Přechod na 2,4GHz, nyní mám Optic 6 35MHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
elhynek

Přechod na 2,4GHz, nyní mám Optic 6 35MHz

#1 Příspěvek od elhynek »

Zdravím,
potřeboval bych radu, chci přejít na 2,4GHz (nebaví mě řešit kanály kvůli rušení, a vůbec, 2,4 je prý spolehlivější).
Nyní mám OPTIC 6 35MHz a lítám akro s EPP-houbolety, chystám se ale pořídit nějaký "hotliner" nebo jen pořádný větroň a tak to vidím raději na kvalitnější rádio.
Ale nevím, jestli se vyplatí modul do Optica, nebo raději koupit něco z bazaru, jako MX-12 HOTT se mi docela zamlouvá, nebo DX7.
Děkuji za jakékoli rady.
hates

Re: Přechod na 2,4GHz, nyní mám Optic 6 35MHz

#2 Příspěvek od hates »

Resil jsem uplne stejnou vec. Mel jsem Optic a stale mam, ktery byl na 40MHz. Tim, ze jsem nepotreboval v dobe prechodu moc prijimacu (stacil mi jeden) a 6 kanalu mi stacilo, poridil jsem si 2,4GHz modul Spectra s prijimacem. Do dnes jsem spokojeny. Funguje to bez chyby. Na druhou stranu radio mi prestava stacit poctem kanalu. Myslim si, ze koupi MX12 by sis nepomohl. To je lepsi ten upgrade. Pokud ale chces radeji nove radio tak neco alespon 8mi kanaloveho. MX-16
elhynek

#3 Příspěvek od elhynek »

Když já si říkám, jestli se to vyplatí ta SPECTRA 24 se dvěma příjimači vyjde na 3 tisíce, jestli už není lepší za tu cenu koupit nějakou bazarovou vysílačku s lepšíma funkcema (OPTIC toho moc nenabízí a ty HITEC příjimače jsou pěkně drahý a není moc možností/velikostí na výběr)
hates

#4 Příspěvek od hates »

No ono z nabidky graupner vs futaba vs hitec je nejlevnejsi.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jyrry »

elhynek píše:... ty HITEC příjimače jsou pěkně drahý ...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Hitec.html
Tyhle alternativní přijímače drahé nejsou a funguje to, má to řada známých.

Co se týká Mx-12 a vůbec Graupnera Hott, alternativní přijímače (co vím) neexistují. Ovšem škála na výběr je veliká, funkčnost velmi dobrá, vybavení vyšší než Hitec. Doporučil bych také Mx-16 s ohledem na ty větroně. Není to tvoje první rádio, už víš co od modelařiny očekáváš tak je již vhodné doporučit ten vyšší level.
jyrry.webnode.cz
Datel
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Datel »

Já jsem to na Optic 6 Sport řešil výměnou VF modulu za FrSky. Pro Optic 6 by to mělo jít pouhou výměnou. Navíc získáš telemetrii a přijímače za přijatelné ceny. Jediným nedostatkem je ten zmiňovaný počet kanálů ale to mě omezuje spíš než u větroňů tak u koptér. I na větroň s klapkami ten 6ti kanál stačí pokud se na klapky použije Y kabel, jen se hůř trimuje každá klapka zvlášť.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od lubo1 »

Datel píše:Já jsem to na Optic 6 Sport řešil výměnou VF modulu za FrSky. Pro Optic 6 by to mělo jít pouhou výměnou. Navíc získáš telemetrii a přijímače za přijatelné ceny. Jediným nedostatkem je ten zmiňovaný počet kanálů ale to mě omezuje spíš než u větroňů tak u koptér. I na větroň s klapkami ten 6ti kanál stačí pokud se na klapky použije Y kabel, jen se hůř trimuje každá klapka zvlášť.

Keď Frsky - tak už Taranis. Máš komplet telemetriu za rozumný peniaz a funkcie neprekonateľné - bez akýchkoľvek obmedzení.....
ceny v ČR máš trebárs tu http://rcstudio.cz/
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Datel
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Datel »

Taranis je taky můj sen. To moje řešení je takový mezikrok k němu a nestojí moc peněz.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Sunn

#9 Příspěvek od Sunn »

Přesně tohle jsem řešil před pár lety. Nakonec jsem za dob levného dolaru pořídil nacvakávací modul FrSky včetně dvou přijímačů. Bez problémů jsem to provozoval asi dva roky v houboletech (Ttoro, Wildcat, Multifun). U Funcuba mi přestaly stačit kanály, tak mi loni Ježíšek přinesl Taranis +. Staré přijímače jsem s ním spářil, koupil nový s moderní telemetrií do Funcuba a bez problémů létám dál. Jen Ttoro jsem nechal nostalgicky spárované s Optikem. Koupě modulu a přijímačů FrSky jsem nikdy nelitoval, chodí bez jediného problému.

P. S. Když napíšu Ttoro s jedním T, po odeslání příspěvku se změní na odkaz na Zorro od RC Factory. Úmyslná reklama?

Zkouška: Toro - je to tam!
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“