Jinak nechci dělat reklamu, ale první zásilku ESUNu jsem bral z naplne.com , esun ABS 1kg tam mají za 482Kč, a při objednávce nad 1000Kč balík do ruky zdarma, 3x 1kg mě tam vyšel 1445Kč a byl třetí den doma, z hobbykingu EU mě vyšlo 3x 1kg 1351,52Kč , čiže ušetřeno 93Kč, což není nějaký supr rozdíl, u 7x 1kg to budou ušetřený cca 2kilča. Otázkou je , jestli esun prodává hobbykingu šarži se stejnou kvalitou jako náplním tečka kom, nebo jestli má horší či lepší šarži, kdo ví? Třeba esun dělá jednu kvalitu, třeba ne. Nicméně i tenhle fakt je třeba brát v potaz.
reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
red jsem včera vykoupil
Jinak nechci dělat reklamu, ale první zásilku ESUNu jsem bral z naplne.com , esun ABS 1kg tam mají za 482Kč, a při objednávce nad 1000Kč balík do ruky zdarma, 3x 1kg mě tam vyšel 1445Kč a byl třetí den doma, z hobbykingu EU mě vyšlo 3x 1kg 1351,52Kč , čiže ušetřeno 93Kč, což není nějaký supr rozdíl, u 7x 1kg to budou ušetřený cca 2kilča. Otázkou je , jestli esun prodává hobbykingu šarži se stejnou kvalitou jako náplním tečka kom, nebo jestli má horší či lepší šarži, kdo ví? Třeba esun dělá jednu kvalitu, třeba ne. Nicméně i tenhle fakt je třeba brát v potaz.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
...ja zas mimo jiny objednal 2Kg bileho ABS a tohle prislo ...
Kazda civka jinej odstin, stejnej EAN, popis, pouze datumy vyroby sou jiny. Takze se s tim u E-SUNu vubec nemazou ...
Takze mam ted "studenou a teplou" bilou ...
Otazka je, jestli bude mit aspon stejny vlastnosti ...
Takze mam ted "studenou a teplou" bilou ...
Otazka je, jestli bude mit aspon stejny vlastnosti ...
chtěl jsem si koupit ty klipsny na upevnění skla k podložce a zjistil jsem, že je jich hromada velikostí.
Nezměřil by jste mi prosím někdo šířku těch co používáte ?
Nezměřil by jste mi prosím někdo šířku těch co používáte ?
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dojdi do papírnictví a vyber si.
U nás měli 4 velikosti. Já bral tu největší pro tloušťku 8 mm, protože mám na hotbedu nalepenej zespoda korek dlaždici. Změř si tloušťku bedu + skla + (případný izolace) a klipsna musí být tak na součet tloušťky a asi o 0,5-1 mm větší.
Jirka
Jirka
líbí se mi to s tím korkem.
Jestli tomu dobře rozumím je to v pořadí zespoda nahoru :
hliníkovou základní desku
korek ( jak tlustý ten korek asi máš ??)
hodbend
sklo
je to tak ? a slepil jsi to k sobě (čím ?), nebo to máš jenom sevřený těmi svorkami ??
dík, (teprve sestavuji rám, takže zatím teoretická příprava:-) )
hodbend
sklo
je to tak ? a slepil jsi to k sobě (čím ?), nebo to máš jenom sevřený těmi svorkami ??
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
arachna píše:...tak dneska sem objednal dalsich 7Kg (vic na jeden balik nejde) a zasoby se jim tedy slusne smrsklyUz temer nic neni ... to byl tedy fakt fofr
![]()
Ale zas 405,-voci za kilo se neda ignorovat ...
Tak mě 7kg ABS vyšlo s dopravou 411/kg. Naposled jsem v HC něco kupoval 2011. Platinum mám až teď.
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
petrno píše:líbí se mi to s tím korkem.
hodbend
sklo
Jo, vrstvení máš správně. Korek je origo korková dlaždice už nevím jestli 250x250 nebo 300x300 mm tlustá asi 5mm. Musíš ji ale na lakovaný horní straně zbrousit aby zmizel lak, jinak se kroutí. Já jsem ji lepil spodní stranou na asi 10 cm kruhovej lívanec červenýho silikonu na těsnění motoru doprostřed hotbedu. Už bych to nedělal, trochu to prohýbá hotbed a s ním nepatrně i sklo, u mě ve středu bedu nahoru. Musí stačit vše secvaknout těma klipsnama. A hlavně pokud bude problém, můžeš korek vyhodit, já nemám odvahu ho rvát dolů aby se nepoškodil topnej meandr.
Jirka
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ip5BDSV4CTo[/youtube]
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
petrno píše:líbí se mi to s tím korkem.
hodbend
sklo
Na izolaci HB se vykašli, když máš kvalitní svorkovnice a kabeláž tak HB natopíš na 110° za cca 6min i bez izolace.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Nevidim moc duvod proc ohrejvat plech atd... pod hotbedem kdyz to spravi kus korku 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Co to na tý DYI mají za modrej hotbed? V nabídce dílů maj plošákovýho Průšu MK2 ale tohle tam nevidím.
Jinak dnes po 3 pracovních dnech dorazil filament z HC. Hned jsem ho prohlíd lupou a opravdu, proti Filamentum to je struktůrou jak máslo proti bramborový kaši.
No a tiskne to úžasně, zkoušel jsem bílou.
Akorát mě překvapilo, že 3 krabice byly počmáraný fixou nějakejma klikihákama. Mandarinština to ale zjevně není.
Jirka
Jinak dnes po 3 pracovních dnech dorazil filament z HC. Hned jsem ho prohlíd lupou a opravdu, proti Filamentum to je struktůrou jak máslo proti bramborový kaši.
Akorát mě překvapilo, že 3 krabice byly počmáraný fixou nějakejma klikihákama. Mandarinština to ale zjevně není.
Jirka
To bude asi 3M BluePainterTape, nebo nějaká kopie.
Vypadá to, že to nemá vyhřejvanou podložku, takže tisk z PLA na 3M je nejlevnější možnost.
Taky jsem ji zkoušel, ale moc se mi s ní nedařilo, rozhodně ne bez nahřívání HB,
na rozdíl od BuildTaku kde mi jde PLA tisknout bez nahřátí HB.
http://kroxigor.rajce.idnes.cz/Rebel_II ... 47.JPG.jpg
Vypadá to, že to nemá vyhřejvanou podložku, takže tisk z PLA na 3M je nejlevnější možnost.
Taky jsem ji zkoušel, ale moc se mi s ní nedařilo, rozhodně ne bez nahřívání HB,
na rozdíl od BuildTaku kde mi jde PLA tisknout bez nahřátí HB.
http://kroxigor.rajce.idnes.cz/Rebel_II ... 47.JPG.jpg
Tak dnes jsem zkusil něco většího z ABS Mladeč a katastrofa. Na menší věci supr, ale na takto velkou věc nee. Doba tisku 8 a půl hodiny teplota HB 110°C + tesa a teplota trysky 250°C
Obávám se, že podobný výsledek by byl i s jakýmkoliv jiným ABS. Na tak velké díly je dobré PLA. Ale jsou i tací, kterým ABS nepraská. Co jsem četl, tak pomůže (vyhřívaný) box na tiskárnu a hlavně při tisku nefoukat na tištěný díl.
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Jsou i tací, co nastaví Skirt do vzdálenosti cca 5 mm a tisknou ho ve všech vrstvých. Výsledkem je izolační komín, kterej chrání vlastní tištěnej díl před průvanem, chladnutím a popraskáním. Ale žere to matroš.
Jirka
Jirka