Spárování vysílače od Himota s příjmačem Flysky FS GR 3E

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
lukasm

Spárování vysílače od Himota s příjmačem Flysky FS GR 3E

#1 Příspěvek od lukasm »

Zdravím Pánové,mám takový dotaz,jestli má někdo zkušenosti se spárováním vysílačky od rc auta Himoto Zenit ,stejnosměrný pohon s příjmačem Flysky FS GR3E. Mně se to pořád nějak nedaří.Zkouším bindovat na vysílačce i na příjmači a pořád nic.Postup jak dělám-zapojím bindovací propojku,
potom dám konektory s regulátoru,připojím baterku,zapnu regl,podržím na vysílačce bindovací tlačítko a zapnu vysílačku a kontrolka na příjmači pořád bliká takže spárování neproběhlo.Může mi někdo s Vás poradit,kde je chyba?
Předem děkuji, Lukáš.
Pip

Re: Spárování vysílače od Himota s příjmačem Flysky FS GR 3E

#2 Příspěvek od Pip »

Tebou uváděnou "sestavu" vysílače a přijímače neznám, ale běžnější je začít zapnutím vysílače při stlačeném bindovacím tlačítku. Poté zapojit napájení přijímače v bindovacím "módu".
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
guchar

#3 Příspěvek od guchar »

Pricip párování ať už vynucený propojkou binding nebo automatický
spočívá v tom, zapnutý RX rozpozná "identifikační adresu", kterou vysílá TX po iniciaci "párování",
zpravidla po určitou omezenou dobu. Spárovat lze pouze takové RX a TX které používají stejný
princip. TX a RX by měli mít výčet protějšků se kterými je párování proveditelné-možné.
Pokud se to nedaří ani u dvojice co, by to měla umět, jde o závadu.
K RX1 nutno zkusit jiný TX2 a k TX1 jiný RX2. Pár TX2 a RX2 by měl být funkční.
Takže nutno začít od otázky
"Je vysílačka od rc auta Himoto Zenit párovatelná s příjmačem Flysky FS GR3E?"
Byl TX a RX dodán jako RTR set k modelu, nebo jako set TX a RX?
===
!!! Hitec LYNX 4S = AFHSS (adaptivní systém s frekvenčním přeskokem v rozprostřeném pásmu)
// Flysky FS GR3E 3 ch = AFHDS je zkratka specifické varianty FHSS vyvinuté výrobcem FlySky
tj. v daném případě Automatic Frequency Hopping Digital System

BYL TO TENTO TX? NEBO JINÝ?
Hitec
LYNX 4S 2,4GHz, 4 ch RC souprava s telemetrií a AFHSS přenosem pro auta a lodě.
Musí jít párovat s RX
ultra-rychlá 4ms odezva HHR = Hitec High Response (System)
- Axion 2
odezva 7/14ms
- Axion 4
- Proton 4
http://www.rcmodely-ph.cz/index.php/e-shop/rc-soupravy/volantove/lynx-4s-2-4ghz-rx-proton-4-detail

=== RX Flysky FS GR3E 3 ch
párování s TX: FS-GT2, FS-GT2B, FS-GT3B, FS-GT3C
http://www.amazon.com/Flysky-FS-GR3E-Receiver-FS-GT2B-FS-GT3B/dp/B00IZUIHPM
flysky GR3E Receiver Channels:3 Channels
for Flysky Surface Radio FS-GT2, FS-GT2B, FS-GT3B, FS-GT3C
2.4G AFHDS system, failsafe
RF receiver sensitivity: -105dbm Modulation:GFSK
Naposledy upravil(a) guchar dne sob 20.06.2015 2:26, celkem upraveno 1 x.
lukasm

#4 Příspěvek od lukasm »

No to právě nevím,jinak bych se neptal . Himoto mělo v setu svůj příjmač,ale ten odešel,tak jsem koupil tady tento na zkoušku.Zkusím teda ješte radu, začít od zapnutého vysílače,ale moc tomu nedávám.
Je to příjmač MT-300RX HIMOTO,takže to asi nepůjde a vysílač je MT-300 HIMOTO.
Pip

#5 Příspěvek od Pip »

Přijímač Flysky FS GR3E:
2.4GHz system :
Code type : GFSK

Vysílač HIMOTO :
Vysílač MT-300TX
2,4GHz system : FHSS

Párování nebude možné. Přijímač a vysílač nejsou schodné technologií přenosu signálu. K uvedené vysílačce je potřebný přijímač s FHSS technologií.
Například zde:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12187__HK_3000_3ch_2_4ghz_FHSS_RX_suit_the_HK310_Transmitter.html
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

Pip píše:K uvedené vysílačce je potřebný přijímač s FHSS technologií. Například zde:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12187__HK_3000_3ch_2_4ghz_FHSS_RX_suit_the_HK310_Transmitter.html

Ani to nebude fungovat. Je třeba si uvědomit, že FHSS je jen obecný název technologie přenosu, ale každý výrobce má svoji vlastní implementaci FHSS přičemž jednotlivé implementace nejsou navzájem kompatibilní. Pokud se jedná o vysílačku od Himota pak by si měl sehnat i příslušný náhradní přijímač od Himota a zmíněný přijímač MT-300RX HIMOTO je k sehnání třeba viz tento odkaz.
lukasm

#7 Příspěvek od lukasm »

Tak,Vám moc děkuji za informace.Mám mnoho dalších aktivit,tak jsem rád když mi někdo poradí.Syn chodí do modelářského kroužku,tak bych potřeboval ještě poradit,jaký šesti kanálový vysílač Vámi odzkoušený, za rozumnou cenu.Dostal větroně,tak ho musím osadit,Díky za pomoc.Příště až budu kupovat příjmač,tak musím jít na to z rozvahou.
guchar

#8 Příspěvek od guchar »

lukasm píše:Tak,Vám moc děkuji za informace.Mám mnoho dalších aktivit,tak jsem rád když mi někdo poradí.Syn chodí do modelářského kroužku,tak bych potřeboval ještě poradit,jaký šesti kanálový vysílač Vámi odzkoušený, za rozumnou cenu.Dostal větroně,tak ho musím osadit,Díky za pomoc.Příště až budu kupovat příjmač,tak musím jít na to z rozvahou.

Delší dobu pošilhávám po jednoduché (do začátku) univerzální pákové soupravě 2.4 GHz, M2, set s RX.
Co by měla levný přijímač a byla použitelná mimo heli i na větroně, malé elekrolety a případně auta a lodě.
Zatím jsem měl vždy soupravy od levných RTF vrtulníků. TX k MJX F45/F39 jsou mezi nimi nejpropracovanější.

Z dnešní pohledu googlování bych si asi vybral
http://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a-prijimace/vysilac-hk-t6a-6ch-2-4ghz-mode-2--v2/
Díval jsem se i na http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=43&t=60565&p=1231959#p1231959
i jinam. Většinou jsem z toho měl v hlavě jak v úle.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“