FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
mhotar

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#1381 Příspěvek od mhotar »

mmaki píše:
ja lietam 9 hodin bezne. Niekedy to otocim aj 2x ale za 3 mesiace, a dokopy :D

ratam si nalietane hodiny na modeloch a toto ma neskutocne hneva :) Oki ja im to pozriem v kode ale nezda sa mi zeby tam pouzili short int :) to snad nemysleli na nas co si ratame hodiny?

Nejsi sám komu to vadí.
https://github.com/opentx/opentx/issues/2702 Někdo to nahlásil a Bsongis opravil.
www.opentx.cz
anrikahn

#1382 Příspěvek od anrikahn »

mmaki píše:
jasne chapem, som truba ... dnes je ale teeeeeeplooooooo :lol:

nie ..truba som ja ..ten nech mi pan prepaci ze som este stale zaciatocnik a ze sa vo vsetkom nevyznam .. a naopak diik panovi ktory si ma zastal .. peace ..
kámen

#1383 Příspěvek od kámen »

Zdarec, chlapi chci se zeptat. Mám Taranis+, FW 2.0.12. Jak spolupracuje Taranis s AtlisemV4 jestli to jde nějak nastavit aby posílal telemetricky data a ukazoval výšku na displeji?
Ještě jedna věc, v LR1(start) mám nastaven plyn na páce plynu( :-) divné), v LR0(Normal) mám na páce plynu klapky. Ale když přepnu letový režim z LR1 na LR0 tak se motor točí a přitom je moror nastaven pouze pro LR1. Nula na plynu je k sobě a na kapkách od sebe. Pokud přepnu LR při půlce plynu tak se vytáhnou klapky a motor běží dál. Doufam že jsem to dobře popsal. Díky.
Duffs

#1384 Příspěvek od Duffs »

janekx píše:Ano kdyz se to prepne na mod4 tzn propojene signalni piny 1a2 a 3a4 a nabinduje tak sbus ma 16 kanalu a vystupy na x8r jsou 9-16. V taranisu pak nastavit D16 a kanal 1-16.
Koukni na moje stranky mma to u x8r v tabulce

Nastavil som to podla tabulky ako prijímač tak aj taranis.
Ked chcem dat ale napr. servo na 9 kanal aj v taranise ho nastavím na nejaky spínač a servo vopcham do kanálu 1 tak ten nastaveny prepínač mi stym nič nerobí. Servom mi hybe iný knipel. ten čo je podla sbusu
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1385 Příspěvek od RCStudio »

Ted jsem to resil s klientem a funguje to, proto si to pamatuji tak dobre ;)
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Duffs

#1386 Příspěvek od Duffs »

janekx píše:Ted jsem to resil s klientem a funguje to, proto si to pamatuji tak dobre ;)

tak potom neviem kde robím chybu. Jednoducho prepojím na prijímači zem piny 1s2 a 3s4. Potom na tx nastavím D16 - 1-16, zapnem na tx bind taranis sa rozčvrlíka, zatlačím tuškou na prijímači FS a pripojím prijímač na baterku. Počkám 10 sec, pustím FS odpojím baterku vyberem prepojky s pinov. Nazu mam pripojenú na sbus prijímača pričom naza šlape aj v softe ked hybem knipalmi hýbu sa tak ako máju. Nastavím na mixeri na 9 kanal prepínač napr. SB (ten na naze nevyuživam) a pripojim servo na prijímač na kanal č.1. Hybem SB prepínačom a nič sa nedeje. Naproti tomu ked pohybem ail (krydelka) na tx mam mode 3 tak sa mi servo pohne. Ako mam nastaviť 9 kanal aby mi ovladal servo pripojene na primači na 1. kanáli bez toho aby my krydelka nehybala servom ?

edit : aha asi treba prepojiť signal a nie zem čo :D
macil

#1387 Příspěvek od macil »

