Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MiSe
Kontaktovat uživatele:

Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT

#601 Příspěvek od MiSe »

Spotřeba téhle vysílajdy je opravdu větší, než bývá zvykem, mě vydrží při vysílání max. tak 3,5 hodiny. Zřejmě za to může ten display a integrovaná hlasová telemetrie. Zatím se mi ještě nestalo, aby mi naplno nabitá nevydržela na celoodpolední létání, protože člověk mezi létáním dělá přestávky na pokec, obsluha letadel před startem a tak... Prodává se taky origo 6000mAh za cca 700,-Kč, ale zatím si vystačím s tou "slabší" 4000 mAh. I když jsem hledal po netu, tak jsem nenašel žádnou jinou baterii s větší kapacitou a příznivější cenou, která by se do prostoru pro baterii u téhle vysílačky vešla :cry:
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
arachna

#602 Příspěvek od arachna »

5x 1,6Ah (realne tak 1,2-1,4Ah) ale vydrz spolehlive 7 hodin vysilaciho provozu ...

Kazdopadne ta tvoje asi bude nejaka "nenazrana" a reklamoval bych.

Ja mam teda MZ-24 a pri plnem podsviceni a se zapnutou RF casti ma na 4,2V spotrebu 655mA. Zkus zmerit kolik ti to basti ...

Nemam zmereno jak se meni proud se vzdalenosti od prijimace, ale asi to nijak dramaticky nebude. Naopak dost to klesne po pohasnuti podsviceni LCD.
Přílohy
IMG_2283.JPG
IMG_2282.JPG
IMG_2281.JPG
janva9

#603 Příspěvek od janva9 »

PetrVIVIVI píše:Ahoj. Mám nové rádio mz-18. Chtěl bych se zeptat majitelů mz-18 a 24 na výdrž baterie. Mě totiž vydrží jen 45minut až hodinu. Zkoušel jsem nabíjet přes dodanou nabíječku 24 hodin taky přes normální nabíječku ale výdrž je strašná. Dokonce jsem si vyrobil akupack ze 4 nových nabíjecích baterií s větší kapcitou ale tam je výdrž dokonce horší asi jenom 30 minut. Je to normální nebo to je na reklamaci. Díky

Je potřeba kalibrovat měření napětí baterky.Ona bez toho vříská i když má baterka ještě dostatečně vysoké napětí. To zaprvé. Zadruhé, máš tam nové NiMh baterky a ty potřebují trochu naformovat. :)
Ground Penetration Tester
arachna

#604 Příspěvek od arachna »

... tak kalibrace je popsana v manualu, takze predpokladam, ze to jsi uz snad delal, ne ???

... a ja mam k MZ-24 Li-po 1S2P/4Ah. K 18tce dodavaj NiMH ????
PetrVIVIVI

#605 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Jen jsem nastavoval typ baterie a hodnotu alarmu. Nic víc tam není. Je tam origo nimh 2000 4.8V 2.0Ah. Mám nabito už po čtvrté a pořád jsem se nedostal víc jak přes hodinu. Na simulátoru je to úplně stejné a tam je vypnutý přenos.
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#606 Příspěvek od MiSe »

To arachna: co to máš prosím přesně za typ baterií?
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
janva9

#607 Příspěvek od janva9 »

PetrVIVIVI píše:Jen jsem nastavoval typ baterie a hodnotu alarmu. Nic víc tam není. Je tam origo nimh 2000 4.8V 2.0Ah. Mám nabito už po čtvrté a pořád jsem se nedostal víc jak přes hodinu. Na simulátoru je to úplně stejné a tam je vypnutý přenos.
Na kalibraci budeš potřebovat nějaký lepší voltmetr, nejlépe s měřením na tři desetinná místa, protože vysílač zobrazuje na dvě des. místa. Baterku a voltmetr připojíš do vysílače přes "Y"kabel. Potom na displeji v pravém horním rohu klikneš na ikonku stavu baterie a otevře se menu kalibrace. Klikneš na ikonku Cali.Data a tlačítky vpravo doladíš zobrazení podle voltmetru. Neboj se použít tlačítko +10 :) . Hlavně to potom nezapomeň uložit tlačítkem Sawe vpravo dole.

EDIT: Při provozu na simu si vypni podsvícení displeje.
arachna

#608 Příspěvek od arachna »

MiSe píše:To arachna: co to máš prosím přesně za typ baterií?

http://www.aliexpress.com/item/2PCS-GTL-ICR-14500-Li-ion-3-7V-1600mAh-Rechargeable-Battery-Pink-39817/32306405512.html

... holej clanek bez "ochraneho - ridiciho" obvodu. Mam je natvrdo spojeny paralelne a pak teprve nabijeci obvod ...
ka2012

#609 Příspěvek od ka2012 »

Přešel jsem z MX-12 na MZ-24 a zjišťuji, že u MZ mi nejde 1 přijímač uložit v několika volbách modelu. Po spárování do více voleb je sice přiřazen, ale spojí se s vysílačem vždy jen poslední spárovaný. U MX -12 jsem měl pro jedno éro 2-3 trošku rozdílná nastavení jako svah, termika, akro a jen jsem vybral model cvak a létal. Teď mi to nejde. Přijímače jsou GR-16 a GR-12 všude poslední soft.
Jak na to :?:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od jyrry »

To bude mít asi souvislost s tou novou možností spárování - global/model (nebo jak to tam je)... Projdi volby kolem toho párování.
jyrry.webnode.cz
janva9

#611 Příspěvek od janva9 »

jyrry píše:To bude mít asi souvislost s tou novou možností spárování - global/model (nebo jak to tam je)... Projdi volby kolem toho párování.

Jj, má to souvislost s novým párováním. Včera jsem si napároval přijímač na paměť bez pojmenování (jen číslo v pořadí) a po zadání jména modelu jsem musel párovat znovu. Ale zatím mi to nikdy nenabídlo volbu. Vždy se to napárovalo přímo na model. Jen pokud kopíruji dříve uložený model z karty do paměti vysílače, tak má globální párování.
TomasN

#612 Příspěvek od TomasN »

janva9 píše:Jj, má to souvislost s novým párováním. Včera jsem si napároval přijímač na paměť bez pojmenování (jen číslo v pořadí) a po zadání jména modelu jsem musel párovat znovu. Ale zatím mi to nikdy nenabídlo volbu. Vždy se to napárovalo přímo na model. Jen pokud kopíruji dříve uložený model z karty do paměti vysílače, tak má globální párování.

Ja mam MX-20, takze tam to je mozna odlisne, ale v menu nad polozkou pro parovani si muzu zvolit mod "global" vs. "model". Vecer se muzu kouknout na presny nazev.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#613 Příspěvek od jyrry »

TomasN píše: ... Ja mam MX-20, takze tam to je mozna odlisne...

Nene, to není typem rádia ale verzí softu. Já mám taky Mx-20 ale neupgradoval jsem tak tu volbu global/model (zatím) nemám.
Ale jak to čtu, tak kvůli tomuto asi upgradovat budu; ono to nepříliš hlasité pípání při nesprávně navoleném modelu mně nemusí zas tak razantně odradit od startu :|
jyrry.webnode.cz
TomasN

#614 Příspěvek od TomasN »

Janva9 psal, že mu to párovalo na model, což by odpovídalo novému softu. A že mu to v průběhu párování nenabízí volbu global/model. Tak jsem psal, že u mne je tato volba jako extra položka v menu. Jo a je to položka "base setup model/binding type".
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
janva9

#615 Příspěvek od janva9 »

Jj, mám v MZ-24 soft 1.041.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“