Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
- gardenroute
Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka
P1 je stále špička, ale nedostane se na takový letový čas. Můj v plné palbě a dost vytuneny s 2800 baterií dělal 10 minut. Jinak dobrá volba. Micek by měl v tomto trochu slevit ze svých požadavků. Příp. jít do P2ky.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Poskládáni kvadrokoptery(hexakoptery) podle mých požadavků
Dobrý den. Jsem tu úplně nový a narovinu o RC modelech nemám ani páru. Nikdy jsem nelítal, jen jako děcko jsem řídil malé autičko na dalkové ovládání.
Co tu dělám? Sháním někoho kdo mi postaví kvadrokopteru nebo hexakopteru dle mých požadavků.
Proč chci vlastně kvadrokopteru? Protože rád fotím a snímky z vrchu se mi líbí.
Proč si nekoupím přímo už hotovou? Protože jsem prolezl docela dost servrů a nenašel jsem takovou jakou bych já potřeboval.
Otázku rozpočtu bych tu teď nechtěl řešit, ikdyž vím že je to dost důležitá otázka.
Takže co vlastně budu potřebovat?
1) Můj hlavní problém je v tom, že chci kopteru co nejvíce skladnou, vhodnou pro přenos v batohu, ale zároveň takovou které by sestavení na místě nezabralo spoustu času. O to aby byla skladná jsem schopen se postarat ale nejsem schopen ji už zapojit tak aby vše fungovalo. Na různých servrech jsem našel jednotlivé komponenty, které by mi vyhovovaly, případně bych si je upravil podle sebe. Do mechaniky bych ale nezasahoval.
- Potřebuji teda radu zda ty me navržené komponenty budou vhodné, případně doporučit jiné.
- Samotné poskládání by už neměl být asi takový problém.
2) po složení kopterý potřebuji zapojit veškeré komponenty tak aby koptera fungovala. například aby se po vzneseni složily nohy a nevadili případnému natočení kamery atd.
3) nahrát software tak abych mohl buď kopteru přímo sám ovládat a poslat kam chci anebo aby letěla po zadané trajektorii. atd.
myslíte že to je možne? nebo bych se měl spíše poohlednout po nějakém komerčním řešení?
Za pomoc, rady, případně za nabídky pomoci se stavbou předem děkuji.
Přeji hezký den
Co tu dělám? Sháním někoho kdo mi postaví kvadrokopteru nebo hexakopteru dle mých požadavků.
Proč chci vlastně kvadrokopteru? Protože rád fotím a snímky z vrchu se mi líbí.
Proč si nekoupím přímo už hotovou? Protože jsem prolezl docela dost servrů a nenašel jsem takovou jakou bych já potřeboval.
Otázku rozpočtu bych tu teď nechtěl řešit, ikdyž vím že je to dost důležitá otázka.
Takže co vlastně budu potřebovat?
1) Můj hlavní problém je v tom, že chci kopteru co nejvíce skladnou, vhodnou pro přenos v batohu, ale zároveň takovou které by sestavení na místě nezabralo spoustu času. O to aby byla skladná jsem schopen se postarat ale nejsem schopen ji už zapojit tak aby vše fungovalo. Na různých servrech jsem našel jednotlivé komponenty, které by mi vyhovovaly, případně bych si je upravil podle sebe. Do mechaniky bych ale nezasahoval.
- Potřebuji teda radu zda ty me navržené komponenty budou vhodné, případně doporučit jiné.
- Samotné poskládání by už neměl být asi takový problém.
2) po složení kopterý potřebuji zapojit veškeré komponenty tak aby koptera fungovala. například aby se po vzneseni složily nohy a nevadili případnému natočení kamery atd.
3) nahrát software tak abych mohl buď kopteru přímo sám ovládat a poslat kam chci anebo aby letěla po zadané trajektorii. atd.
myslíte že to je možne? nebo bych se měl spíše poohlednout po nějakém komerčním řešení?
Za pomoc, rady, případně za nabídky pomoci se stavbou předem děkuji.
Přeji hezký den
Re: Poskládáni kvadrokoptery(hexakoptery) podle mých požadav
Zacni tim ze si nastudujes legalni ramec http://www.caa.cz/letadla-bez-pilota-na ... -na-palube .
Predpokladam ze desitky tisic za povoleni investovat nechces takze tim padem odpada pozadavek na "anebo aby letěla po zadané trajektorii. atd."
Pokud stale jeste chces do toho jit tak by bylo vhodne napsat rozpocet o jakem uvazujes, kameru kterou planujes nosit atd....
