Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#301 Příspěvek od Woita »

OK2BUH píše:¨...jenomže v těch nových už terminál nefunguje....

Cože, tak v Pixhaku už taky nemaká terninál? Vím že vyhnil v APMku, tam se to svádělo na nedostatek místa. Ale u Pixhawka? :(
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
OK2BUH

#302 Příspěvek od OK2BUH »

Na 3.2.1 funguje, na beta 3.3 se připojí a zdlouhavě to vypisuje jakési nesmysly. Ale možná že to neumím.

edit: Vždyť to říkám, že to neumím. :) Je tam nový parametr, terminál se musí povolit.

It's disabled because you should be able to do everything you need (log downloads, compassmot, etc) using new MP features that use MAVLink instead. If you really want to use the CLI there's a new parameter called CLI_ENABLE that can be set to "1". The CLI itself has been cut down massively though so many featuers are gone from it. We did this because it eats up developer and testing time to maintain multiple methods of doing the same thing.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od Woita »

Aha, takže to budou pomaloučku utlumovat. No když bude všechno dostupné přes GUI, tak asi proč ne (viz třeba ten Compassmot). Jenom zavilí linuxáci budou skřípět zubama, ale ti se tam stejně nabourávají jinudy :D
Naposledy upravil(a) Woita dne úte 11.08.2015 9:17, celkem upraveno 1 x.
OK2BUH

#304 Příspěvek od OK2BUH »

FAA udělil první licenci pro rozvážení léků pomocí hexakoptér. Hádejte jaké mají řídící jednotky?

http://www.foxnews.com/tech/2015/06/22/first-faa-approved-drone-deliveries-coming-july-17/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Woita
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od Woita »

Pixhawk powered! :lol:
No zdá se, že jako hračky používáme slušný komponenty.
http://diydrones.com/profiles/blogs/fir ... wk-powered
OK2BUH

#306 Příspěvek od OK2BUH »

A mají povoleno failsafe RTL, což může být mezi mrakodrapy docela zajímavé :D Pixhawk sice umí kopírovat terén podle digitálního modelu Země naskenovaného laserem z ISS, ale budovy tam nejsou. Možná mají svůj lepší model.
kraro

#307 Příspěvek od kraro »

OK2BUH: ty už máš novou jednotku? Po minulé příhodě zvažuji spíše nějaký klon, originál se neosvědčil.
Zkusím pak na něm tu beta verzi, třeba to budu již poslouchat ;)
OK2BUH

#308 Příspěvek od OK2BUH »

kraro píše:OK2BUH: ty už máš novou jednotku? Po minulé příhodě zvažuji spíše nějaký klon, originál se neosvědčil.
Zkusím pak na něm tu beta verzi, třeba to budu již poslouchat ;)

Ano, mám tu stejnou co mi ufrnkla, klon z GLB. Já myslím, že v našem případě to nebyl problém hardware, spíš mám podezření na tu verzi softu 3.2.1. Teď jsem to testoval několik dnů na stole, žádný problém se neprojevuje. Proletět to nemohu, novou koptéru teprve vyrábím, ještě to bude chvíli trvat.
kraro

#309 Příspěvek od kraro »

OK2BUH píše:Já myslím, že v našem případě to nebyl problém hardware, spíš mám podezření na tu verzi softu 3.2.1. .....

