Přijímač do větroně.

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od arda1 »

Pěkná tabulka-bohužel nic neříká o skutečném chovaní těch Rx co jsou tam uvedené. :wink:
ICQ 638556901
m2
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od m2 »

arda1 píše:Pěkná tabulka-bohužel nic neříká o skutečném chovaní těch Rx co jsou tam uvedené. :wink:

To máš pravdu, s tým súhlasím, no lepšie ako nič. Aspoň ozrejmuje to, že tých kopec cievok v Rexovi je daný tým, že FM dekodér Rexa používa rezonančné obvody s cievkami, a nie keramické rezonátory ako Sexta/Octava.

Bohužiaľ, tabuľku "skutočného správania sa Rx" som na WEBe zatiaľ nenašiel... Až zoženiem, pejstnem sem :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od m2 »

georg píše:m2: Toto znm, ale jsem dost na rozpacích, kvůli těm smajlíkum, protože renomované značky propadly, což mě zaráží.

Očakával som takúto reakciu ... preto som tam napísal, že smalji sú kontroverzní ešte pred tým, ako si sa ozval. Kľudne sa na tú tabuľku vykašli. Ak Ťa zaujíma - ja osobne z nej čerpám dve hodnoty - RF sensitivity a Noise tolerance at power wire. Čiže citlivosť prijímača a odolnosť proti poruchám šíreným po napájaní. Smajlovia sú podľa mňa subjektívna záležitosť autora. Nelietam v hale, šírka kanála s prebudenými vstupnými obvodni je mi šuma fuk, aj keď na nej je zrovna založený mrzutý smajl.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od arda1 »

misox píše:Takto vyzera REX 7 MPD.
Obrázek

To je asi nový typ- já ji mám úplně jinačí. :wink:
ICQ 638556901
misox
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od misox »

arda1 píše:
misox píše:Takto vyzera REX 7 MPD.
Obrázek

To je asi nový typ- já ji mám úplně jinačí. :wink:

Ten ešte ani nelietal a ma necely mesiac.
misox
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od misox »

m2 píše:
arda1 píše:Pěkná tabulka-bohužel nic neříká o skutečném chovaní těch Rx co jsou tam uvedené. :wink:

To máš pravdu, s tým súhlasím, no lepšie ako nič. Aspoň ozrejmuje to, že tých kopec cievok v Rexovi je daný tým, že FM dekodér Rexa používa rezonančné obvody s cievkami, a nie keramické rezonátory ako Sexta/Octava.

Bohužiaľ, tabuľku "skutočného správania sa Rx" som na WEBe zatiaľ nenašiel... Až zoženiem, pejstnem sem :wink:

Rex MPD tam ma keramicke filtre ak si si nevšimol.
Tym som nechcel povedať že je lepši ako MKZ.
Ja to nemožem porovnať mam doma len REXov.
Naposledy upravil(a) misox dne úte 01.04.2008 14:42, celkem upraveno 1 x.
coro

#52 Příspěvek od coro »

helbo píše:neviem či sú to jeho skúsenosti, ale pochybujem, že by probol toľko RX ...

každopádne záleží od skúseností

Myslím že minimálne tie ktoré má nafotené aj rozobraté, verím že určite aj zmeral.. Napr ten REX 7 MPD. Prečo by som mal pochybovať?
http://www.webx.dk/rc/RX-measurements/J ... ex7mpd.htm

Ja mám odskúšaný len jeden typ kvalitného príjmača, MPX mikro IPD 7-kanál, a kým sa dajú kúpiť, nemám chuť skúšať nič iné - ešte nikdy som s nimi nemal problém.
tks
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od tks »

A co Futaba R136HP? Nějaké reference nejsou? Jde o elektrovětroně a vysílač je FF9, proto PCM1024...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od arda1 »

