FPV_dotazy
Re: FPV_dotazy
Já bych tyhle opravy moc raději nedělal. Nevím kde jsi to kupoval a jak to máš se zárukou, ale každopádně bych se spojil na fpvlab.com s výrobcem (myslím že má stále nick fatshark). Já jsem měl taky malý problém a hned to se mnou velmi ochotně řešil. Protože jsem měl naspěch před dovolenou, tak mi domluvil dokonce možnost zaslání brýlí do servisu v jejich anglické pobočce. Její zástupce mi slíbil opravu do týdne, ale nejdřív mě písemným postupem navedl na to jak otevřít brýle a na co se podívat s tím, že to nebude považováno za poružení záruky. Ihned jsem závadu našel (uvolněný konektor) a potom už nebylo třeba brýle nikam posílat. Toto všechno se odehrálo během jednoho necelého dne. Od té doby jedou bez problémů (Dominator). Fakt jsou velmi ochotní a snaží se zákazníkovi vyjít vstříc jak jen je to možné...
EDIT: omlouvám se, teď jsem si to znovu přečetl a vidím nákup na HK...nicméně to vůbec nevadí. Já jsem je kupoval na getfpv.com a i tak to se mnou majitel ochotně řešil....
EDIT: omlouvám se, teď jsem si to znovu přečetl a vidím nákup na HK...nicméně to vůbec nevadí. Já jsem je kupoval na getfpv.com a i tak to se mnou majitel ochotně řešil....
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
zskal píše:Já bych tyhle opravy moc raději nedělal. ....
... a ja sem jako prvni taky napsal: pokud je mas v zaruce, tak bych zkusil poslat ...
Stourat se ve FS byla az druha moznost a to za predpokladu, ze "na to ma" !
Zadnej "zazrak" techniky to sice neni, ale pro nekoho, kdo s bidou pritluce hrebik to taky neni ... a pak uz sem jen upozornil co nedelat, protoze pak uz neni cesty zpet.
V zadnem pripade muj prispevek neni pobidka pro majitele FS - ROZEBERTE JE, BUDE TO PRCA !!!
...chjo
Ahoj kluci.
Předem dík za rady a pomoc.
Do brýlí jsem samozřejmě nevrtal.
Ano, pod fleky je opravdu obraz vidět, ale i s obrazem jsou fleky zřetelné.
Brýle mám cca 2 týdny a fakt jsem je opatroval, proto jsem byl zklamaný, když se to stalo.
Jinak řešeno z HK a dnes zabaleno a posláno na reklamaci.
Tak snad to bude kladně a brzo vyřešeno.
Předem dík za rady a pomoc.
Do brýlí jsem samozřejmě nevrtal.
Ano, pod fleky je opravdu obraz vidět, ale i s obrazem jsou fleky zřetelné.
Brýle mám cca 2 týdny a fakt jsem je opatroval, proto jsem byl zklamaný, když se to stalo.
Jinak řešeno z HK a dnes zabaleno a posláno na reklamaci.
Tak snad to bude kladně a brzo vyřešeno.
...tak to vypada vazne na "zapoceny" folie. Pot je sice voda, jenze slana a i po vyschnuti fleky zustanou.
Proto sem psal, ze je treba je zas vylestit.
Ale myslim, ze tohle ti v poho uznaj a vymeni.
FPV zdar !!!
Proto sem psal, ze je treba je zas vylestit.
Ale myslim, ze tohle ti v poho uznaj a vymeni.
FPV zdar !!!
- malé zvíře
měl bych dotaz úplného FPV hlupáka: koukal jsem že existují FPV kamery s různým rozlišením - od 420 řádků do 900 řádků. Jaký je pro mě, jakožto amatéra, rozdíl (krom ceny)? Chápu že když budu mít brýle nebo monitor s malým rozlišením tak je mi FULLHD kamera k ničemu, ale pokud bych měl zobrazovadlo například s FULLHD rozlišením, jaké nejvyšší rozlišení je možné přenést běžným 5.8ghz vysílačem?
Díky, T.
Díky, T.
Last one alive, lock the door!
