Přečetl jsem si posledních několik stránek abych si oživil téma, letošní sezonu mě totiž taky začaly sužovat různé problémy s SA.
Namátkově - při vyzkoušení za letu v kamarádově větroni to na páčku pro hlášení výšky reagovalo jen někdy. Nebo to už na zemi při předletové přípravě řeklo, že teplota na čidle je nad nastavených 70 stupňů (strčil jsem hned ruku do trupu k čidlu, ale tam byla běžná teplota). Čidlo teploty jsem po několika takovýchto nesmyslných hlášeních odpojil a stejně mi to občas něco teplýho řekne.
Někdy mi to nezahlásí to co mám nastaveno (říct výšku každých 100 metrů).
Včera nastala situace že po obědě občas vysvitlo slunce a venku bylo 13 stupňů, dobil jsem proto baterky a vyrazil s lehoušem Etalon XXL na louku a s pomocí SA si fakt parádně polítal i v tomhle počasí. Přičítal jsem to i tomu, že jsem nedávno snížil mez pro indikaci stoupání z půl metru na asi čtvrt metru a mohl reagovat i na sebemenší bubliny. Jen jsem netrefil spodní hranici necitlivosti a vario každou chvíli bučelo. Večer jsem tedy snížil spodní hranici, ale byl mi divný malý rozsah tohodle parametru, nebylo jak ho zvýšit.
Dnes to zkouším znovu a rozsah je v programu už obvyklý v řádu několika metrů. Po chvíli to jdu ještě zkusit, připojím vario přes usb do pc a parametr má opět rozsah klesání jen do cca 1m/sec. Připadá mi, že slidery jsou vizuálně na svých místech stupnic, jen jsou u nich napsané jiné hodnoty. Vyzkoušel jsem před chvílí návrat do továrního nastavení, pak nahrání předtím uložené konfigurace do varia, zkontroloval aktuální verzi fw. 2.34. Co bude k vidění v programu až se připojím příště ale netuším, stejně jako netuším jaké hodnoty tedy ve skutečnosti ve variu teď jsou.
SA mám asi tři roky a ránu od havárie nedostalo. Nakonec nějaký dotaz výrobci budu muset sesmolit, jen nevím jak naší košatou češtinu protlačím translatorem do angličtiny či polštiny.