Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#2056 Příspěvek od Blacksite »

VSCharlie píše:Vyzkoužel jsem poměrně dost druhů baterek a zatím se mi líbí jenom jedny.
Turnigy nano-tech 1400mah 3S 40~80C Lipo Pack (TRA2823 Traxxas compatible 1/16)
viz. http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... 1_16_.html
Zatím nejlepší baterky v kategorii 1300-1500mA, co jsem měl.
Bohužel dost často nejsou skladem a když jsou, tak se hned vyprodají. :(

P.S:
Jen tak jsem si udělal přehled "elektrik" (benziny tam nejsou, jenom jeden "methyl") a zjistil jsem, že už bych měl konečně něco roztřískat... :mrgreen:
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/Souhrn/

Včera jsem mel v balicku tyhle,
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__78350__MultiStar_Race_Spec_4S_1400mAh_40_80C_Multi_Rotor_Lipo_Pack_For_FPV_Minis.html
tak jsem na ne zvedav, dneska nabiju a vyzkousim pokud nebude prset...
Taranis X9D+
tmx

#2057 Příspěvek od tmx »

mel jsem 2x multistar 3s, po priblizne 5-ti startech odesel u kazde z nich posledni clanek.
moc nadsenej jsem z nich teda nebyl.
ondrascz

#2058 Příspěvek od ondrascz »

Dámy a pánové, seznamte se s Modrákem. Po vstupu do FPV světa, vylítaných 248 baterkách a nabytých zkušenostech, zbudoval jsem sobě úplně nový strojek. Všechno je tu jinak a lépe.

Rám H King Color 250, řídící jednotka Flip32+ (Cleanflight), regulátory DYS BL20A (BLHeli v14.0, OneShot, damped light), motory DYS 1806 2300KV, vrtule GF 5030 a nějaká ta bižu, aby se to dalo ovládat a posílalo to na zem obrázky...

Po zalétnutní (zatím na LOS) jsem naprosto nadšený. Skok z KK boardu a generických slimejšských reglů je naprosto propastný. OneShot / damped light a looptime 1200 (podle všeho by šlo jít i níž) dělají prostě divy. Letovka v plné náloži 496g.

Obrázek
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2059 Příspěvek od Blacksite »

Moc pekny, libi se mi, jak to mas cely zadeklovany :roll: Jak vypada ten ram na tuhost apod? Chtel jsem to puvodne, ale nakonec delam hexi :D
Taranis X9D+
ondrascz

#2060 Příspěvek od ondrascz »

Dík, dekl (kancelářská složka) zkouším jako prevenci špenátu. Spodní část rámu je sama o sobě relativně pružná, tak snad to pobere i nějaké pecky do ramen. Po namontování patra je celek tuhý dostatečně. Uvidíme, co to vydrží, pro případ nouze leží v šuplíku Diatone #37, který jsem chtěl stavět jako první, ale barevňák mě hodně zaujal, tak jsem přiobjednal.
ST
Kontaktovat uživatele:

#2061 Příspěvek od ST »

Jsi si jistý tím live video z Mobiuse ? Zajímalo by mě jak se na to dá lítat. Netvrdím, že to nejde. Prostě mě to zajímá jak to při té latenci a rychlejším letu jde dohromady. Tohodle se já docela bojím, takže používám ještě letovou kameru.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2062 Příspěvek od Blacksite »

To by me take zajimalo, koupil jsem Xiaomi yi a chci ji dat do hexi jako fpv...
Taranis X9D+
ST
Kontaktovat uživatele:

#2063 Příspěvek od ST »

Ještě k těm reglům DYS. Mám taky 6 kousků 16A v šuplíku do nového projektu hexa RD290 a jsem na ně krutě zvědavý . Pořád se rozmýšlím nad motory, ale asi tam zkusím taky ty DYS 2206 2300kV. Tak nějak jsem přemýšlel o SunnySky 2204 2300kV co mám v QAV250, ale tam jsou ještě originály a mají toho odlítáno a lehce bouráno docela dost a šlapou jako švícary, ale na současné SunnySky nic moc recenze na ložiska. Další možnost jsou ještě EMAXy.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ondrascz

#2064 Příspěvek od ondrascz »

Já zatím naprosto bez problémů. Celý můj systém mobius-vtx-vrx-display má změřenou latenci 0,13s. Stačí mi to i na tento styl (vím, že to není žádný hradcore, je to lítáno ještě s předchozím lenochem):

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fnwRejiJR6I[/youtube]

Letovou kameru bych si nepořizoval ani tak kvůli latenci, jako pro lepší vypořádání se s náročnějšími světelnými podmínkami (CCD vs. CMOS)

Regly zatím spokojenost, co mohu z té chvilky soudit. Jeden trošku cukal motorem při rozjezdu ale po flashi (přes servokabel) z 13.2 na 14.0 je to jako po másle. Hlavně jsou prťavoučké ;)
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2065 Příspěvek od Blacksite »

ST píše:Ještě k těm reglům DYS. Mám taky 6 kousků 16A v šuplíku do nového projektu hexa RD290 a jsem na ně krutě zvědavý . Pořád se rozmýšlím nad motory, ale asi tam zkusím taky ty DYS 2206 2300kV. Tak nějak jsem přemýšlel o SunnySky 2204 2300kV co mám v QAV250, ale tam jsou ještě originály a mají toho odlítáno a lehce bouráno docela dost a šlapou jako švícary, ale na současné SunnySky nic moc recenze na ložiska. Další možnost jsou ještě EMAXy.

A co tyhle :D
http://www.myrcmart.com/rcx-h2208-2300k ... -8789.html

ondrascz: asi to od tebe okopcim to zadeklovani, ikdyz, ja mam rad spenat, vzdycky to jen vyfouknu a s*ru na to :D
Taranis X9D+
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2066 Příspěvek od jamesgsf »

Xiaomi ve velké hexe v pohodě pocitově je latence malinko lepší než na mobius a má to super obraz. Těch 60fps je prostě znát.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2067 Příspěvek od Blacksite »

Jojo za ty prachy je to moc pekny a jak moc dobre vypada obraz z FPV v porovnani s normalni kamerkou na rizeni?
Taranis X9D+
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2068 Příspěvek od jindraj »

Blacksite píše:Jojo za ty prachy je to moc pekny a jak moc dobre vypada obraz z FPV v porovnani s normalni kamerkou na rizeni?

konkrétní zkušenost s touhle kamerkou nemám, ale obecně s Mobiusy a GP ano ... rozdíl bude ve formátu obrazu, ale to je spíše na škodu ... zvláště u malých kopter na blbnutí se hodí více "čtvercový" pohled, abys viděl i více dolů a nahoru. Tam je 4:3 formát FPV kamer spíš výhodou proti 16:9 formátu co leze obvykle z těch HD kamerek. Rozdíl kvality obrazu je co do rozlišení bezvýznamný ... i u FPV kamer narážíš spíše na omezení rozlišení PAL přenosu mezi Tx a Rx a pak rozlišení brýlí. Takže vysoké= rozlišení kamery do brýlí obvykle moc nedostaneš. Já provozuji dvě FPV kamery (jednu papírově s 960h a jednu 600h) a i když na to koukám v Dominatorech HD, tak je rozdíl v rozlišení minimální. Obvykle ty HD kamery mají ale barevně věrnější a lépe barevně korigovaný obraz ... ale upřímně to je to poslední co mi na FPV schází. Některé (a tady nevím jak konkrétně Xiaomi) HD kamery ale mají často naopak větší potíže se změnou expozice za jízdy při rychlých změnách (třeba Mobius) ... tam ty primitivní FPV kamerky moc nepřemýšlí a někdy trochu surově, ale většinou rychle kompenzují a ty HD bývají déle zmatené. Suma sumárum ... moc výhod krom úspory místa to nemá ... tedy nevidím ty výhody v rovině lepšího FPV obrazu.
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2069 Příspěvek od Blacksite »

To, ze rozliseni bud pal apod vim, me slo o ty prechody, jestli si to lepe poradi nezli treba kamerka co mam ja DAL 700...
Taranis X9D+
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#2070 Příspěvek od jamesgsf »

Přechody mobius kontra xiaomi. X je na tom lépe, neztmavuje tolik co M.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“