Nitro spalovací motor pro generování elektřiny

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Nitro spalovací motor pro generování elektřiny

#121 Příspěvek od arda1 »

ufon13 píše:destrukce čeho? pláště toho mikro motorku? nebo té spojky , nebo přítlaku či to obrousí povrchy obojího?
ono by to fakt chtělo to vidět na fotce nemám tušení jak navazuje spojka na klikovku, také nevím zda nelze upravit zadní víko spalováku -je tam startovací bubínek? pokud ano asi by se dal generátorek naimplantovat tam a to přímo na klikovku.....
zelené ,,šklebíky,, bych mohl dát také , ale mám pocit že pošklebovačů je tu už dost...... :wink:

Víš mě udivuje jedna věc- tys neviděl buggynu dle všeho ani z vlaku za silný mlhy -ale okamžitě tvrdíš jak to půjde a jak je to vlastně triviální - možná by bylo dobrý se vyjadřovat jen k věcem co fakt znáš a co máš zmáknutý - Radek
ICQ 638556901
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od ufon13 »

samojed3 píše:
batt.jpg
Tak
batt.jpg
nevím co tady řešíte, co třeba tam dat tohle já na to s vrtulníkem letam 1,5hod a v autě jezdim 7hodin v terenu a bez problémů tak na osvětlení na cca 300hodin !!!

no já raději zustávám u mých osvědčených li-kul akumulátorů viz:
http://www.mo-na-ko.cz/php/portal/view ... kumulatory
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od JirkaA »

ufon13 píše:destrukce čeho? pláště toho mikro motorku? nebo té spojky , nebo přítlaku či to obrousí povrchy obojího?
ono by to fakt chtělo to vidět na fotce nemám tušení jak navazuje spojka na klikovku, také nevím zda nelze upravit zadní víko spalováku -je tam startovací bubínek? pokud ano asi by se dal generátorek naimplantovat tam a to přímo na klikovku.....
zelené ,,šklebíky,, bych mohl dát také , ale mám pocit že pošklebovačů je tu už dost...... :wink:

Plášť outrunneru (zejména čínských) je dimenzován na to, že silou vůle udrží magnety na místě. Rozhodně není určen k tomu, aby snesl nezanedbatelné radiální zatížení nutného přítlaku při použití třecího převodu. O tom, že by to mělo přežít dejme tomu 30000 otáček nějak dlouhodoběji si můžeš nechat zdát, to je úplná fantasmagorie.
Ufone, tvoje argumentace je na palici postavená. Vynálezy a inovativní řešení jsou z 99% podložena vědomostmi a praktickou zkušeností, nikoli fantazií a náhodnými pokusy nevzdělaných snílků.
OK2WY
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od raptor181 »

JirkaA píše:
Plášť outrunneru (zejména čínských) je dimenzován na to, že silou vůle udrží magnety na místě. Rozhodně není určen k tomu, aby snesl nezanedbatelné radiální zatížení nutného přítlaku při použití třecího převodu. O tom, že by to mělo přežít dejme tomu 30000 otáček nějak dlouhodoběji si můžeš nechat zdát, to je úplná fantasmagorie.
Ufone, tvoje argumentace je na palici postavená. Vynálezy a inovativní řešení jsou z 99% podložena vědomostmi a praktickou zkušeností, nikoli fantazií a náhodnými pokusy nevzdělaných snílků.

Souhlasím. Tohle je blbost. Kdybych do toho šel tak spíš použiji nějaký převod přes gumový řemen.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od ufon13 »

arda1 píše:Víš mě udivuje jedna věc- tys neviděl buggynu dle všeho ani z vlaku za silný mlhy -ale okamžitě tvrdíš jak to půjde a jak je to vlastně triviální - možná by bylo dobrý se vyjadřovat jen k věcem co fakt znáš a co máš zmáknutý - Radek

no na to abych napsal SVŮJ názor odvozený od základních principů a funkčních řešení opravdu nemusím buginu mít na stole.... stejný problém jsem nedávno řešil v jiném vlákně které též ,,mazáci,, zasklili jako naprosto debilní, dobré na tom je, že možnosti tu jsou a pokud kolega hned na začátku napsal , že to ve skutečnosti nepotřebuje , ALE ZAJÍMÁ HO MOŽNOST VYZKOUŠET NĚCO JINÉHO, nevidím důvod ho zrazovat od zkoušení, spíše mi přijde pro něj podnětné společně se s ním zamyslet jak to udělat a poradit konkrétní řešení dílčích problémů(viz regulace).
Víš jak se pozná člověk s rozhledem od jedince konzumního? Ten s rozhledem kouká jak problém vyřešit, ten konzument kouká jak to zaonačit aby nic řešit nemusel a je schopen vymyslet 10x víc důvodů proč to či ono nepůjde než jeden způsob jak to udělat .
corona