Čekám na odezvu od programátora 3DR, kterému jsem poslal log. Uvidím jaké bude vyjádření.
Majklik

#310 Příspěvek od Majklik »

Zdravím všechny majitele Pixhawku a jeho klonů. O víkendu jsem konečně dostavěl koptéru a dnes jsem ji byl poprvé proletět. Po chvíli lítání v režimu stabilize se mi to samo přepínalo do RTL a přistálo ( i když musím říct, že ukázkově). Tak mi to udělalo asi třikrát a počtvrté, když jsem zase vzlítnul se koptéra naklonila a vzala čáru pryč (byla pořád v režimu stabilize a na jakékoliv páčkování nereagovala). Naštěstí v neštěstí se potkala s nepříliš vzdáleným křovím a tam mě zaparkovala. Odneslo to GPS s kompasem, který mě kamsi nenávratně zmizelo do vysoké trávy ( už vím proč tomu ostravaci říkají Gde Piča Su). Vím, že se tu něco podobného někomu už stalo, tak se chci zeptat jestli se dopídil příčiny, nebo jestli by někdo neměl tušení proč se to po chvíli přepne do jiného režimu. Nejdřív jsem měl podezření, že jsem stáhnul a chvíli přidržel plyn na nule, ale při dalších pokusech to tím nebylo. Verzi firmwaru mám 3.2.1. a pixhawka klona z číny. Nejspíš to bude někde v nastavení, tak mám zase v čem bádat. Kdyby měl někdo tip, nebo radu jak na to měl by můj velký dík.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ale notáááak! Nestrašte! :(
Jedu origo Pixhawk verzi sw 3.2 a všechno mi k mé spokojenosti funguje perfektně!
Pošli log programátorům do 3DR! Tohle by měli vyřešit, nebo začne mít Pixhawk špatnou pověst (což nikdo z nás nechce :) )

Mimochodem, už se hodně krát řešilo, jak je šeredné MinimOSD - JE! (a navíc má občas stavy kdy funguje jako když nefunguje). Každopádně u nového fullHD online přenosu Connex od Amimon (1600$) je už ve vysílacím modulu zabudován dekodér, který spolupracuje pouze s řídícími jednotkami od 3DR! A zakresluje do obrazu telemetrii (ve FullHD rozlišení a s nádherným nerušivým designem).

Tak kdo začíná šetřit? :mrgreen:

Obrázek
Woita
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od Woita »

Jééé... to je krááása!
Jen ty prachy, to je fakt dost pro modeláře-amatéra.

Na tom obrázku, VS je vertical speed? Tak to je zajímavá hodnota, 55m/s 8O
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jojo 200km/h :lol:
Je to vystřižený z manuálu, kde pravděpodobně napsaly hodnotu jakou se jim zachtělo :lol:

Každopádně pořád lépší investice než třeba Inspire 8)
OK2BUH

#314 Příspěvek od OK2BUH »

to Majklík: To samovolné přepínání do RTL pravděpodobně dělá failsafe na baterku. To jsem okamžitě vyřadil, o tom jak se zachovat při docházení paliva si chci rozhodovat sám. To je jako kdyby auto náhle otočilo do protisměru a mazalo k nejbližší benzince. :) Ten náhlý náklon dozadu je větší problém a netuším jaký.
Amper

#315 Příspěvek od Amper »

Doporucuju zkontrolovat :

- uchyceni jednotky (zda nevakla nebo ji kabely nemuzou tahnout k jedne strane)
- kalibrace
- zda jsi nemel vypnute preflight checky
- co ti ukazuje powermodul
- jak mas nastavenou failsafe pro baterku. Ja mel napr. nastaveno aku 5000 a rezervu 4500 coz me moc casu na let nedalo :-) Ale vsiml jsem si toho nastesti driv nez jsem se zacal divit :-D

Litam s Pixhawkem docela dost a utikal me jen jednou - kdyz jsem pod zadni vrtule Y6 nacpal velke PET flasky (jakoze plovaky) :-D To ho zmatlo a sklouznul do strany na zem. Jinak byly vzdy problemy u me. Napr. mel jsem zaplej simple mode a zapomel jsem ze jsem se otocil po odletu o 90 stupnu. Vysledek byl ten ze copter letel jak mel ale ja jsem nadaval ze se me rozhodil compas. Samozrejme ze nerozhodil, jen pilot (tj. ja) je idiot :-D

Mam verzi HKPilot32 a soft 3.2.1
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“