Spektrum DX5e
Re: Univerzální nastavení DX 5
Nejdřív jsem na to nechtěl reagovat, protože si říkám, že ignorování naštve nejvíc. Ale zcela souhlasím s ardou, Bullem a Jardátorem... Mohl mi tu DX5e věnovat, mohl bych mít do páru Spektrum vysílače a mohl bych někoho naučit v okolí lítat přes kabel učitel-žák. Tyhle lidi si vůbec nevážej věcí, za který by ostatní kdovíco dali a navíc nám ničej životní prostředí. A čím to, že ta vysílačka zpočátku fungovala? Nebyl tam nějaký zdroj napětí? U DX5e to obvykle bývají tužkové baterie... že se opravdu nestyděj....

- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Univerzální nastavení DX 5
No, jednu DX5e mam rozobratu, lebo mi vypadaval signal, toz k nim neprechovavam zvlastnu lasku. Ale suhlas, ze toto je dost dementne. Aspon na lietanie so simom sa to snad vdycky hodi ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- parnican
DX5 limit na plyn
Ahojte, da sa na DX5 nastavit limit na plyn? Plny plyn obmedzit na 20%.
Pre mojho maleho 4 syna chcem kupit starsiu DX5. V celku ma zaujem o RC auta tak ho chcem podporit...a dufat ze ho chytia casom lietadla
Jeho problem je ze stale ma tendenciu ist na plny plyn. Na mojej DX7 som mu obmedzil plyn, aj ked mas "UZ" 4
, je to stale drobec... a nerad by som prisiel o DX7.
Dik, P.
Pre mojho maleho 4 syna chcem kupit starsiu DX5. V celku ma zaujem o RC auta tak ho chcem podporit...a dufat ze ho chytia casom lietadla
Jeho problem je ze stale ma tendenciu ist na plny plyn. Na mojej DX7 som mu obmedzil plyn, aj ked mas "UZ" 4
Dik, P.
Vzlietnuť môžeš - pristáť musíš!
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Re: DX5 limit na plyn
Pokud se nepletu, tak omezení se na DX5 nastavit nedá - je to opravdu základní rádio.
Nicméně rozumnější regl v autě umí limit nastavit, takže je možné nastavit takto.
Mimochodem, pro řízení autíčka je lepší nějaká volantovka - ze Spektra např. DX3R, DX3 S,DX3E, atd.
Jinak držím palce s potomkem - mé kluky (6 a 9) to nebavilo, takže jednu DX5 právě prodávám na bazaru.
Nicméně rozumnější regl v autě umí limit nastavit, takže je možné nastavit takto.
Mimochodem, pro řízení autíčka je lepší nějaká volantovka - ze Spektra např. DX3R, DX3 S,DX3E, atd.
Jinak držím palce s potomkem - mé kluky (6 a 9) to nebavilo, takže jednu DX5 právě prodávám na bazaru.
-
- JosefSvejk
Na auto pro šprčka kup nějakou volantovku 40 MHz z bazaru za pár kaček. Jenom si pohlídej, aby tam šly ty limity nastavit. Mám tady taky v šuplíku jednoho Graupnera, kterého jsem nakonec ani nepoužil, protože to kluky nechytlo.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- parnican
Je to tak, dx5 to nevie. Cize jedine dx6...Pozriem bazár.
Inak by ma zaujímalo ako to prebiehalo u vás, kedy začali decká prejavovať záujem/nezaujem o rc? ...Ja sa im snažím od mala(1~2r) ukázať lietadla, mikrokopter ale zatiaľ je to tak že sa dokážu sústrediť na max. 5min a potom ich to prestane baviť.
Ale už teraz vidím že ten 4r. ma viac záujem o auta a ten 1.5r o lietadla, minimálne 2x mi už rozhryzol vrtule na mikrokoptére
EŠTE pridám že tá volantovka sa veľmi ťažko používa s deckymi prstami, už som to skúšal. Ľahšie sa mu to ovláda kniplami.
Inak by ma zaujímalo ako to prebiehalo u vás, kedy začali decká prejavovať záujem/nezaujem o rc? ...Ja sa im snažím od mala(1~2r) ukázať lietadla, mikrokopter ale zatiaľ je to tak že sa dokážu sústrediť na max. 5min a potom ich to prestane baviť.
Ale už teraz vidím že ten 4r. ma viac záujem o auta a ten 1.5r o lietadla, minimálne 2x mi už rozhryzol vrtule na mikrokoptére
EŠTE pridám že tá volantovka sa veľmi ťažko používa s deckymi prstami, už som to skúšal. Ľahšie sa mu to ovláda kniplami.
Vzlietnuť môžeš - pristáť musíš!
parnican píše:Ahojte, da sa na DX5 nastavit limit na plyn? Plny plyn obmedzit na 20%.
Ne. Ale jestli to je vysílač jen pro něj na to jedno auto tak nešlo by ho rozdělat a dovnitř dát nějakou mechanickou zarážku?
Re: Spektrum DX5e
Zdravím,
mám problém s DX5e. Po dvou letech služby přestala vysílat. Na kabelu na simulátor funguje, ale přijímače ji nevidí. Vyřešil jsem to mezi dovolenýma rychlou koupí nové DX5e. Po třech měsících to samé, mrtvá do éteru, ale pak se týž den probrala. No a dnes venku to samé. Lítám, přistanu, popojdu dál a už nešla. Teď se doma probrala... Je to na reklamaci? To se mnou asi vyrazí dveře, když teď funguje, aneb jak dokázat, že nešla... Máte někdo podobnou zkušenost? Celkem mě nebaví jít lítat a čekat, jak se Spektrum rozmyslí... Uvažuju o přechdu na DX6, ale mám pochyby o spolehlivosti výrobce... Jestli nebude lepší přehod na Taranise od FRSky...
