ka2012 píše:F3J je zatím mimo dosah financí, ale bude následovat. Od mládí jsem s přestávkama všecko lepil sám, a teď, když už mám šedivý vousy a všecko koupím mi to asi chybí.
já jsem puvodně před Nimbusem a pak i vedle něj uvažoval prvotně právě o kompozitovém jéčku--rád létám s maketami cca 4m, ale když na ně ta termika není, je to zbytečný trápení, jenže klasické soutěžní jéčka mi přišli na moje požadavky co by otloukánky na svahu příliš hrachovitý a lehce zranitelný,když to vubec nefouká, vytáhnu 2m vakuovaný rcenko a vyblbnu se s pidibublinama okolo hlavy, kolega si ale nechal pro nesoutěžní létání kompozitový jéčko trochu víc přivrstvit, jak křídla, tak i trup, to se mi moc líbilo, takový přerostlý béčko, nakonec ale zavolal kámoš, že na modelbazaru někdo prodává funglovku Nimbuse--vlož přijímač za 8k a tím se to rozhodlo.
jinak ted o víkendu mi odešli převody na jedné klapce a jedna klapka zustala při náletu na přistání otevřená do 90 ti stupnu, tak jsem si s tím zase vystoupal pod motorem, abych si vyzkoušel jak se to bude chovat , jen to trochu přibrždovalo, ale jinak žádná tragedie, ani to nemělo nějakou výraznou tendenci klopit , že by bylo potřeba to nějak výrazně korigovat křidélkama kontra.