DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Seba

Re: DJI - Phantom 3

#436 Příspěvek od Seba »

HonzaHenzl píše:69 dolarů za 2 kusy včetně pošty. Je to z EU skladu, tak bez žádných dalších poplatků. Za týden to bylo doma. Tak si myslím, že se to vyplatí :lol: :lol:
Taky jsem čekal na Pelikána, ale tohle mi cenou dostalo a hlavně se mi nechtělo čekat. Výrobky téhle firmy znám. Kluci mají tašky na auta a chválí si to.

Jo, tablet se tam vejde. Podle toho jak velký. Jinak je na víku zevnitř obrovská kapsa. Tak no problemo :-)

Hoši nechci Vám kazit radost,ale po asi hodině používání se začali trhat popruhy ,potom jsem to nosil za ucho a taky to vydrželo chvilku,a to jsem neměl vůbec přetižené. Teď se chystám to nechat v čalounictví přešít.
Frostmann

#437 Příspěvek od Frostmann »

gardenroute píše:Yep, je to ten očekávaný HDMI upgrade board, který na P3 kontroleru doplní všechny chybějící porty vč. HDMI výstupu, tak jako na Inspire, a umožní létat i s HD brýlemi.

Asi ta potesim, tebou spominany modul sa uz par tyzdnov predava na off store

http://m.dji.com/product/phantom-3-hdmi-output-module
IvanGS

#438 Příspěvek od IvanGS »

gardenroute, klobasa78: Přiznám, že termín "dron" mne neirituje, i když evokuje něco "dospělého", sofistikovaného a určeného pro vojenské účely. Nicméně pravda, jak to cítím já, je, že i ÚCL definuje naše Phantomy jako bezpilotní letouny a používá se i zkratka UAV. Podívám-li se na Wikipedii, tak pod "drone" se dočítám:"anglický výraz pro dron - omezeně autonomního robota, např. bezpilotní letoun". OK, rozkliknu "bezpilotní letoun a čtu:"Bezpilotní letadlo (někdy UAV z anglického Unmanned Aerial Vehicle nebo také dron z anglického drone) je letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně pomocí předprogramovaných letových plánů nebo pomocí složitějších dynamických autonomních systémů.
Takže Wikipedia klade jisté rovnítko mezi termíny "bezpilotní letoun", "UAW" a "dron". Z tohoto pohledu je Phantom 3 dronem, resp. jeho poddruhem, kterému se říká koptéra. Dron tedy není špatně, pokud chci použít obecnou anglickou terminologii, český termín pro totéž je "bezpilotní letoun", ale nejpřesnější je "koptéra", resp.u Phantoma "kvadrokoptéra".
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od JirkaA »

IvanGS píše:gardenroute, klobasa78: Přiznám, že termín "dron" mne neirituje, i když evokuje něco "dospělého", sofistikovaného a určeného pro vojenské účely. Nicméně pravda, jak to cítím já, je, že i ÚCL definuje naše Phantomy jako bezpilotní letouny a používá se i zkratka UAV. Podívám-li se na Wikipedii, tak pod "drone" se dočítám:"anglický výraz pro dron - omezeně autonomního robota, např. bezpilotní letoun". OK, rozkliknu "bezpilotní letoun a čtu:"Bezpilotní letadlo (někdy UAV z anglického Unmanned Aerial Vehicle nebo také dron z anglického drone) je letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně pomocí předprogramovaných letových plánů nebo pomocí složitějších dynamických autonomních systémů.
Takže Wikipedia klade jisté rovnítko mezi termíny "bezpilotní letoun", "UAW" a "dron". Z tohoto pohledu je Phantom 3 dronem, resp. jeho poddruhem, kterému se říká koptéra. Dron tedy není špatně, pokud chci použít obecnou anglickou terminologii, český termín pro totéž je "bezpilotní letoun", ale nejpřesnější je "koptéra", resp.u Phantoma "kvadrokoptéra".

Odkdy je Wikipedia synonymum pro "jediný správný výklad"??
OK2WY
tomyn

#440 Příspěvek od tomyn »

IMHO, "dron" je pro novinářské pojmenování RC koptéry ideální slovo: krátké, úderné, nepřesné :)
malej vrtulníček, malý dr... kvadrokoptérka, Phoenix RC sim
Allesak

#441 Příspěvek od Allesak »

Když koukám na odchod DJI, kde se dá koupit extra gimbal s 4K kamerou a s FHD kamerou, tak je mezi nima rozdíl cca 3500kč, je na prd, že mezi kompletem je pak rozdíl 8tis. Jestli dobře chápu, tak jsou obě P-trojky stejný až na výkon nabíječky. http://m.dji.com/phantom-accessories
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od Dejfak »

Naprosto souhlasím!
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
tomi79rv

#443 Příspěvek od tomi79rv »

Phantom 3 - HDMI Output Module (Pro/Adv) - aké využitie bude mať ten modul okrem toho, že sa tam dá napojiť video-okuliare?
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
HonzaHenzl

#444 Příspěvek od HonzaHenzl »

Seba píše:Hoši nechci Vám kazit radost,ale po asi hodině používání se začali trhat popruhy ,potom jsem to nosil za ucho a taky to vydrželo chvilku,a to jsem neměl vůbec přetižené. Teď se chystám to nechat v čalounictví přešít.