A co tohle: http://www.himodel.com/radios/35Mhz_Fut ... ystal.html
donedávna vlajková loď Futaby. :wink:
ICQ 638556901
tks
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od tks »

arda1 píše:A co tohle: http://www.himodel.com/radios/35Mhz_Fut ... ystal.html
donedávna vlajková loď Futaby. :wink:

Já vím, FP-R149DP mám v setu s vysílačem, taky půjde do větroně. Ale potřebuju ještě jeden přijímač a ten 136HP je za 70dolarů, což je rozumná cena. Jde mi jen o to, jestli taky třeba není určen jen pro ParkFlayer a nedopadnu jak s Phobosem (ulítl z dosahu přijímače...)
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
m2
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od m2 »

misox píše:Rex MPD tam ma keramicke filtre ak si si nevšimol.

Všimol. Tie stránky hovoria, že MZK má FM dekodér na báze keramických rezonátorov a REX na báze "klasických" RLC obvodov. Nikde som nehovoril, že REX nepoužíva keramické filtre (mimochodom MZK tiež, oba pravdepodobne v medzifrekvenčných obvodoch).

Tým som chcel povedať, že podľa mňa počet plechových krabičiek s cievočkami na doske plošných spojov nie je priamy indikátor kvality prijímača.

Tým som nechcel povedať, že MZK je lepšia ani horšia ako REX.
misox
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od misox »

m2 píše:
misox píše:Rex MPD tam ma keramicke filtre ak si si nevšimol.

Všimol. Tie stránky hovoria, že MZK má FM dekodér na báze keramických rezonátorov a REX na báze "klasických" RLC obvodov. Nikde som nehovoril, že REX nepoužíva keramické filtre (mimochodom MZK tiež, oba pravdepodobne v medzifrekvenčných obvodoch).

Tým som chcel povedať, že podľa mňa počet plechových krabičiek s cievočkami na doske plošných spojov nie je priamy indikátor kvality prijímača.

Tým som nechcel povedať, že MZK je lepšia ani horšia ako REX.

To je jasne že plechových krabičiek s cievočkami na doske plošných spojov nie je priamy indikátor kvality prijímača.
Až ked som kukol na tu stranku tak som si všimol že su aspoň 2 druhy rex 7MPD.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od bezmozek »

Marek71 píše:... A ten HFD-08RO je teda špatný do vetroňa ? ....

V neděli jsem zalítnul Palio a myslim, že tam mám to samý, ještě kouknu, ani škubnutí a to jsem byl dost vysoko. V dalšim větroni bude rex7 a ani s HFS-05MS jsem nikdy neměl problém, ale ve větroni jak mi nějakej škubne, tak jde ven. Nerozbiju kvůli tomu přece letadlo :roll:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Marek71 »

OK, díky za postreh. Ja som ho používal v Easystar a tiež v pohode...

bezmozek píše:
Marek71 píše:... A ten HFD-08RO je teda špatný do vetroňa ? ....

V neděli jsem zalítnul Palio a myslim, že tam mám to samý, ještě kouknu, ani škubnutí a to jsem byl dost vysoko. V dalšim větroni bude rex7 a ani s HFS-05MS jsem nikdy neměl problém, ale ve větroni jak mi nějakej škubne, tak jde ven. Nerozbiju kvůli tomu přece letadlo :roll:
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
xlibor

#60 Příspěvek od xlibor »

m2 píše: Všimol. Tie stránky hovoria, že MZK má FM dekodér na báze keramických rezonátorov a REX na báze "klasických" RLC obvodov. Nikde som nehovoril, že REX nepoužíva keramické filtre (mimochodom MZK tiež, oba pravdepodobne v medzifrekvenčných obvodoch).

Spatne receno...keramicke filtry jsou uzkopasmove "selektivni" fitry pouze v mezifrekvencnim zesilovaci tj. musi (meli by) je mit vsechny prijimace, ty LC obvody jak pisete, jsou vstupni pasmove propusti, a ty musi mit taky kazdy prijmac. Jen pro upresneni.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“