DJI - Phantom 3
Re: DJI - Phantom 3
Já jsem kupoval Phantoma 3 z orig. CZ distribuce a byl tam přiložený jak CZ návod, tak manuál pro rychlý start. Některé věci by mohly být popsané podrobněji, nicméně ENG manuál jsem ještě nezkoumal.
Spíš mě mrzí že k tomu ten český manuál nedají aspoň na CD, aby si to člověk mohl číst taky z něčeho jiného jak z papíru....
Spíš mě mrzí že k tomu ten český manuál nedají aspoň na CD, aby si to člověk mohl číst taky z něčeho jiného jak z papíru....
Ti co už koupili, kupujete Profi nebo Advanced?
Mám verzi Advanced. Jakožto nováček bez předchozí zkušenosti a s obavou z možné havárie jsem dlouho přemýšlel a nakonec zvítězila levnější verze. Jednou mě možná bude absence 4K mrzet, ale za ty peníze navíc (8 tis. Kč) mi to prostě nestálo. Musím říct že 1080p video z P3 je skutečně brilantní a takové netočí ani moje zrcadlovka. Z fotek jsem byl po prvním podvečerním startu lehce zklamaný, ale za slušného světla jsou opravdu na velmi dobré úrovni.
Na zahraničních forech jsem zahlédnul množící se debaty na téma rozdílnosti HW kamery mezi verzemi Advanced a Professional - odlišnost snad byla jen v přítomnosti ventilátoru u verze Pro a pochopitelně ve firmwaru. Je tedy možné, že časem někdo šikovný nalezne cestu ke zpřístupnění 4K videa i na P3 Advanced. Já jsem prozatím jako amatér který létá pro radost naprosto spokojen a zatím mě vyšší rozlišení neláká. Profík, kterému bude Phantom vydělávat zcela jistě sáhne po dražší verzi.
Na zahraničních forech jsem zahlédnul množící se debaty na téma rozdílnosti HW kamery mezi verzemi Advanced a Professional - odlišnost snad byla jen v přítomnosti ventilátoru u verze Pro a pochopitelně ve firmwaru. Je tedy možné, že časem někdo šikovný nalezne cestu ke zpřístupnění 4K videa i na P3 Advanced. Já jsem prozatím jako amatér který létá pro radost naprosto spokojen a zatím mě vyšší rozlišení neláká. Profík, kterému bude Phantom vydělávat zcela jistě sáhne po dražší verzi.
Taak Phantom 3 profik zreklamovany, praskliny uznali ako odovodnene a dokonca mi poslali uplne novu kopteru. Predpokladam, ze ich stoji menej vymenit kus za kus ako prehadzovt creva do novej koptery. Kazdopadne vsetkym co maju P3 by som radil priebezne si tieto praskliny kontrolovat. 
Taky mám verzi Advanced, přišlo mi to jako lepší poměr cena/výkon a osobně si také myslím, že časem to 4K video někdo odemkne. Zatím supr, nemám krom aplikace DJI pilot výhrady. Bohužel ta aplikace by chtěla poladit. Je dost náročná a občas mi spadne i když používám zařízení pro které byla aplikace optimalizoná (Google Nexus 7 II generace). Co se týče dotazu na předchozí stránce, tak se tam ptá na přeloýžení aplikace DJI pilot, ne manuálu. Aplikace přeložená není a dle mě to není potřeba. Jinak bych doporučil toto video s polopatickým návodem. https://www.youtube.com/watch?v=O8OzQTY9Jc0
Naposledy upravil(a) klobasa78 dne stř 22.07.2015 20:56, celkem upraveno 1 x.
Ne že bych byl příznivcem nakousnutého jablka, ale shodou okolností jsem vyhrál Ipad Air se kterým aktuálně létám a musím říct, že aplikace DJI Pilot je na něm naprosto stabilní, funguje bez jediného zaváhání. Takže pokud někomu není líto peněz, za sebe mohu tuto kombinaci doporučit.
-
salamander
klobasa78, tak toto som potreboval, mockrát dík 
prevažná časť bude mať asi advanced verziu, ale kto má professional, akú micro sd kartu používa pre natáčanie 4K? (okrem tej originál dodanej)
video určite pomôže, len je to točené ešte na staršiu verziu DJI pilot.
]klobasa78 píše:Jinak bych doporučil toto video z polopatickým návodem. https://www.youtube.com/watch?v=O8OzQTY9Jc0
video určite pomôže, len je to točené ešte na staršiu verziu DJI pilot.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Ona je ta novější verze prakticky totožná. Každopádně je to dobré video.
tomi79rv píše:prevažná časť bude mať asi advanced verziu, ale kto má professional, akú micro sd kartu používa pre natáčanie 4K? (okrem tej originál dodanej)
Co jsem se koukal, tak 4K video z P3 by mělo mít jen tuším o 1/3 větší datový tok, tak si myslím že pokud nebudete lítat s víc jak 4-mi akumulátory, popř. se z karty nebudete dělat skladiště, tak by mohla bohatě vyhovovat i ta dodaná 16 GB.
P.S.: Pro všechny co zvažují koupi P3 a mají Brno v dosahu jsem do inzerce umístil (doufám že zajímavou) nabídku.
P3P - samsung tab S (sm-t700): Vypol som nahrávanie záznamu priamo do tabletu, aby bola záťaž na tablet minimálna. Obraz trošku seká, signál bol stále na 100% (vzdialenosť asi medzi 300-400m). Čo bolo horšie, prepol som si na fotenie do RAW. Obraz potom na tablete sa stal nepoužiteľný - úplne začal sekať a zdĺhavo načítavalo aktuálny obraz. Musel som pristáť a radšej som reštartoval tablet. Tablet má slušný hardware, takže nemyslím si že by bol problém v ňom, ale skôr doladenie programu chýba. Keby že niekto mal nejaké ideálne nastavenie DJI pilot pre android, tak to privítam.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Chcem sa spýtať. Chcem si kúpiť túto qudrokoptéru ale ešte neviem či Phantom 3 Advanced alebo Profesional. Len sa chcem spýtať či keď chcem lietať s touto qudrokoptérou potrebujem tam mať pripevnený nejaký smartfon alebo funguje aj bez toho. Lebo na videách všade vidím že štartujú cez ten telefón. ďakujem za odpoveď
Veškeré nastavení coptery se dělá přes aplikaci v tel. či tabletu! Podle mě to bez toho poletí, ale postrádá to absolutně smysl. 
- gardenroute
P3 samozřejmě letí bez nutné podpory smartphone či tabletu, je plně ovládaný z kontroleru, takže lze jednou nakonfigurovat nutná nastavení, P3 si to pamatuje a příště je možné letět jen s kontrolerem (vysilackou). Veškeré nutné letové ovládání je na něm. Smysl to tedy má. Otázkou je ale přenos obrazu přes LB, který je dosud hloupě řešen právě jen přes tablet či smartphone, HDMI výstup pro videobrýle stále není dořešen (tzn. slíbený adaptér z USB, nebo vyměnitelná deska v "hrbu" LightBridge)...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
a ak bi som predsa len lietal s tým smartpfonom tak potrebujem na to internet v telefóne ?