Windows 10

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wormsnake

Re: Windows 10

#16 Příspěvek od Wormsnake »

http://www.ebay.com/itm/New-1Pc-USB-2-0 ... 2a4db17cd9

Nejakej takovejhle USB R232 (ne uart jak sem psal vysse, ale princip je stejnej) me na W7 64 nechtel chodit, rozesel sem ho tenkrat pres virtualni sroj na XP.

PS: ale mozna to byl jeste jinej chipset PL2303 by mel minimalne na W7 chodit.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Lark

#17 Příspěvek od Lark »

Já mám třeba problémy s ovladačem pro multifunkční laserovku HP i ve W7 64b. Je asi 6 let stará a z XP tiskne naprosto v pohodě. Pro W7 HP vydal jen univerzální ovladač a ten z W7 tiskne z Wordu, nebo PDF jen černobíle, ale třeba fotky, nebo obrázky z jiných SW barevně. Trochu se mi to povedlo odstranit starším univ.ovladačem, který tiskne barebně i ty PDF. Z Wordu ani omylem. Strávil jsem na tom spoustu času hledáním problému a instalování různých variant podle rad v diskuzích, ale už jsem to vzdal. A novou tiskárnu kvůli tomu kupovat nehodlám. Holt ty wordový dokumenty tisknu ze starýho PC s XP. W7 mi jinak vyhovují a zatím nevidím důvod se hrnout do W10. W8 (8.1) mi nesmí do baráku. Ona spousta těch ovladačů je pořád jen 32b.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Woita »

tomashr píše:Je možné že mám kliku a mé Silabs už jsou novější, určitě mi tu nějaké v pohodě fungují, ale přesný typ nevím.

Omluva, není to SiLabs ale Prolific, upravil jsem můj příspěvek výše s konkrétními údaji.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
coro

#19 Příspěvek od coro »

Lark píše:Já mám třeba problémy s ovladačem pro multifunkční laserovku HP i ve W7 64b. Je asi 6 let stará a z XP tiskne naprosto v pohodě. Pro W7 HP vydal jen univerzální ovladač a ten z W7 tiskne z Wordu, nebo PDF jen černobíle, ale třeba fotky, nebo obrázky z jiných SW barevně. Trochu se mi to povedlo odstranit starším univ.ovladačem, který tiskne barebně i ty PDF. Z Wordu ani omylem. Strávil jsem na tom spoustu času hledáním problému a instalování různých variant podle rad v diskuzích, ale už jsem to vzdal. A novou tiskárnu kvůli tomu kupovat nehodlám. Holt ty wordový dokumenty tisknu ze starýho PC s XP. W7 mi jinak vyhovují a zatím nevidím důvod se hrnout do W10. W8 (8.1) mi nesmí do baráku. Ona spousta těch ovladačů je pořád jen 32b.

Jo, ak si to v práci môžem dovoliť, každému poviem nech berie len tlačku čo pozná PCL jazyk (aspoň, samozrejme PS neuškodí ale nutný nie je).
Lebo GDI je možno zaujímavé ale ak "narazíš" na chorý ovládač tak si skončil. Hlavne ak má byť zdieľaná aspoň pre dve pc..

Platí aj na farebné tlačky.. A má to ešte navyše bonus, že máš možnosť voľby - napríklad C2025 od HP tlačí s ovládačom P3005 ten istý výstup asi 10x rýchlejšie, samozrejme v oboch prípadoch išlo len o ČB tlač..
Ale rozdiel medzi XP a W7-64bit som v praxi nepostrehol.

