dám něco jiného, třeba NAZE32. Ale až mě přejde zlost tak půjdu znova do Pixhawku, lítalo to fantasticky, třeba mód drift mě úplně uchvátil.
kraro

#277 Příspěvek od kraro »

Začala mi vyskakovat v MP známá hláška "FS_THR_VALUE".
Mám ale nastavené FS Pwm = 870 a plyn na 1049 (spodní hranice) .... tudíž je tam dostatečná rezerva.
Když FS vypnu, tak je vše v pořádku, ale bez toho si létat netroufám :-(
Netušíte, kde by mohla být chyba? Thx
Amper

#278 Příspěvek od Amper »

Tak pixhawk lite z GLB dorazil. Vypada dost dobre, MP hlasi ze se jedna o povoleny hw resp. nenadava ze se nejedna ;-)

V baleni bylo krome desky jeste i2c expander, ppm encoder, spinac a par sad konektor/drat. Orientace je pekne tak ze pri umisteni na copter jde usb do strany.

Asi vytahnu zbytky quadu a udelam nejaky stredne velky model pro pokusy :-) Na 250tce zatim necham Naze, prijde me ze na zavodni letani je hawk opravdu zbytecny
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
skiner

#279 Příspěvek od skiner »

Takze je to plnohodnotny pixhawk v mensom vydani ?
V popise pisu sucast balenia aj pamatovu kartu. Hodila by sa k tomu aj nejaka krabicka.
Amper

#280 Příspěvek od Amper »

Je tam 4GB Class 4 Kingston.

Koukal jsem na desku a myslim ze jsou tam i obe IMU jako na velkem.

Akorat jedna vec - myslim ze jsem nasel 3.3V stabec a je pekne mrnavej. Takze uvidime jak moc bude zvladat vsechno napajet.
OK2BUH

#281 Příspěvek od OK2BUH »

@Amper, zkus to prosím trochu popsat v čem jsou rozdíly proti normálnímu Pixhawku. A k tomu závodění: bylo by zajímavé kdyby někdo zkusil závodit v módu drift a ostatní by měli acro. Možná by to s tím driftem vyhrál. Tak ostré a přitom přesné zatáčky v acro jen tak někdo neudělá.
skiner

#282 Příspěvek od skiner »

Amper píše:Akorat jedna vec - myslim ze jsem nasel 3.3V stabec a je pekne mrnavej. Takze uvidime jak moc bude zvladat vsechno napajet.

Je to ten MIC5332-SSYMT ?
Amper

#283 Příspěvek od Amper »

@OK2BUH : Jsou odstranene porty DSM, Buzzer, CAN, SPI a prodluzka pro USB. Zbytek by mel byt hardwarove stejny (az na to ze to zmackli na mensi tistak takze je otazka jaky to bude mit realny efekt a zda nebudou nejake problemy okolo). Zatim to v nicem nemam namontovany takze nevim ale v MP se to chova jako normalni pixhawk

@ten Mic to prave asi neni. Mrkni na fotku
33V.jpg
skiner

#284 Příspěvek od skiner »

Podoba sa to na tento regulator. Asi to bude nejaka cinska nahrada.

http://www.eric1688.com/product.aspx?id=386670
Amper

#285 Příspěvek od Amper »

Jo, je to ten Micrel, vypada to ze misto dvojiteho pouzili dva jednoduchy (ze zadni strany desky je druhy)

a pro info - povedlo se me najit vsechny tri polozky pro IMU tj. 6000vku, L3GD i LSM303 takze by to melo litat stejne dobre jako velkej
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“