jaroslav.falcon píše:Cao pánové, četl jsem jak Vám to frnklo. Když jsi dám dohromady příspěvky co čtu tak, mne tak napadlo: Měli jste GPS z banggood, ty jsou bez stojánku a domečku - (kruhová krabička) (v případe Wojtovi Boženky vodojem ) . Dnes jsem montoval do stojánku GPS s magnetem a je tam na 45°. Na kloboučku je šipka. Nemohli jste mít třeba špatně orientovaný externí kompas ?
GPS (budiž mu tráva lehká) jsem měl v krabičce bez šipky, ale orientaci jsem si kontroloval v MP a doufám že to bylo dobře. U mě byl asi problém v upevnění Pixhawku, měl jsem ho dost napevno. Při roztřesených tvrdých přistáních začátečníka se nejspíš dostal do nerovné polohy a koptéra se to jen snažila vyrovnat.
Zdar pani aku verziu firmware pouzivate v minim osd? Ma niekto nejaku funkcnu vyskusanu? Mam stym vecny problem neukazuje silu signalu[RSSI] alebo po starte zamrznu cislice a do pristatia sa nic nezmeni. Uz som laboroval s napajanim aj skusal rozne verzie ziadna mi nefunguje spolahlivo. VAM NEJAKA FUNGUJE ??? Skusal som tieto dve dosky: https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=36844 http://www.goodluckbuy.com/apm-osd-mini ... urple.html Dik za reakcie.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Minimosd je ctlive na napajanie - vzdy mi mrzlo, ak bolo na spolocnom napajani serv, motora. Takze to teraz oddelujem. FW pouzivam MinimOSDExtra, RSSI vsak v nom treba kalibrovat zvlast ako v APM, aktivovanim jedneho priznaku (parametra) cez config tool a naslednom vypnuti priznaku po kalibracii.
Este doplnenie: Kedze pouzivam len jednu spolocnu bateriu na napajanie modelu, tak v MimimOSD mam prepojenu digitalnu a analogovu cast a je teda napajane cez digitalnu cast. Keby som mal zvlast bateriu pre video, tak by som napajal analogovu cast MiminOSD z tejto baterie.
Velmi záleží na propojení zemí. Pixhawk má zem na power modulu. O pár centimetrů dál je zem reglů. Pokud se zem video TX zapojí ještě někde jinde tak je neštěstí hotovo. Když poteče silovým vedením 50 A tak přes Minimosd poteče klidně 5 A, to je dáno poměrem odporů těch vodičů. Potom to dělá divné věci.
Ukazuje vam mod poshold? mne nie. Co pises stym napajanim stoho som celkom mimo nechapem to ja mam napajny video TX priamo z baterky cez LC filter a OSD napajam z bec 12V zeme su spojene.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Pouzivam HKPilot32 - pouze jeden kus a zkusenost zatim 95%. Tech 5% je provoz v zime s kterym maj problemy i normalni PixHawky a nakonec to vypada ze resenim je "vycisteni" kondenzatoru pred pripojenim aku (zkratem napajecich kabelu na hawku) a napajenim externich veci z externich becu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Provádím tady řadu simulovaných testů. Pixhawk skutečně nedovolí zamknutí motorů za letu pokud IMU indikuje pohyb. Okamžitý disarm dovolí jen v módech ACRO a STABILIZE. To vysvětluje proč jsem to nenašel (měl jsem althold). Takže pozor na to v krizových situacích.