Inak, 64-bit má hlavne zmysel od 4GB ram vyššie, a v tom prípade má zmysel vypnúť swap úplne, a v takom nastavení nie je W7 pomalšia od W8.1 podľa mňa o nič. To že swap je nastavený úplne blbo a šeredne zdržuje aj keď nemá dôvod, a to aj v XP aj v W7, a vo win 8.1 to už je rozumnejšie, je ale fakt.
Keď sme pri tom, mať i7 a nemať tam 8 ak nie 16GB ram, je nezmysel. A SSD (čo vylučuje swapovanie podľa mňa úplne).
Takže radšej ten Atom, alebo G1820 čo stojí pár eur a dá sa časom vymeniť aj za i7, ale najprv normálne parametre hlavne čo sa týka ram..
Lark

#20 Příspěvek od Lark »

to coro: Mám HP Color Laser Jet CM1015 MFP a ovladače PCL5 i PCL6 (32b i 64b) a ani s jedním jsem to uspokojivě nerozdýchal. Momentálně tam mám upd-pcl6-x64-5.8.0.17508 se kterým to jede tak jak jsem popsal, takže barva kromě Wordu funguje. Narazil jsem i na nějaké rady jak upravit nějaké scripty, ale na to už nemám.
Lark

#21 Příspěvek od Lark »

Podle přílohy jsem nakopíroval celou instalaci na disk a podle návodu zeditoval uvedené soubory a nainstaloval kompletní SW, který se jakoby správně nainstaloval, ale stejně to nechodilo, ostatní programy balíku (správa tiskárny a obsluha scaneru) se ani nenastartujou. Tak jsem to všechno "vyprášil" a nainstaloval jen ten ovladač.
Přílohy
HP Color LaserJet CM1015 and CM1017 MFP Series.doc
(137.5 KiB) Staženo 13 x
coro

#22 Příspěvek od coro »

Lark píše:to coro: Mám HP Color Laser Jet CM1015 MFP a ovladače PCL5 i PCL6 (32b i 64b) a ani s jedním jsem to uspokojivě nerozdýchal. Momentálně tam mám upd-pcl6-x64-5.8.0.17508 se kterým to jede tak jak jsem popsal, takže barva kromě Wordu funguje. Narazil jsem i na nějaké rady jak upravit nějaké scripty, ale na to už nemám.

Skúšal si či nebude tlačiť s ovládačmi čo sú súčasť Win7 inštalácie,
napríklad Color laserjet 2700 series PCL6
alebo CP1510 PCL6 ?
Prípadne by som skúšal úplne hocičo aj iných výrobcov. Pri GDI by som zvesil uši a vzdal to, ale pri PCL by som s tým zabil čas už len z trucu, že nerád prehrávam.

Priprav sa na to že mnohé nebudú OK a možno že začne valiť chaoticky počmáraný papier a bude to treba stopnúť a vymazať úlohu - ale za pokus by to stáť mohlo.
Samozrejme to čo máš uspokojivé si nechaj, a skúšaj to pridaním akoby novej tlačiarne (na ten istý port)..

Prípadne si na farebnú tlač nainštaluj OpenOffice, ak to nejde len z Wordu :)
Lark

#23 Příspěvek od Lark »

Dík za náměty. Až se někdy budu nudit, tak to ještě vyzkouším.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Woita »

Lark píše: a ten z W7 tiskne z Wordu, nebo PDF jen černobíle, ale třeba fotky, nebo obrázky z jiných SW barevně. Trochu se mi to povedlo odstranit starším univ.ovladačem, který tiskne barebně i ty PDF. Z Wordu ani omylem. Strávil jsem na tom spoustu času hledáním problému a instalování různých variant podle rad v diskuzích, ale už jsem to vzdal....