No nevím, třeba jsi měl zrovna smůlu, nebo jeden z prvních kusů :lol: :lol: Nekdo to má na drona, někdo na cihly :wink: Ber to ze srandy
dendoš

#445 Příspěvek od dendoš »

Neviete mi poradiť prečo mi seká obraz na Ipad mini2. Hneď ako vzlietnem? Už som sem písal ale nikto nereagoval. Strašne seká nedá sa tak ani lietať
gardenroute

#446 Příspěvek od gardenroute »

Frostmann píše:Asi ta potesim, tebou spominany modul sa uz par tyzdnov predava na off store http://m.dji.com/product/phantom-3-hdmi-output-module
Ta cena je celkem šílená, přes EUR100, navíc to zdejší prodejci nemají, před právě těmi pár týdny jsem se ptal Řešátka (Telink), a nic o tom nevěděl, dodnes to nemají.
Že to DJI nabízí po cca 1/2 roku slibování vím, viděl jsem i video na Y.T. s výměnou, ale většinou to všude nabízeli jen na předobjednávku, i na Tvém linku je expedice až 10 pracovních dní po zaplacení, což nebudí moc důvěry k té reálné dostupnosti.
tomi79rv píše:Phantom 3 - HDMI Output Module (Pro/Adv) - aké využitie bude mať ten modul okrem toho, že sa tam dá napojiť video-okuliare?
No, to je právě ta nejdůležitější dosud chybějící funkce, mnohokráte jsem o tom psal, chybějící HDMI výstup z LightBridge neumožní připojení HD videobrýlí, což je pro spoustu FPV pilotů-kameramanů zcela klíčové :!:
A obsahuje to samé, čím je originální LightBridge modul vybaven, jak ve své "standalone" verzi, nebo v provedení na Inspire 1 :
- Mini-HDMI output port
- Micro-USB port
- USB port
- CAN expansion port
Lze mít poté simultánně běžící kontrolní aplikaci přes USB připojení, např. na tabletu/smartphone, a 720p výstup videa na HDMI výstupu pro videobrýle nebo náhledový HD monitor, a to vše jen s minimálním lagem, jež je u LB specifikován na 120 ms. Při řešení s HDMI přes např. tablet (pokud to vůbec zvládne, např. nVidia Shield) obvykle zpoždění naroste ještě více.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#447 Příspěvek od gardenroute »

JirkaA píše:Odkdy je Wikipedia synonymum pro "jediný správný výklad"??
Naprostý souhlas, Wikipedia v tomto případě není žádná reference, důvod je celkem známý :mrgreen:
IvanGS píše:...Podívám-li se na Wikipedii, tak pod "drone" se dočítám:"anglický výraz pro dron - omezeně autonomního robota, např. bezpilotní letoun"....
Wikipedii nemá smysl v tomto případě vůbec citovat, už ten způsob definice je blbina, pletoucí dohromady několik různých hledisek hodnocení... Nelze se tomu divit, když vidím, jak často jsou obecná hesla ve Wikipedii naplňována např. laiky, kteří o tom nemají ani páru, a vyplňují zas jen s podporou hledání na Internetu :(
IvanGS píše:...Z tohoto pohledu je Phantom 3 dronem, resp. jeho poddruhem, kterému se říká koptéra. Dron tedy není špatně, pokud chci použít obecnou anglickou terminologii, český termín pro totéž je "bezpilotní letoun", ale nejpřesnější je "koptéra", resp.u Phantoma "kvadrokoptéra"....
Ivane, v tomto s Tebou nesouhlasím, jak jsem již psal, termín "dron" není kategorie z letecké techniky, ale kategorie nějakého pohyblivého stroje s nějakým pokročilým robotizovaným ovládáním, a to jistě P3 není (nemá k tomu ani úplnou senzorovou výbavu), ani by mu to nebylo dovolené, neboť to pro naší kategorii uživatelů není dle Dodatku X dovolené. P3ku stále musíme řídit ručně, byť s nezbytnou podporou letového kontroleru (není to aerodyn).
Připouštím termín UAV, který používá i odborná anglická terminologie, o dronech se píše pouze vždy v nějakém popularizátorském či neodborném duchu. Koukneš-li do oficiálních US dokumentů k této letecké tematice, "dron" tam nenajdeš.. Nicméně je pravda, že dnes to používá kdekdo, vč. různých webů s touto tematikou, důvod je jasný, již výše popsaný...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
tomi79rv

