chci se zeptat jestli pak pujde vysílačka spárovat s jinou koptérou? díky moc
Mohu spárovat jeden vysílač s více koptérami?
Mohu spárovat jeden vysílač s více koptérami?
ahoj mám koptéru LRP H4 micro gravit 2.0 a k ní vysílačku http://www.lrp.cc/fileadmin/lrp_produktbilder/_preview/220700_2.jpg/prv_prd_112x150_220700_2.jpgmám to na naučení létání a pak si chci koupit větší
Re: Mohu spárovat jeden vysílač s více koptérami?
mattl píše:chci se zeptat jestli pak pujde vysílačka spárovat s jinou koptérou? díky moc
Pokud to bude jen nový kus koptéry, ale jinak ten samý typ od stejného výrobce tak zřejmě ano, ale pokud tím máš na myslí jakoukoli jinou koptéru třeba i od úplně jiného výrobce tak to je nepravděpodobné.
Nemýlím-li se, jde o vysílač z levnějšího setu koptera+Tx (vypadá to, že mám ten samý). Tady bych se obával, že nepůjde-li o naprosto stejnou kopteru, tak že ani s jiným typem koptery stejného výrobce by to nemuselo fungovat.
Jardah
Aha jde mi totiž o to abych časem nenasbíral třeba 5 vysílaček
tak chci jednu na kterou budu zvyklej takže když si koupim zvlášť vysílačku nějakou lepší tak to pujde?Nebo je prostě pravidlem co koptéra to vysílačka?Třeba z letadla si jednoduše vezmete přijímáč,dáte do jiného a letíte ale s koptérou je právě problém no...
mattl píše:Aha jde mi totiž o to abych časem nenasbíral třeba 5 vysílačektak chci jednu na kterou budu zvyklej takže když si koupim zvlášť vysílačku nějakou lepší tak to pujde?...
Ne pokud ta koptéra není připravena na to, že v ní lze použít i jiný přijímač než jen ten od výrobce koptéry a nebo pokud přímo přijímač koptéry neumí nějaký obecně rozšířenější přenosový protokol. Zdaleka ne každá koptéra toto umožňuje.
Výměnu přijímače za jiný obvykle umožňují ty větší a dražší koptéry. LRP - H4 Gravit Micro 2.0 má na řídící desce integrován mimo jiné přijímač a není připravena na to, že bys jen tak odpojil přijímač od výrobce koptéry a připojil k řídící desce jakýkoli jiný přijímač a ten přijímač co tam je neumí obecně rozšířenější přenosový protokol.
Některé koptéry se dělají také už s integrovaným přijímačem ovšem všeobecně rozšířenějšího přenosového systému jako je třeba DSM2/DSMX. Takže s nimi je pak i bez nutnosti měnit přijímač použitelná vysílačka s dostatečným množstvím kanálů kompatibilní s DSM2/DSMX, která se dá použít i s jinými modely. Mezi takové koptéry patří třeba Blade mQX nebo Turnigy Micro-X, které se prodávají i ve verzích označovaných zkratkou BNF tedy bez vysílačky a k nim se dají použít třeba vysílačky jako DX6, 7, 8 apod. nebo třeba i Turnigy 9X s výměnným VF modulem Orange apod.
mattl píše:Třeba z letadla si jednoduše vezmete přijímáč, dáte do jiného a letíte ale s koptérou je právě problém no...
U letadel je tato možnost rozšířenější, ale i tam existují některé zejména menší modely, které toto jen tak jednoduše neumožňují a mají také vše integrováno v jednom a nepočítají vůbec s výměnou přijímače za jiný.
Drondys píše:U letadel je tato možnost rozšířenější, ale i tam existují některé zejména menší modely, které toto jen tak jednoduše neumožňují a mají také vše integrováno v jednom a nepočítají vůbec s výměnou přijímače za jiný.
svého času se nabízla B-29tka, která měla řízené jen motory - přidáním/ubráním na všech se řídíla výška, přidáním nalevo/ubráním napravo a opačně se řídil směr. V modelu byla jedna destička s integrovaným přijímačem a 4mi regly. Připojit se dala jen baterka.
Vyměnit cokoliv nemožné, vyhodit vše a použít jen model s vlastními střevy taky nešlo - chyběly řídící plochy.
Jardah