Uff, po celom dni konečne na NB.
JosefSvejk píše:A odkud to víš?
corona píše:1.
Určitě?
Nějak mi to nesedí - 1 Hz je 1 celá vlna, magnet se posune o 2 kroky, kroků je 28.
14 Hz potřebuju na otáčku motoru.
Rcgroups - už som to v minulosti rátal. Snažil som sa merať otáčky za minútu v závislosti od vyhladeného PWMka z motora. Výpočty sedeli s nameranými hodnotami, ale nad cca 3000rpm to už nefungovalo ako malo - proste moc malý rozdiel medzi 8khz PWM a cca 3000hz do motora. MCU to nedokázal prežuť.
Do regla Jeti spin zadávaš vždy počet magnetických pólov. Pri 1 celej perióde sa posunie rotor o 1 pár magnetov - Sever a Juh. Počet trojíc na statore na to nemá vplyv - len zvyšuje "silu" ktorá na rotor pôsobí.
raptor181 píše:4x10W=40W?? To už se mi zdá příliš. Celkově 10W bude stačit.
Otázka je jak si LED driver poradí s kolísajícím vstupním napětím, které je ještě zvlněné.
Čítaj! 4x 10W LED a k tomu len 1 LED driver. Prečo? Aby si ich nemusel nejak extrémne chladiť. 10W LED driver ti pustí 900mA, tzn cca 225mA na 1 LEDku. Čiže zhruba 2W na LED.
Ten driver si s takým napätím nie len že poradí, ale ho aj sám usmerní

lebo je priamo určený na 8-24V AC/DC. Zrovna je jeden kúsok na ceste. Chlapi ho používajú do Babetty. Tá má na voľnobehu cca 7V 30Hz AC a už to svieti. Pri maxime vyše 700Hz ale je to tak mäkký zdroj, že bez záťaže to letí aj na 100V. Zrovna mám jeden kúsok na ceste a pôjde známemu do Babetty.
Takýto driver má účinnosť vyše 75% aj keď zarátam straty v diodách. Straty hľadaj hlavne v náhone a v železe. A spomalenie akcelerácie. Všetko sa to dá vyrátať.
Už idem vyrátať ten motor na trafáku...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E