#448 Příspěvek od tomi79rv »

gardenroute: škoda že ten videosignál v DJI Pilot/Go je taký nespoľahlivý oproti tomu ako dobre funguje v LB samotnom. Keby že ovládač má v sebe ten modul na HDMI, tak pri zamrznutí aplikácii by mohlo poslúžiť ako záchrana pre získanie obrazu.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
flire8

#449 Příspěvek od flire8 »

Chtěl jsem se zeptat, zda už někdo z majitelů P3 nenarazil na tuhle chybu po zapnutí: "imu error please calibrate imu" - chyba vydrží cca 2 minuty, po kterých se změní na "Ready to fly". Řešil jsem to tedy doporučovanou kalibrací IMU (přestože po stisku "Check IMU" mi to psalo, že kalibrace není třeba). Ta proběhla úspěšně, nicméně od té chvíle mi zase hned po zapnutí vyskakuje status "Aircraft warming up" asi na minutu, než je možné cokoliv jiného dělat (kalibrace kompasu, vzlet...). Nepředpokládám, že by v současných vedrech se koptéra nutně potřebovala zahřívat, když to doposud při stejných podmínkách nevyžadovala... Nějaká osobní zkušenost či tip?

Jinak pro ty, kteří pořád pátrají po krytce na objektiv u P3 - projděte manželce (milence či přítelkyni) její kosmetické přípravky - vesměs u laků na vlasy či deodorantů jsou vršky potřebného průměru, které jdou tak akorát na těsno nasadit na objektiv. Rád bych ještě nějak vyřešil sluneční clonu - nedělal si ji už někdo? Vím že jsou ke stažení nějaké 3D modely k vytištění, ale říkám si, zda není nějaké elegantnější řešení z něčeho, co už máme doma...
flire8

#450 Příspěvek od flire8 »

flire8 píše:Chtěl jsem se zeptat, zda už někdo z majitelů P3 nenarazil na tuhle chybu po zapnutí: "imu error please calibrate imu" - chyba vydrží cca 2 minuty, po kterých se změní na "Ready to fly". Řešil jsem to tedy doporučovanou kalibrací IMU (přestože po stisku "Check IMU" mi to psalo, že kalibrace není třeba). Ta proběhla úspěšně, nicméně od té chvíle mi zase hned po zapnutí vyskakuje status "Aircraft warming up" asi na minutu, než je možné cokoliv jiného dělat (kalibrace kompasu, vzlet...). Nepředpokládám, že by v současných vedrech se koptéra nutně potřebovala zahřívat, když to doposud při stejných podmínkách nevyžadovala... Nějaká osobní zkušenost či tip?

Tak snad už jsem nějaké řešení našel... Amíci prý P3 strkají před kalibrací IMU před výdech klimatizace (anebo čekají na chladnou noc) aby koptéru co nejvíce vychladili, pak si už v menu předchystají obrazovku s IMU kalibrací, kterou bezprostředně po zapnutí P3 spustí. Prý že to funguje a hlášení "Warming up" se tak prý minimalizuje, což samozřejmě znamená drahocenné minuty letu navíc.
Klimatizaci nemám, tak aspoň zkusím aspoň suchý sklep kde máme cirka 20°C a pak poreferuji.
Mimochodem, je to zvláštní, ale tyhle chyby mi začaly až po koupi nového akumulátoru. Ten se nejprve snažil aktualizovat posledním FW (poprvé neúspěšně - cca po 3 minutách hláška Battery error která po chvíli zmizla, po dalším zapnutí už o aktualizaci baterka nejevila zájem).Logy na SD kartě koleminstalace nového akumulátoru vypadaly takto:

========== 2014.01.01 00:00:11 remo-con disconnect======
Packet: P3S_FW_V01.03.0020.bin
Result: Abort.
The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.

========== 2015.08.14 19:02:35 =====================
Upgrading ...

========== 2015.08.14 19:05:25 =====================
Result: Failed.
Reboot the aircraft and try to upgrade the firmware again.

========== 2014.01.01 00:00:11 remo-con disconnect======
Result: Abort.
The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.

Až po cca 2 dalších letech se přidala chyba s IMU.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“