FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
matoni

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#1246 Příspěvek od matoni »

juraj.jurej píše:Tu je: viewtopic.php?f=38&t=73256

Ok , dík za info.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1247 Příspěvek od lubo1 »

matoni píše:... k tomu jen malá poznámka zde - OpenTX LUA scripting (jen pozor ten skript pro F3K má tuším dvě sekce "run").

Prekopaný môj pôvodný script- pre ver 2.1 je v sekcii LuaScript......
http://lubo111.rajce.idnes.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#1249 Příspěvek od juraj.jurej »

Super veci.
Teraz začnú im vraciať čo oni robili s feakmi pre Futabu, Hitec a podobne.
FrSky Tandem X20
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1250 Příspěvek od RCStudio »

Frsky to alespon dela na urovni pro Futabu, ten merak napeti jsem si objednal na vyzkouseni ten se me libi, dekoder na 16k z sbusu vypada zajimave ale naco? 8 kanalu uz mas z primace a potrebujes max dalsich 8. Jinak je otazkou jak bude stihat dekodovat 16k a dodrzet frekvenci na pwm.
Prijimac je Dckovy bez telemetrie, slabsi rozsah napeti. Takovy vetsi VD5M.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#1251 Příspěvek od juraj.jurej »

Aj mne sa páči ten merák napätia a keď bude na sklade objednám aspoň dva.
Napr. od FrSky my chýba 5CH mikro prijímač s plným dosahom. Sbus ma nebere, to je podla mňa pre koptéry.
Ja nehaním FrSky, ale stačí sa pozrieť pár rokov dozadu ako začínali s jedným Tx modulom a feakmi a teraz už pomaly nevedia čo pýtať. (napr X9E) Mali bi sa vrátiť trochu na zem. A myslím, že polovica ich úspechu je Open 9X čo vytvorili úplne iný ľudia a druhá výborný protokol prenosu.
FrSky Tandem X20
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1252 Příspěvek od RiMr »

...s čím by se měli vrátit na zem... dělat zase jen moduly? Nedělat serva s S.Bus? Nedělat čidla?
Používáš něco od FrSky? A pokud ano, jak tě omezuje to, že FrSky vyrábí to co ty nepoužíváš? Ty jim to financuješ? Někdo tě někdo nutí to používat? Nebo tě bolí už samotný pohled na příliš bohaté nabídky firem vyrábějících modelářské potřeby?

A co kdyby se "vrátili trochu na zem" a přestal dělat zrovna to co tobě od nich vyhovuje?

Moje maminka říká ""luďom sa nezavděčíš... když je sucho, tak křičíja "ničeho nebude, šecko uschne!" a když teda začne pršet, tož křičíja "ničeho nebude, šecko zhnije!""

#1253 Příspěvek od padluke »

Ahoj, mám dotaz, včera jsem si hrál s vysílačem, ladil jsem si nějaké věci na letadle, když tu najednou hlášení o výpadku telemetrie :-(
asi po 30s nebo 60s opět najela. V momentě kdy jsem měl rozběhnutý motor a nemohl jsem s ním nic dělat, mne to trošku vyděsilo :-)
Jestli pomůže log, tak zasílám.
Děkuji za nějaké vysvětlení nebo cokoliv :-)
P.
(TARANIS X9D + X8R)
Přílohy
2015-07-30.csv
(99.13 KiB) Staženo 58 x
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1254 Příspěvek od RiMr »

..neměls vysílač moc blízko přijímače? Třeba těsně vedle sebe na stole?
Kontaktovat uživatele:

#1255 Příspěvek od RCStudio »

Ano do takoveho metru ci metru a pul se diky intereferenci muze ztracet telemetrie
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
padluke

#1256 Příspěvek od padluke »

trefa:-) ano měl jsem to moc blízko :-) díky.
P.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#1257 Příspěvek od juraj.jurej »

RiMr píše:...s čím by se měli vrátit na zem... dělat zase jen moduly? Nedělat serva s S.Bus? Nedělat čidla?
Používáš něco od FrSky? A pokud ano, jak tě omezuje to, že FrSky vyrábí to co ty nepoužíváš? Ty jim to financuješ? Někdo tě někdo nutí to používat? Nebo tě bolí už samotný pohled na příliš bohaté nabídky firem vyrábějících modelářské potřeby?

A co kdyby se "vrátili trochu na zem" a přestal dělat zrovna to co tobě od nich vyhovuje?

Moje maminka říká ""luďom sa nezavděčíš... když je sucho, tak křičíja "ničeho nebude, šecko uschne!" a když teda začne pršet, tož křičíja "ničeho nebude, šecko zhnije!""

Myslel som s cenami niektorých produktov. Mám Taranis a som spokojný. Ale cca 400 eur za X9E? Serva pochybujem, že robia oni. Tie servá sa predávajú pod viacerimi nálepkami. A keď ide o to financovanie, tak áno aj já a všetci každou kúpou ich produktu. Používať ma to nikto nenúti, FrSky používam od kedy prišli na trh. A to som prešiel z Futaby kôli cenám Rx a podobne. Ja som len chcel povedať, že budú s cenami za chvílu na úrovni bežných značkových rádii. Keď sa to bude predávať prečo nie, ale myslím že čas ukáže. Ja viem vám zainteresovaným sa to zle počúva, ale nebolo to myslené nijak zle. Len som rád napr. za to napäťové čidlo za 7 eur s dopravou oproti 16 eur. Keby stálo FrSky 11 eur, kúpim radšej to, ale za to mám dve a potrebujem ho skoro do každého modelu. Nie každý je milionár :D
FrSky Tandem X20
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1258 Příspěvek od ddano007 »

RiMr píše:...s čím by se měli vrátit na zem... dělat zase jen moduly? Nedělat serva s S.Bus?