#126 Příspěvek od corona »

raptor181 píše:Bál bych se obroušení a tím pádem časem nedostatečného přítlaku. Mám spíš v plánu použít řemen z gumy a napojit ho před spojku směrem k motoru.

A což tak nainstalovat ještě jeden malý, nejlépe nitrometanový blafáček, elektroagregát spojit rovnou s jeho hřídelí?
Bylo by to něco úplně nového, rozšířil by sis obzory a vyzkoušel zajímavý experiment...

(....)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od lakotamm »

JosefSvejk píše:Do čínských thoriovek bych nešel. Viděl jsem je blafnout, nebyl to hezký pohled.

Mohol by som poprosiť preklad "thoriovka"? :)

Čo je jednoduchšie, robiť flexibilnú spojku, náhon motora atď na 30 000 rpm, alebo jedna malá lipolka?

Však na tom remienku by boli väčšie straty ako príkon do motora.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od raptor181 »

corona píše:A což tak nainstalovat ještě jeden malý, nejlépe nitrometanový blafáček, elektroagregát spojit rovnou s jeho hřídelí?
Bylo by to něco úplně nového, rozšířil by sis obzory a vyzkoušel zajímavý experiment...

(....)

Dobrej vtip no...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od arda1 »

Aniž bys člověka znal hned ho škatulkuješ - já si dokážu taky třeba opravit nebo i vylepšit něco na bugyně (nebo na čemkoli) - proč ne - ale smysluplný věci z mého pohledu. Radek
ICQ 638556901
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od ufon13 »

raptor181 píše:Souhlasím. Tohle je blbost. Kdybych do toho šel tak spíš použiji nějaký převod přes gumový řemen.

řemenice a řemen= větší síla do přítlaku a větší namáhání na hřídelku motorku-generátoru......
a to že 99 % atd je mi uplně jedno klidně budu tím 1% ........ jen by mě zajímalo kolik těch z 99% bylo inspirováno jakoukoli ,,fantasmagorií,, aby vubec začalo jejich zkoumání či vynalézání..... :wink:
corona

#131 Příspěvek od corona »

raptor181 píše:Dobrej vtip no...

Proč vtip?
Vždyť co je cílem?
Ty nechceš technicky jednoduchý a provozně funkční řešení, ale něco nového, vyzkoušet nějaký experiment, možná si splnit sny, vytvořit cosi neobvyklého, dokázat si, že umíš ubastlit.
A takový malý nitrometanový blafáček, ženoucí rovnou hřídelí ten elekromotůrek coby altík by se mohl na modelu velice vyjímat a budit pozornost...

(....)
ross4435897

#132 Příspěvek od ross4435897 »

Rotujici kotouc na ose s nalepenymi malickymi magnety ... oproti pevne civce. Zadna prevodovka ... pouze vyvazeny kotouc s magnety. No a pak uz jenom nejaky usmernovac a obycejny linearni zdroj konstantniho proudu s lm317 ... tedy pro napajeni LEDek.
Naposledy upravil(a) ross4435897 dne pon 13.07.2015 22:42, celkem upraveno 1 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od arda1 »

TO Ufon - nevěřil bys kolik těhle geniálních vynálezců je třeba na Húskově 2 a nebo tam ambulantně dochází (ti mírnější co nejsou agresivní na patentovém úřadě) -Radek
ICQ 638556901
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od raptor181 »

ufon13 píše: řemenice a řemen= větší síla do přítlaku a větší namáhání na hřídelku motorku-generátoru......

Souhlasím. Tlak bude muset být přijatelně velký, aby se motor nepoškodil a zároveň řemen neprokluzoval. Je dost možné, že to nepůjde.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od arda1 »

TO raptor - už sis pořídil ten IR teploměr? Radek
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“