Možné řešení pro tebe, kdybys potřeboval z Wordu tisknout v těch W7:

Nainstaluj si "PDF Creator" - vynikající free software, z jakéhokoliv tisknutelného výstupu ti udělá PDF soubor. Nainstaluje se to jako virtuální tiskárna se jménem PDF Creator (vidíš ji pak v seznamu tiskáren když dáš z Wordu tisknout), a cokoliv na ní pošleš vytisknout, se dá uložit jako PDF dokument. No a tento dokument bys pak na své HP tiskárně už vytisknul (pdfka ti to tiskne batevně). Ten PDF Creator se hodí i jinak, pro posílání pdf dokumentů e-mailem ho používám velice často. Je to jenom jeden krátký mezikrok, to "vytisknutí" trvá jen pár vteřin (čtyři kliky myší a když si dášPDF Creator jako výchozí tiskárnu, tak doslova jeden klik myši) a jako bonus to vidíš v náhledu před tiskem. Stojí to za vyzkoušení.

Ano, i přímo z Wordu se dá uložit soubor jako PDF, ale ten výstup je často pokažený - Word ty PDFka nedělá dobrá. Ten PDF Creator dělá výstupy perfektní, z jakéhokoliv programu, který umí poslat výstup na tiskárnu.
Lark

#25 Příspěvek od Lark »

Ono těch wordových dokumentů s barvou, nebo obrázkama tolik netisknu, a když opravdu potřebuju, tak to vytisknu z PC s XPéčkama. Spíš ještě vyzkouším, až se budu nudit, náměty od coro. Ale díky i za tvé náměty. Třeba na ně taky dojde. Zatím mě to nijak netlačí. :D Jen jsem reagoval na ty dohady o ovladačích. A do W10 půjdu jen když mě k tomu MS dotlačí. :D
coro

#26 Příspěvek od coro »

Woita píše:...
Ano, i přímo z Wordu se dá uložit soubor jako PDF, ale ten výstup je často pokažený - Word ty PDFka nedělá dobrá. Ten PDF Creator dělá výstupy perfektní, z jakéhokoliv programu, který umí poslat výstup na tiskárnu.

Takže.. z Wordu v tomto prípade nie? :-) :-) keď na tiskárnu, on neumí...
Woita
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Woita »

coro píše:Takže.. z Wordu v tomto prípade nie? :-) :-) keď na tiskárnu, on neumí...

No já myslel poslat na JAKOUKOLIV tiskárnu, principielně. A to Word jako takový umí. Podle mě kdybys to z Wordu poslal na tiskárnu "PDF Creator", tak výsledkem bude BAREVNÝ pdf dokument a ten by se už z Acrobat readeru vytisknul barevně.

Mám dojem, že ten jeho Word neumí barevně jenom na tu jeho HP tiskárnu. Na ostatní tiskárny umí barevně, tedy i na ten PDF Creator.
coro

#28 Příspěvek od coro »

Boli tam dva smaily, písal som to ako srandu,
ale teraz som sa lepšie začítal, a vidím vyššie, že jemu to farebne netlačí ani z PDF.
Takže tým PDF Creatorom síce možno pokročí ďalej, ale stále možno nie do cieľa?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Woita »

coro píše:Boli tam dva smaily, písal som to ako srandu,
ale teraz som sa lepšie začítal, a vidím vyššie, že jemu to farebne netlačí ani z PDF.
Takže tým PDF Creatorom síce možno pokročí ďalej, ale stále možno nie do cieľa?

Aha, tak to jsem taky nějak přehlídnul že PDF mu to netiskne taky :oops: Já se nějak soustředil na ten Word, zažil jsem to samé s Excelem. Tak to byla ode mě rada pro kočku.
Lark

#30 Příspěvek od Lark »

No ono mi to ty PDF taky tisklo černobíle, ale vrátil jsem se ke staršímu ovladači a ten už PDF tiskne barevně. Momentálně mi to tiskne černobíle jen ty offisový dokumenty. Už to ale neřeším, protože na normální texty to nevadí a barevnou tabulku z excelu si vytisknu na XP. Jak už jsem psal, až se budu nudit tak třeba ješte vyzkouším ta navrhovaná řešení. Tiskárnu rozhodně měnit nebudu, protože funguje dobře a nedávno jsem vrazil dost peněz do nových tonerů.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“