Kedze lietam FrSky odkedy vyhodili na trh DJT modul a zacali D-ckove prijimace ( 18.8.2010 som kupil TG9X, 7.9.2010 DJT + D8R), toz si tiez dovolim prispiet do tejto zaujimavej diskusie: to, s cim prerazili bola dobra kvalita za super cenu. Telemetricky osemkanalovy prijimac, navyse s dvoma analogovymi vstupmi, kde si mozes za hubicku spravit monitorovanie baterky za ani nie 20$ - niet co dodat, hlavne, ked telemetricke prijimace od Spektra vtedy stali 150Eur.
Ked si pozres, za aku cenu zacali robit Taranis - a s kufrikom - a kolko stoji dnes, tak je evidentne, ze im rastie apetit. To, co mi vadi na novych X8R prijimacoch, ze nemaju analogove vstupy a cena je skoro o polovicu vyssia ako D8-ckove RX. Samozrejme, kazdy podla gusta, dobre je, ze robia siroku skalu senzorov - to stare riesenie s telemetrickym HUBom nebolo nic moc - ale badam u FrSky posun smerom k: predame vam vsetko, nic nemusite bastlit. Len si to nechame pekne zaplatit.
K D-ckovej rade je k dispozicii popis protokolu, ergo moze kto chce zbastlit co chce, pre S-port to uz take slavne nie je. A pokial D-ckovu radu prijimacov poslu do kytek, tak ...
Toz za mna zaver: Super suprava, spolahliva, za dobru cenu. Fajn, ze ponukaju siroke portfolio novych veci, kazdy nie je bastlic, je dobre, ked si mozes kupit nieco hotove. Cenovo idu hore a maju uzavreny protokol - a to je to, kde by sa mali vratit na zem. Kazdy nepotrebuje Hi-tech all-in one super riesenia priamo od vyrobcu, bolo by dobre zachovat aj "entry level".
Ale to tu asi my nevyriesime...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1259 Příspěvek od RiMr »

...já kluci nevím... mě se zdá, že je to "portfolio" pokryté celé.

Můj žebříček jak ho vidím (budu ignorovat FlySky, které taky spoustě lidí slouží ale moc ho nedoporučuju, aby na to někdo nespadnul a nebylo to na mě :) )

Nejlevnější varianta s výbornou spolehlivostí:
T9x s Frsky modulem a OpenTx - podle mého názoru naprostý král v poměru cena výkon přitom s výborným plnotučným FrSky přenosem a základní telemetrií v krabičce modulu - k tomu v této cenové kategorii konkurence prostě neexistuje

Vymakanější varianta pro komplexnější využití telemetrie:
Tam se to dělí na T9x z příkladu výše navýšenou o telemetrii na displeji a na 9XR Pro pro toho komu s enechce bastlit

"Dospělá" varianta bez bastlení
Taranis+

"ještě dospělejší" varianta pro ty co chtějí létat s pultovým rádiem a dávat Taranise+ do pultu se jim nechce, připlatí si příplatek v ceně jednoho značkového přijímače JETI (ale nějakého levnějšího) za čistou pultovku:
Taranis-E

A jestli to v budoucnu ještě zvednou nějakým Horusem, proč ne? Přenosový systém na to mají spolehlivý dost a OpenTx je... prostě OpenTx :) Už jsem několikrát říkal, že moje vysněěné rádio je DC-16 s OpenTx :)

Tedy, podle mého názoru, pokud chce ěkdo létat s FrSky a s OpenTx, může si vybrat podle své peněženky v několika stupních. A lámat rukama že nová pultovka stojí víc než nepultovka, má asi takovou logiku jako řešit, že Oktávka stojí víc než Fabka..

A k těm přijímačům - "Déčkové" přijímače se už nevyrábí? Nebo je zdražili? A všimnuli jste si, kolik stojí dolar teď a kolik stál před pár lety?
V podstatě řešíme kosmetické problémy u funkčního RC systému. Skoro mi to připadá jako "nemůžeme řešit že padáme na výpadky systému, ale nevadí něco si najdeme".
Jsou to jenom moje názory, respektuju že má někdo jiné. A k té zainteresovanosti kvůli které se nám cosi nelíbí - Honza možná (ale k tomu ať se případně vyjádří sám, jaká je to rejže:) ) , já v podstatě vůbec, proto si můžu dovolit říkat to chci a jak, ať už ku prospěchu daného výrobku nebo k jeho škodě. Modeláři nejsou moji zákazníci a FrSky mě neživí (naopak :) ). Když začně dělat sračky, nebudu mít problém zase přejít třeba k JETI. Třeba k té nové chystané úžasné DC-24. Ale v současné době se mi propojení (zřejmě) nejkvalitnějšího čínského telemetrického systému s Open source fw líbí a tak to používám a podporuju.

Ježiš to je zase román... Howgh, domluvil jsem. :)
Kontaktovat uživatele:

#1260 Příspěvek od thsoft »

Souhlas, toto je přesně to co si myslím. Taranis + skončí a bude jen Taranis-E za 11 tis a Horus za 15 tis. S jídlem roste chuť.

juraj.jurej píše:... Ja som len chcel povedať, že budú s cenami za chvílu na úrovni bežných značkových rádii. ...
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“