JirkaA píše: No tak třeba za ty 4 roky k padesátinám...
Už to síce v tej dobe bude morálne zastaralé ale náhrada za fx 30 to je...
http://www.elektromodely.sk/?p=5542
JirkaA píše: No tak třeba za ty 4 roky k padesátinám...
jyrry píše:Laco , pamatuješ co jsem si vyslechnul, vlastně přečetl kolem té COOL modré signalizační LEDky na Gr.?![]()
A kdybych byl rýpaltak bych se zeptal jestli to umí normální zpomalení kanálu, bez použití letových režimů
LV píše:Už to síce v tej dobe bude morálne zastaralé ale náhrada za fx 30 to je...
http://www.elektromodely.sk/?p=5542
JirkaA píše:
Robbe je v péerdéelí, pultovka od Fujtaby už nebude. A já se v padesáti nebudu přeučovat na palcovku v pultu jenom kvůli tomu, abych nevyhodil těch deset přijímačů co se mi válí po érech nebo v šupleti.
VTjr píše:Jinak co se týče Futaby, tak chybou je, že každou typovou řadu jakoby vyvíjel jiný tím, který jakoby nikdy neviděl jejich předchozí typové řady.Takže to, co se naučíš u jedné řady, téměř nevyužiješ u jiné.
Zatím co třeba T10 má ovládání/programování příjemné a intuitivní, tak tam mi zas chybí to, že ten systém je jaksi uzavřen, nemá ani slot pro SD kartu, jen ten s ničím, kromě Futaby, nekompatibiliní Campac. Naproti tomu T12 je zas postavena na zcela jiné logice (podle mne horší programování je dost otrava), ale SD karta tam je. Stejně tak jako u kvalitativně původně mnohem nižší řadě T8, která ale dnes díky SD slotu, otevřenosti systému a mnoha Upgrade už předčí T9 i T10.
![]()
JeTi má od začátku do dnes stejnou logiku, která se jen rozvíjí co do šíře ai hloubě - a to je opravdu dobře.
tomashr píše:... když jsem vzal do ruky DS-16, tak jsem měl silný pocit, že se autor zbláznil, jako palcovka mi to absolutně nesedí ergonomicky, z mého pohledu je tam s trochou nadsázky špatně skoro všechno ...
jyrry píše:Stejný dojem, navíc nepochopitelná cihla pro pověšení na krk
HonzaS píše:Já jí jako palcovku lítám a spokojený jsem, ale dost záleží jestli řídíš jen palcema, nebo palcem a ukazováčkem, na jaké přepínače dosáhnout potřebuješ a na jaké ne, ...
tomashr píše:
Já létám poměrně "extrémně palcově", tedy naprosto bez řemenu čistě v ruce, knyply čistě řízené palci, přepínačů užívám poměrně dost a občas na klapky i boční otočné prvky. Do ruky mi asi nejlépe sedí Futaba 14MZ. 18MZ je pro mě horší, má trochu jinak prolisy vzadu, ale asi bych si časem zvykl (nicméně kupovat ji nehodlám). Levnější 14SG mi v ruce sedí také trochu hůř než 14MZ, ale u ní to zase dost kompenzuje menší hmotnost, takže také ve výsledku z hlediska ergonomie spokojenost.
HonzaS píše: Chce to klasický kšandy ...