Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#286 Příspěvek od OK2BUH »

Tak po 14ti dnech hledání jsem QAV400 s Pixhawkem prohlásil za nezvěstné a začínám stavět znova. Hledalo hodně lidí, vypsal jsem vysokou odměnu. Prošli jsme rákosí, kopřivy, píchali jsme tyčemi do bahna. Nahecoval jsem i holky z jezdeckého klubu, projely celou oblast na koních. Já jsem to prolítal druhou koptérou s FPV a nahrávky jsem po snímcích krokoval. Takže nová koptéra bude mít nejdůležitější součást: emergency TX s nezávislou baterkou.
Amper

#287 Příspěvek od Amper »

Ja z tohodle duvodu (zatim se me to nepovedlo ale strach je velky) posilam v duplex telemetrii souradnice z GPS a na boxu mam automaticky zaznam. Vychazim z toho ze pokud copter vypadne z dosahu jeti tak uz by mel byt tak blizko zeme ze bych ho mel v nejakem okruhu tech souradnic najit (pripadne extrapolovat smer uteku)

Jeste musim to same napsat pro MSP protokol abych to mohl dat i do 250tky
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
OK2BUH

#288 Příspěvek od OK2BUH »

Ono by stačilo funkční FPV jenomže vTX mi došel dva dny potom. Aspoň něco je zachráněno. :?
Nemá Pixhawk nějakou automatiku která zabraňuje zamčení motorů za letu? Udělal jsem to nad přehlednou loukou, proč to tam nebylo?
skiner

#289 Příspěvek od skiner »

Amper píše:Tak pixhawk lite z GLB dorazil. Vypada dost dobre, MP hlasi ze se jedna o povoleny hw resp. nenadava ze se nejedna ;-)

V baleni bylo krome desky jeste i2c expander, ppm encoder, spinac a par sad konektor/drat. Orientace je pekne tak ze pri umisteni na copter jde usb do strany.

Prave pozeram na GLB foto Pixhawku Lite a je tam uz v krabicke. Predtym tam bola len doska.
Ako prisiel tebe ?
Amper

#290 Příspěvek od Amper »

Bez krabicky, todle bude asi verze V2 ktera uz ma opravene poradi dratu u power modulu (ja to musim prehazet)

Krabicka me nechava klidnym, tiskarna vytiskne :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
OK2BUH

#291 Příspěvek od OK2BUH »

Funguje vám na minimosd rxrssi? Jde mi všechno ale tuto položku tam nemohu dostat. V MP rssi vidím. Ta položka se nezobrazí ani prázdná, přitom na náhledu v PC je. Fw v OSD je 2.2.

edit: vyřešeno jiným fw do OSD.
kraro

#292 Příspěvek od kraro »

Přátelé,
při dnešním letu se mi stála zajímavá věc. Testuji baterky a tak pro prvním dnešním letu dávám novou baterku, startuji na "loiter" ..... ve vzduchu mám pocit, že si jednotka sama přidává víc plynu a nedrží to výšku.
Přistanu tedy, stáhnu plyn na nulu, jednotka si najednou sama začne přidávat plyn a coptéra se překlopí. Na vypnutí motorů to vůbec nereaguje. Nakonec jsem musel vytáhnout baterku :-(
Video celé události je k nahlédnutí -- ZDE --.
Případný log pro kontrolu -- ZDE --.
Řídící jednotka je orig. Pixhawk.
Naposledy upravil(a) kraro dne pát 26.06.2015 15:08, celkem upraveno 1 x.
sobi

#293 Příspěvek od sobi »

auto-analýza v MP našla toto:

Kód: Vybrat vše

Test: GPS = FAIL - Min satellites: 0, Max HDop: 1.47
Test: IMU Mismatch = FAIL - Check vibration or accelerometer calibration. (Mismatch: 2.36, WARN: 0.75, FAIL: 1.50)
kraro

#294 Příspěvek od kraro »

sobi píše:auto-analýza v MP našla toto:

Kód: Vybrat vše

Test: GPS = FAIL - Min satellites: 0, Max HDop: 1.47
Test: IMU Mismatch = FAIL - Check vibration or accelerometer calibration. (Mismatch: 2.36, WARN: 0.75, FAIL: 1.50)

Také jsem na to koukal ...... ale zelená blikala, počet satelitů tuší 9 + 3D fix. Kdyby byla potřeba jakákoli kalibrace, tak bliká žlutá a ani neodarmuji :-(.
Mne mate i to, že to nereagovalo na zaarmování, prostě jsem přistál a už si to dělalo co chtělo :-(
OK2BUH

#295 Příspěvek od OK2BUH »

Podle toho logu byla GPS celou dobu v pohodě. Je tam vidět, že jsi měl plyn na nule a dal jsi prokazatelně disarmed a přesto se roztočily motory. To je pěkně blbé, možná to byl i můj problém když mi to zdrhlo.
Amper

#296 Příspěvek od Amper »

Dal bych log s popisem na DYIDrones, programatori se radi podivaji na problemovy log pokud je jasne dokumentovane co se deje. A pokud je to na originalni 3DR HW tak jeste o to vice
kraro

#297 Příspěvek od kraro »

OK2BUH píše:Podle toho logu byla GPS celou dobu v pohodě. Je tam vidět, že jsi měl plyn na nule a dal jsi prokazatelně disarmed a přesto se roztočily motory. To je pěkně blbé, možná to byl i můj problém když mi to zdrhlo.

To je strašný pocit bezmoci, když stáhneš plyn a po chvilce si zase řídící jednotka plyn přidá a na nějaké zaarmování to nereaguje :-(
OK2BUH

#298 Příspěvek od OK2BUH »

Nejstrašnější na tom je, že nevíme kdy se to stane znova. Kdyby to bylo cokoliv jiného tak bych to rozšlapal, ale Pixhawk tak krásně lítal, že už nic jiného nechci a jdu do něho znova. Musíme najít příčinu, podívat se na zahraničních fórech, napsat to vývojářům. To je velmi nebezpečné, zamčené motory se nesmí v žádném případě roztočit. Mě se to stalo taky když jsem měl vrtule před ksichtem. Je to nějaký softwarový bug. Jaký jsi měl fw? Já 3.2.1.
kraro

#299 Příspěvek od kraro »

Měl jsem poslední firmware, tuším v pondělí jsem dělal upgrade - V3.2.1 .
Mě se vrtule nezastavily ..... plyn byl na nule a místo aby po se X vteřinách motor zastavil, tak zase sám přidal. A následné zaarmování nepomohlo, vůbec to nereagovalo :-( .
OK2BUH

#300 Příspěvek od OK2BUH »

Zkoušíte někdo beta fw? Poslední 3.3rc6 mi nejde externí kompas, přitom kalibrovat jde. Když jsem se vrátil na 3.2.1 tak nešel ani tam a musel jsem dát z terminálu reset do továrního nastavení. To chce asi udělat při každé změně fw, jenomže v těch nových už terminál nefunguje. Jak to budeme dělat? Vyčetl jsem, že se dá udělat reset podržením tlačítka před připojením USB, to se mi sice podařilo ale jen jednou.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“