Áno, prepájajú sa signálové piny.
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#1388 Příspěvek od mirek100 »

kámen píše:Zdarec, chlapi chci se zeptat. Mám Taranis+, FW 2.0.12. Jak spolupracuje Taranis s AtlisemV4 jestli to jde nějak nastavit aby posílal telemetricky data a ukazoval výšku na displeji?
Ještě jedna věc, v LR1(start) mám nastaven plyn na páce plynu( :-) divné), v LR0(Normal) mám na páce plynu klapky. Ale když přepnu letový režim z LR1 na LR0 tak se motor točí a přitom je moror nastaven pouze pro LR1. Nula na plynu je k sobě a na kapkách od sebe. Pokud přepnu LR při půlce plynu tak se vytáhnou klapky a motor běží dál. Doufam že jsem to dobře popsal. Díky.

Výrobce Altisu nabízí nějaký mezikus, se kterým umí Altis pracovat jako vario a výškoměr. Celkově to ale vychází dražší, než vario od FrSky. Ale když už Altise máš, tak je to možné. Koukni na jejich stránky.
matoni

#1389 Příspěvek od matoni »

anrikahn píše:nie ..truba som ja ..ten nech mi pan prepaci ze som este stale zaciatocnik a ze sa vo vsetkom nevyznam .. a naopak diik panovi ktory si ma zastal .. peace ..

Omlouvám se, pokud snad můj příspěvěk vyšel nějak namyšleně. Z dotazu jsem měl jen dojem, že chce někdo nahrát XJT firmware místo OpenTX nebo opačně. Chtěl jsem na to jen upozornit, aby se to nemíchalo. Taky nejsem žádný guru. :)
padluke

#1390 Příspěvek od padluke »

Ahoj, je možné připojit k přijímači X8R, nějakým způsobem seriovy modul gps? Modul posíla na seriový port rs232 pozici protokolem NMEA.
Díky.
P.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1391 Příspěvek od lubo1 »

padluke píše:Ahoj, je možné připojit k přijímači X8R, nějakým způsobem seriovy modul gps? Modul posíla na seriový port rs232 pozici protokolem NMEA.
Díky.
P.

Uvedomte si,že Taranis je vysielač a nie PC. Dáta sa musia preniesť, zpracovať a zobraziť..... Konektor Rs 232 na príjmači ani vysielači nevidím..... Je tam S-port. Ak dokážeš previesť data do protokolu s-portu - potom by to preniesť šlo. Čo s tým ďaľej???? Ono riešenia sú... Ale určite nie jednoduché...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
padluke

#1392 Příspěvek od padluke »

:-) jasně rs232 konektor na vysílači opravdu není a to jsem se koukal raději dvakrát :lol:
Jde mi o využití toho gps modulu (jasně mohu si koupit gps od Frsky, ale to je moc jednoduché :-) ) o nic víc mi nejde.
P.
Duffs

#1393 Příspěvek od Duffs »

janekx píše:Ted jsem to resil s klientem a funguje to, proto si to pamatuji tak dobre ;)

Už to ide som kukal na vaše video bez zvuku ako ste davali dokopi prijimaxe x8r a x6r a na x6r je zem a signal naopak ako na x8r. Ale už to fachčí.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1394 Příspěvek od lubo1 »

padluke píše::-) jasně rs232 konektor na vysílači opravdu není a to jsem se koukal raději dvakrát :lol:
Jde mi o využití toho gps modulu (jasně mohu si koupit gps od Frsky, ale to je moc jednoduché :-) ) o nic víc mi nejde.
P.

Skus urbiť neakú procesorovú redukciu aby to previedlo výstup na Frsky S-port protokol - napíš patričný soft ..... Ak teda to musíš mať zložité........
Ja osobne budem radšej tráviť život modelárćením a používať origo Gps...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1395 Příspěvek od RCStudio »

Duffs píše:Už to ide som kukal na vaše video bez zvuku ako ste davali dokopi prijimaxe x8r a x6r a na x6r je zem a signal naopak ako na x8r. Ale už to fachčí.

Tak vyborne
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“