zdzd píše:Na poučky kašli. Jak začneš nad řízením vědomě přemýšlet, flákneš s tím. Lítej a časem se to zautomatizuje samo.
Easy Copter V6
- spitfiremk1
- Kontaktovat uživatele:
nejde li o život, jde o hovno...
Richard Plíhal spitfiremk1
Richard Plíhal spitfiremk1
spitfiremk1 píše:zdzd píše:Na poučky kašli. Jak začneš nad řízením vědomě přemýšlet, flákneš s tím. Lítej a časem se to zautomatizuje samo.Jo takhle jsem před 25 lety v duchu drmolil taky..pokud letělo éro ode mne vše v poho..ovšem jednou muselo letět zpět a pletlo se mi všechno kromě výškovky..
ta jediná vše po puštění všech páček, kromě ní zachránila..
potom jsem se snažil vždy k letadlu stavět tak ,aby za letu bylo po mém boku, takže jsem asi rok účkařil.apok si mne kolega vzal do parády postavil mě na jedno místo a nutil mne lítat jak se má.Až pak mě pustili mezi sebe na letiště a na předváděčky.Lítám mod-2 na letadlech a plně mi vyhovuje i na V-6..Jiné vrtulníky mít nehodlám..těžko se učím jiné mody,jsem bývalý pilot a to se nemohu odnaučit..
Proc by ses mel odnaucovat. Litej rezim, jaky ti vyhovuje. Ostatnim do toho vubec nic neni.
niky79 píše:Proc by ses mel odnaucovat. Litej rezim, jaky ti vyhovuje. Ostatnim do toho vubec nic neni.
S tím zcela souhlasím!
Ostatně já jsem pravák, mám v ní větší cit, tak mě přijde zcela logický citlivější rukou ovládat citlivější pohybu modelu. A to, dle mého, stoupání a rotace okolo vlastní osy není. Už proto, že při přehmatu rozrotování vrtulníku nevede ke srážce s nábytkem, tak jako klonění nebo bočení.
Ostatně mód2 je právě nejblíže rozložení řídicích prvků ve vrtulníku skutečném ...
mech1 píše:Ostatně já jsem pravák, mám v ní větší cit, tak mě přijde zcela logický citlivější rukou ovládat citlivější pohybu modelu. A to, dle mého, stoupání a rotace okolo vlastní osy není.
Přesně naopak.
Nejcitlivější prvky při ovládání vrtulníku jsou právě kolektiv a vrtulka. A to až tak, že u kolektivu se často používají rádia ze zkrácenou dráhou kniplu plynu, protože mávat kniplem přes celý rozsah jeho výchylky se nedá dost rychle.
Nazdar, chcel by som si kupit na easycoptera v6 nahradne listy z e-bay, ale neviem ktore lebo cena 4 (2A+2B) sa rovna cene 20 (10A+10B). Poradte please pri vybere. Diki
http://search.ebay.com/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=lama+v3&category0=
http://search.ebay.com/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=lama+v3&category0=
zdzd píše:mech1 píše:Ostatně já jsem pravák, mám v ní větší cit, tak mě přijde zcela logický citlivější rukou ovládat citlivější pohybu modelu. A to, dle mého, stoupání a rotace okolo vlastní osy není.
Přesně naopak.
Nejcitlivější prvky při ovládání vrtulníku jsou právě kolektiv a vrtulka. A to až tak, že u kolektivu se často používají rádia ze zkrácenou dráhou kniplu plynu, protože mávat kniplem přes celý rozsah jeho výchylky se nedá dost rychle.
No jak u ktereho vrtulniku, ze
Musím přiznat, že mi huba cukala, ale nechtěl jsem to napsat. Ale když už to tady padlo, tak sem samozřejmě řešil jen EC V6, páč jinde zkušenost nemám ...
Nicméně včera jsem m2l svůj první křest venku a musím říct, že i když na večer se vítr skoro nehnul a jsem v takovém zátiší mezi barákama, tak sem stejně bojoval s větrem natočenej proti němu s pákou klonění hodně dopředu.
To mě přesvědčilo, že EC je skutečně indorovej vrtulník
Nicméně včera jsem m2l svůj první křest venku a musím říct, že i když na večer se vítr skoro nehnul a jsem v takovém zátiší mezi barákama, tak sem stejně bojoval s větrem natočenej proti němu s pákou klonění hodně dopředu.
To mě přesvědčilo, že EC je skutečně indorovej vrtulník
niky79 píše:zdzd píše:mech1 píše:Ostatně já jsem pravák, mám v ní větší cit, tak mě přijde zcela logický citlivější rukou ovládat citlivější pohybu modelu. A to, dle mého, stoupání a rotace okolo vlastní osy není.
Přesně naopak.
No jak u ktereho vrtulniku, ze
Jak už bylo řečeno: Jak si zvykneš, těžko později měnit. Tudíž k takovýmto věcem je třeba přistupovat s rozmyslem a ohledem na možný budoucí vývoj. Jak praví klasik, práce kvapná málo platná.
V jiné diskusi tady jsem našel odkaz na výuková videa na T-Rexe (musíte se zaregistrovat). Konkrétně jsem shlédl video Blade Balancing o vyvažování listů.
Osobně jsem se přesvědčil, že nevyvážené a příliš utažené listy dokáží perfektně roztančit vrtulník. Jenže nemám iluze o kvalitě a symetrii výlisků unašečů. Takže jsem sundal unašeč a dovažoval listy na konkrétním unašeči a fixkou si pak poznačil, které díly a jakým směrem složit na hřídel.
Jak vyvažujete listy na svém dvourotoru? Jen spolu, nebo v celém uložení jak budou na vrtulníku?
A jaký typ pásky používate na dovyvážení?
Respektujete též, jak v instruktážním videu, těžiště listu?
Osobně jsem se přesvědčil, že nevyvážené a příliš utažené listy dokáží perfektně roztančit vrtulník. Jenže nemám iluze o kvalitě a symetrii výlisků unašečů. Takže jsem sundal unašeč a dovažoval listy na konkrétním unašeči a fixkou si pak poznačil, které díly a jakým směrem složit na hřídel.
Jak vyvažujete listy na svém dvourotoru? Jen spolu, nebo v celém uložení jak budou na vrtulníku?
A jaký typ pásky používate na dovyvážení?
Respektujete též, jak v instruktážním videu, těžiště listu?
Re: Easy Copter V6
Nazdar nevite kde bych se dali sehnat dake levne motorky, aku a nabijecka do easycoptera v 6?Jeste mi zatim neodesli ale myslim do budoucna. U miho predajcu sou moc drahy si myslim. tak neviem poradte daky e-shop, please, sem ze Slovenska. diki vopreed.
- šimon hub
- Kontaktovat uživatele:
Měl bych takové dva dotazy,chtěl bych si ted pořídit easy coptera,hodně se mi líbí tuněná verze luxe a nezdá se mi že by těch 500 navíc byl nějakej velkej rozdíl,zdá se mi,že jí ale skoro nikdo nemá,proč je na ní něco špatně,když jsem se koukal tak váhově jsou na tom stejně ne?A druhý dotaz je,že se objevil nově s vysílačkou na gigahercích,tak jesttli je opravdu dobrá a mám jít do ní nebo do 35 mhz,které jsou ted dot levné.Předem díky za ospovědi.