Běžné vysílače používají analogové normy PAL 720x576 nebo NTSC 720x480. Z toho se dá ovšem zaručeně věřit jen tomu druhému číslu 576 nebo 480 tj. počet řádků ve snímku neboli počet bodů ve vertikálním směru. To první číslo udává počet bodů na řádku a při analogovém přenosu je to jen teoretické zbožné přání. Takže pokud vysílač dosáhne rozlišení 550x576 tak je ho možno považovat za špičkový. Plného rozlišení PAL tj. 720x576 se dá dosáhnout jen v případě vypnutí zvukové nosné a odstranění příslušného filtru v přijímači. Já to mám takto upraveno, zvuk jsem oželel za cenu lepšího obrazu. Nic víc z toho vymáčknout nejde. Vyššího rozlišení lze dosáhnout pouze digitálním přenosem ale za trochu jiné peníze.
To mě zaujalo, jak se to konkrétně dá udělat, zlepšit obraz výměnou za zvuk? Zvuk vůbec nepotřebuju. A vlastně nevím k čemu je zvuk z fpv kamery ostatním...
martin z píše:To mě zaujalo, jak se to konkrétně dá udělat, zlepšit obraz výměnou za zvuk? Zvuk vůbec nepotřebuju. A vlastně nevím k čemu je zvuk z fpv kamery ostatním...
Někteří používají zvukový kanál k přenosu telemetrie. Samotný zvuk je taky dobrý, slyšíš co dělají motory, vítr atd. Pokud to nepotřebuješ a preferuješ lepší obraz tak je potřeba vyřadit oscilátor zvukové nosné 5,5 nebo 6,5 MHz ve vysílači. V přijímači je potom možno vyřadit notch filtr pro zvuk a tím se rozšíří přenášené pásmo až ke kmitočtu 6,8 MHz, který je potřeba pro dosažení 720 bodů na řádek. Bez měřícího vybavení se ale do toho raději nepouštějte. Pokud si chcete zvuk ponechat tak vybírejte vysílače se zvukem 6,5 MHz (PAL D/K), ty budou mít vyšší rozlišení obrazu než ty se zvukem 5,5 MHz (PAL B/G).
Toto je původní vysílač:
Toto je vysílač s vyřazeným zvukem. Frekvence 4,5 MHz odpovídá 477 bodům, frekvence 6,8 MHz odpovídá 720 bodům.
Opacne sa hybe obraz
Som v FPV novy a neviem si rady. Ked pohybujem kamerou tak sa mi obraz v okuliaroch pohybuje naopak.
Ako keby som mal reverzovane kridelka. Dam knipel doprava a tocim dolava
Poradte co s tym

Ako keby som mal reverzovane kridelka. Dam knipel doprava a tocim dolava
Poradte co s tym
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Re: Opacne sa hybe obraz
No jestli ti kamera nekouká na ocas modelu, tak bych mrknul jestli má kamera OSD a jestli tam není v menu položka na zrcadlení obrazu.
Máš obraz správně?
Když se koukneš přes FPV třeba na obraz, vidíš ho stejně i bez FPV?
Máš obraz správně?
Když se koukneš přes FPV třeba na obraz, vidíš ho stejně i bez FPV?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Re: Opacne sa hybe obraz
IgorGSM píše:Som v FPV novy a neviem si rady. Ked pohybujem kamerou tak sa mi obraz v okuliaroch pohybuje naopak.
Ako keby som mal reverzovane kridelka. Dam knipel doprava a tocim dolava![]()
Poradte co s tym![]()
![]()
pravdepodobne máš kameru v režime "mirror" - v tomto nastavení je určená pre elektronické spätné zrkadlo do auta.
ak máš možnosť kameru konfigurovať (napr. cez prípojný tlačidlový modul), tak to si to zmeň. ak je tento režim v kamere napevno, tak máš smolu (ale v kombinácii s lcd obrazovkou za cca 15 Eur ju môžeš použiť v aute ako cúvaciu kameru
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Ale ja obraz nemam zrkadleny. Proste hybem dolava obraz ide dolava hybem hore obraz ide hore ale tocim kamerou protismeru hodin a obraz sa toci v smere hodin 
tú kameru žiaľ nepoznám, ale ja mám k mojim kamerám takú klávesnicu so šípkami, takúto: http://www.surveilzone.com/sony-super-h ... pv-xat5200
IgorGSM píše:Ale ja obraz nemam zrkadleny. Proste hybem dolava obraz ide dolava hybem hore obraz ide hore ale tocim kamerou protismeru hodin a obraz sa toci v smere hodin
tak tomuto popisu nerozumiem - natoč to a daj na youtube