létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filip WH

#136 Příspěvek od Filip WH »

Stewen píše:ahojte, blizim sa ku kupe wildhawka a mam otazku na prepouzitelnost baterii:
- je mozne pouzit do wildhawka na napajanie modelasku autobateriu 7,2V 3600mA akupack s konektorom tamiya? (toz zvladlo by to lietat na mensom napati? aky je tam konektor? je tam dost priestoru na 6-pack?)

:arrow:
pokut vim a nepletu se tak aji na originálním sedmičlánku je konektor tamiya. když se tam vejde 7 článek tak šesti taky ne? a s menším napetím bych to neskoušel protože sem si na wh udelal křidýlka a uplně vidím ten rozdíl výkonu motoru protože mi vubec nechce stoupat a dostanu ho jen tak do 15 metrů :(
MZ

#137 Příspěvek od MZ »

Stewen píše:ahojte, blizim sa ku kupe wildhawka a mam otazku na prepouzitelnost baterii:
- je mozne pouzit do wildhawka na napajanie modelasku autobateriu 7,2V 3600mA akupack s konektorom tamiya? (toz zvladlo by to lietat na mensom napati? aky je tam konektor? je tam dost priestoru na 6-pack?)

já bych řekl, že se to tam nevejde a o kdyby, tak by to bylo moc těžký na předek. Kdyby to s tim normálně lítalo, tak si nekupujeme náhradní 1100mAh, když bysme mohli lítat třikrát tak déle :-)
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
norinco

#138 Příspěvek od norinco »

Chlapi, mám problém s wildou. Prostě nechce letět rovně. Vše je vyváženo, proměřeno. Ocasní plochy i křídla jsou rovnoběžná. Ale stáčí se stále doprava. Přitom směrovka je podle pravítka v rovině s tou plochou před ní. A pak lítá v kruhu. Jako laik to nevyberu a končí to držkopádem. Mám čtyřkanál a zkoušel jsem to trimovat doleva, ale zatím se mi to nepovedlo. Dá se to tím trymováním vyrovnat? Nebo se to řeší jinak? Už fakticky nevím co s tím, tak prosím o radu.

PS: taky mám problém s výškovkou. Která část výškovky má být v rovině s tou plochou před ní. Vrch nebo spodek výškovky?
Děkuju za rady Norinco

PS2: ještě jsem zkusil dát vodováhu na levé křídlo a když jsem wildu srovnal do roviny, tak pravé křídlo v rovině nebylo. Je to správně?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Nakadah »

A zkontroloval si vyvazeni samotnych kridel? Mozna mas prave kridlo vyrazne tezsi tak te to staci doprava..

Dyt to vsechno na svych strankach pisu, co je treba udelat. Nak
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Marcos »

Filip WH> Zkus si koupit vetsi vrtuli. Ja si koupil APC 6x3 (6 je prumer, 3 je stoupani, vic nez 6 se tam nevejde) a pak te to vynese i s puvodnim pohonem.

norinco> Mel by sis projit ty Nakovy stranky, je to tam vsechno pekne prehledne sepsany.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Nakadah »

Dobra vrtule je i klasicka Master Airscrew 6x4" a ted pouzivam APC-E 6x4".
Ty 6x3" tahnou taky slusne, ale v protivetru uz maji prd zaber. Zkousel sem i GWS 6x5" :D rychlost letu se zvedla, ale start byl takovy zajimavy. Vrtule mela prdlavy zvuk a chvilku trvalo nez se WH "rozjel" a chytil tah. Nak
norinco

#142 Příspěvek od norinco »

Chlapi, vždyť píšu, že je vše vyváženo, proměřeno.Ty Nakovy stránky znám už pomalu nazpaměť. Wildu mám sestavenýho s milimetrovou přesností. A přesto to nechce letět rovně.
Nevím, ale třeba to nebude v letadle, ale ve mně. :cry:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Nakadah »

Sem ti rikal domluv se s nekym s fora co bydli pobliz at jde litat s tebou, treba mas jen krec v palci. Nepises casto smsky? :P :lol: Nak
rohe
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od rohe »

norinco píše:Chlapi, vždyť píšu, že je vše vyváženo, proměřeno.Ty Nakovy stránky znám už pomalu nazpaměť. Wildu mám sestavenýho s milimetrovou přesností. A přesto to nechce letět rovně.

Já jsem měl podobný problém se samokřídlem, vše překontrolavaný asi 10x, předletová kontrola taky v pohodě a jak se to dostalo do vzduchu, jednou to letělo nahoru a pak zase dolu. Přistál jsem a znova hledal závadu a až když jsem si udělal fixem značky na táhla, tak jsem zjistil, že i v utaženém sřoubku se mi to pohybovalo. :roll:
MZ

#145 Příspěvek od MZ »

norinco píše:Chlapi, vždyť píšu, že je vše vyváženo, proměřeno.Ty Nakovy stránky znám už pomalu nazpaměť. Wildu mám sestavenýho s milimetrovou přesností. A přesto to nechce letět rovně.

jestli máš všechno OK, a nejde to dotrimovat, tak bych to řešil povolením nebo dotažením vidličky na táhle, zkrátka aby to víc zatáčelo doleva. Oni ty serva na trimování zrovna moc nereagují, je to prostě čína, nevim jak to chodí u kvalitní elektroniky
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Filip WH

#146 Příspěvek od Filip WH »

:arrow:
nebo ti to točí vítr když neletíš s větrem nebo proti nemu. já když lítám s větrem a nic nedelám tak to chytne vír a točí se to samo dokola a leze nahoru ikdyž ne moc.
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od CyCo »

Jak jsem už psal, měl jsem stejný problém a závada byla v negativu levého křídla.Odtoková hrana byla zkroucená dolu.Na Wildu pasují křídla z Easy Staru, půjčil jsem si je od známého a Wilda letěl jak fík,pak jsem tedy opravil to zkroucení a od té doby nemám problém.
norinco

Letim

#148 Příspěvek od norinco »

Ahoj chlapi, chci vám všem moc poděkovat za rady, které jste mi dávali. Moc mi to pomohlo se zprovozněním wildy. Nakonec byla závada na pravém křídle, mělo o trochu jiný tvar než levé. Ale na pohled to vypadalo identicky. Ten čínskej původ se zkrátka nezapře. Takže včera navečer bylo u nás téměř bezvětří, tak se wilda konečně proletěl. Sice díky těm předchozím nezdarům vypadá jako puzzle a váha lepidla je už na něm skoro taky znát :-), ale letěl pěkně. Akorát mi dělá problém to obrácené řízení, když letí ke mně. Při tom adrenalinu je to fakt těžký přemejšlení, na jakou stranu pohnout páčkou.

PS: mám na vás ještě pár dotazů.
1)Taky když vylétáte baterku tak je tolik rozpálená? A to nemluvim o motůrku, ten je rozžhavený jako pětník.
2)Na co jsou na tom 4ch ovladči ty přepínače. Myslím, že jsou čtyři. Je tam poloha rev - normal.
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Blurcak »

S puvodnim motorem a vrtuly byl regl a baterky studene, po nahozeni 480 s 6x4vrtulu a upravou reglu sou baterky teple tak, ze kdyz ma clovek zmrzle ruce od kniplovani tak pekne hreju.

T prepinace sou na reverzaci. tozn ze kdyz leti letadlo od tebe a ty pohnes kniplem smerovky v pravo a ono zatoci doleva tak pri prepnuti prislusneho prepinace to zacne reagovat spravne
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Pedro35
Kontaktovat uživatele:

Re: Letim

#150 Příspěvek od Pedro35 »

norinco píše:... Akorát mi dělá problém to obrácené řízení, když letí ke mně. Při tom adrenalinu je to fakt těžký přemejšlení, na jakou stranu pohnout páčkou.

mne pomáha "poucka" ak leti ku mne kam padá tam tlac knipel krideliek

Reverz:
stalo sa mi, ze som vlozil primac z Wilda do Parkfly a pri preprave sa mi prepol reverz motora, regulator mi stale len pipal a ja som nevedel najst chybu - pri stiahnutom plyne mi davalo plny kotol, chvalabohu nespustilo motor :?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“