Díky za rady a postřehy. Martin.
mám problém s DX5e. Po dvou letech služby přestala vysílat. Na kabelu na simulátor funguje, ale přijímače ji nevidí. Vyřešil jsem to mezi dovolenýma rychlou koupí nové DX5e. Po třech měsících to samé, mrtvá do éteru, ale pak se týž den probrala. No a dnes venku to samé. Lítám, přistanu, popojdu dál a už nešla. Teď se doma probrala... Je to na reklamaci? To se mnou asi vyrazí dveře, když teď funguje, aneb jak dokázat, že nešla... Máte někdo podobnou zkušenost? Celkem mě nebaví jít lítat a čekat, jak se Spektrum rozmyslí... Uvažuju o přechdu na DX6, ale mám pochyby o spolehlivosti výrobce... Jestli nebude lepší přehod na Taranise od FRSky...
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
miťo píše:... Celkem mě nebaví jít lítat a čekat, jak se Spektrum rozmyslí... Uvažuju o přechdu na DX6, ale mám pochyby o spolehlivosti výrobce... Jestli nebude lepší přehod na Taranise od FRSky...
Martine, nemám zkušenost s DX5 ani DX6, ale měl jsem DX8 a bylo to bezproblémové rádio. Prodal jsem ho, protože ani po aktualizaci firmware jsem nebyl spokojený s možnostmi programování pro větroně. Koupil jsem proto Taranise a to je úplně jiná liga. Kvalita zpracování se mi zdá stejná, možnosti programování jsou neuvěřitelně rozsáhlé. Ceny podstatně lepší a místní i světová komunita dokáže poradit snad s každým problémem. Stačí si přečíst vlákna (kvůli počtu příspěvků už jsou dvě) tady na rcmanii.
Měj se a ať to lítá. Mirek
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte niekto návod, ako dorobiť 3 polohový prepínač na piaty kanál? Niektoré dx5e DSMX ho už majú, ale sú len asi v RTF setoch.
Možno by zaujímala niekoho aj táto funkcia (6 kanál
) :
https://www.youtube.com/watch?v=aA88B9eOfKc
https://www.youtube.com/watch?v=jEHZ3cHrY60
Nedá sa spojiť s káblom (učiteľ, žiak) s 9XR?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _2_1m.html
Možno by zaujímala niekoho aj táto funkcia (6 kanál
https://www.youtube.com/watch?v=aA88B9eOfKc
https://www.youtube.com/watch?v=jEHZ3cHrY60
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _2_1m.html
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Tak si odpoviem sám. Dá sa 9XR spojiť s DX5e v režime učiteľ/žiak bez problémov. (4 kanál)
S mono káblom aj so stereo to ide. Len si treba poprehadzovať kanály na 9XR podľa Spektrumu.
Tak si odpoviem sám. Dá sa 9XR spojiť s DX5e v režime učiteľ/žiak bez problémov. (4 kanál)
S mono káblom aj so stereo to ide. Len si treba poprehadzovať kanály na 9XR podľa Spektrumu.
FrSky Tandem X20
-
maros89
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte,
vedel by mi niekto poradit s vysielackou DX5e. Snazim sa ju rozbehat na naze V2 s prijmacom (AR600). Problemom je, ze mi nejde nastavit 5 kanal s 3 modmi dostanem sa iba do "FailSafe". Keby som sa dostal aspon do modu "Atti.", myslim ze je mierne posunuty stred CH5.
Docital som sa, ze sa da kalibrovat -ale ako?
viewtopic.php?f=38&t=14776&start=270
Dakujem za kazdu odpoved.
vedel by mi niekto poradit s vysielackou DX5e. Snazim sa ju rozbehat na naze V2 s prijmacom (AR600). Problemom je, ze mi nejde nastavit 5 kanal s 3 modmi dostanem sa iba do "FailSafe". Keby som sa dostal aspon do modu "Atti.", myslim ze je mierne posunuty stred CH5.
Docital som sa, ze sa da kalibrovat -ale ako?
viewtopic.php?f=38&t=14776&start=270
Dakujem za kazdu odpoved.
Myslim, ze to nepujde. Potrebujes aspon DX6. Ten tripolohovy prepinac ma natvrdo nastavene hodnoty u DX5. Potrebujes je programovat a to petka neumi.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
- JosefSvejk
Už jsi zjistil, jestli je ten kanál proporcionální, jak jsem ti radil v jiném vlákně?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
změna módu 2 > 4 - obecně
Ahoj lidi,
pokud budu mít "hloupou" vysílačku, kde není možné bez zásahu do vnitřností jednoduše změnit mód, šlo by jen prohodit ovládání serv v letadle? Jde mi o změnu z módu 2 na mód 4 (prohozená křidélka se s měrovkou). Myslím, že přijímač stejně netuší, jaké servo kterým výstupem ve skutečnosti ovládá a je mu to jedno, pokud mají stejné parametry, ne? Nebo má přijímač výstup pro křidélka dimenzovaný na vyšší zátěž (obvykle jsou zde napojená dvě serva křížem)?
Díky za odpověď.
Jimi
pokud budu mít "hloupou" vysílačku, kde není možné bez zásahu do vnitřností jednoduše změnit mód, šlo by jen prohodit ovládání serv v letadle? Jde mi o změnu z módu 2 na mód 4 (prohozená křidélka se s měrovkou). Myslím, že přijímač stejně netuší, jaké servo kterým výstupem ve skutečnosti ovládá a je mu to jedno, pokud mají stejné parametry, ne? Nebo má přijímač výstup pro křidélka dimenzovaný na vyšší zátěž (obvykle jsou zde napojená dvě serva křížem)?
Díky za odpověď.
Jimi
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra