flire8 píše:Tak včera jsem řešil první drobný problém, který ani nevím proč vzniknul. Při letu na periferii města ve vzdálenosti cca 350-400m a přímé viditelnosti mi na tabletu najednou vypadnul obraz z kamery a v horním titulkovém pruhu se objevilo červeně "No signal". Docela mi to vyrazilo dech, neb jsem těmito místy už předtím létal bez nejmenšího problému...
LightBridge zabírá poměrně široké pásmo (nezapomeňte, že se přenáší nejen vlastní řízení, ale i telemetrie, a hlavně HD video, vše na jedné frekvenci 2.4 !), takže to může být zarušitelné např. přemírou komerčních nebo privátních WiFi sítí v místě létání.
Je dobré si vždy v místě letu prověřit tuto skutečnost, a nastavit si ručně buď volnější kanál přímo v nastavení LightBridge, nebo tam vůbec nelétat.
Já jsem toto v zimě zažil při
létání v Thajsku, kdy mě úplně vypadlo 2.4 GHz řízení na Ptaakovi 1 již po nějakých 500-600 metrech (!), a to při přímé viditelnosti nad mořem - koptéra přešla okamžitě do
FailSafe a málem do vzrostlých kokosových palem... Nikdy předtím, ani potom se to nestalo. U přilehlé pláže bylo značné množství resortů se záplavou navzájem se různě rušících WiFi sítí, což jsem si po úspěšném přistání prověřil apkou
"WiFi Analyzer"... FPV video na 5.8 mě ani na sekundu nevypadlo. Pro létání na 2.4 absolutně nevhodné místo. Také se Ti mohlo stát, že jsi vletěl do nějakého směrového 2.4 GHz spoje, to dokáže zcela zahltit přijímač a spostit FS.
DominikVF píše:To mi je jasné ale kamera je súčasťou koptéry...Nedáva mi to logiku, keď je odnímateľná a je ju možné použiť aj mimo koptéry..
Bohužel jsi špatně informovaný Dominiku, kamera na P3 není odnímatelná, takže žádná logika, jen neinformovanost nebo popletenost

, zvuk má pouze ta na I1, která odnímatelná je. Ačkoliv jsou interně shodné. A ještě raz, P3 a Vision nemají spolu absolutně nic společného, když pominu neodnímatelnou kameru a podobný trup, jakékoliv jejich další srovnávání je zavádějící, spíše to srovnávej s P2 upgrade, jehož je následníkem.
DominikVF píše:Každý gram naviac skráti trochu letový čas.. Aj tie ochranné oblúky niečo uberú...
P3 má v plné palbě dolet kolem 23 minut, pokud se použijí oblouky v CF provedení (pokud jsou už na trhu), které jsem zmínil, nebude to pro filmaře žádná velká ztráta doletu, jistě ty plasťáky a laminátové jsou těžké, byly by znát na doletu již více....