Je potreba si hlavne uvedomit :
- coptera (a quad obzvlast) je schopen spadnout kdykoliv kolmo pod sebe. Dost casto to znamena destrukci stroje, kamery, poskozeni toho nad cim letis nebo i mozne zraneni cloveka (pokud je clovek natolik pitomy aby lital nad lidma)
- litani s copterou je sice nejjednodussi modelarska disciplina ale stale to vyzaduje jiste znalosti a pokud se tomu aspon ze zacatku nehodlas minimalne venovat tak se ti muze stat ze ti copter proste uleti (dalsi duvod pro ztratu)
- spolecnost letani a nataceni s copterem (hlavne diky lidem kteri o tom nic netusi a maji pocit ze mohou letat kdekoliv) bere dost despektem takze se zacinaji objevovat i problemy s policii, sousedy nebo udileni pokut pri porusovani predpisu.
Pokud mas pocit ze te chci odradit tak to tak neni. Jen jsem uz potkal spoustu lidi kteri maji stejny pocit - "chci natacet, je to coool" ale kteri si neuvedomuji kolik to stoji, jaka to nese rizika, ze letani nad zamkem nebo behem koncertu proste neni korektni atd..... Proto te chci na mozna rizika upozornit driv nez nacpes do copteru spoustu penez
Predpokladam ze desitky tisic za povoleni investovat nechces takze tim padem odpada pozadavek na "anebo aby letěla po zadané trajektorii. atd."
Pokud stale jeste chces do toho jit tak by bylo vhodne napsat rozpocet o jakem uvazujes, kameru kterou planujes nosit atd....
Je potreba si hlavne uvedomit :
- coptera (a quad obzvlast) je schopen spadnout kdykoliv kolmo pod sebe. Dost casto to znamena destrukci stroje, kamery, poskozeni toho nad cim letis nebo i mozne zraneni cloveka (pokud je clovek natolik pitomy aby lital nad lidma)
- litani s copterou je sice nejjednodussi modelarska disciplina ale stale to vyzaduje jiste znalosti a pokud se tomu aspon ze zacatku nehodlas minimalne venovat tak se ti muze stat ze ti copter proste uleti (dalsi duvod pro ztratu)
- spolecnost letani a nataceni s copterem (hlavne diky lidem kteri o tom nic netusi a maji pocit ze mohou letat kdekoliv) bere dost despektem takze se zacinaji objevovat i problemy s policii, sousedy nebo udileni pokut pri porusovani predpisu.
Pokud mas pocit ze te chci odradit tak to tak neni. Jen jsem uz potkal spoustu lidi kteri maji stejny pocit - "chci natacet, je to coool" ale kteri si neuvedomuji kolik to stoji, jaka to nese rizika, ze letani nad zamkem nebo behem koncertu proste neni korektni atd..... Proto te chci na mozna rizika upozornit driv nez nacpes do copteru spoustu penez
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
První si napiš odkud jsi.
pokud ti to někdo postaví,tak budeš asi i potřebovat servis. takže je super někdo z okolí.
navíc je i vhodné aby tě s tím naučil létat. nebo alespoň ukázal co a jak. to taky není vhodné jestli jsi z ostravy tak najít někoho v praze.
pokud ti to někdo postaví,tak budeš asi i potřebovat servis. takže je super někdo z okolí.
navíc je i vhodné aby tě s tím naučil létat. nebo alespoň ukázal co a jak. to taky není vhodné jestli jsi z ostravy tak najít někoho v praze.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
@ Amper:
- Děkuji za tvé připomínky. Odkaz, který jsi mi poslal jsem už dávno prostudoval a jsem si vědom daných omezení. Stejně jako jsi uvědomuji další věci a rizika které jsi psal níže. Přestože nemám zkušenosti s RC modely tak pořídit si kopteru není jen tak zbrklé náhlé rozhodnutí. Každopádně i tak děkuji.
@HavelAircraft:
- i tobě děkuji za připomínky. nevím přesně jaký servis myslíš ale pokud se jedná o náhradní díly atd. s tím nemám problém. U nás v Ostravě je docela dost RC prodejen, kde se o to umí postarat. Jenže jsem nenašel prodejnu která by mi poskládala danou kopteru a zprovoznila. Na naučení létání si pořídím pochopitelně tuctový model podobné konstrukce. A to že by mi ji skládal někdo třeba z Prahy nevidím jako problém.
- Děkuji za tvé připomínky. Odkaz, který jsi mi poslal jsem už dávno prostudoval a jsem si vědom daných omezení. Stejně jako jsi uvědomuji další věci a rizika které jsi psal níže. Přestože nemám zkušenosti s RC modely tak pořídit si kopteru není jen tak zbrklé náhlé rozhodnutí. Každopádně i tak děkuji.
@HavelAircraft:
- i tobě děkuji za připomínky. nevím přesně jaký servis myslíš ale pokud se jedná o náhradní díly atd. s tím nemám problém. U nás v Ostravě je docela dost RC prodejen, kde se o to umí postarat. Jenže jsem nenašel prodejnu která by mi poskládala danou kopteru a zprovoznila. Na naučení létání si pořídím pochopitelně tuctový model podobné konstrukce. A to že by mi ji skládal někdo třeba z Prahy nevidím jako problém.
- JosefSvejk
Pokud nejsi modelář a elektronika taky není tvé hobby, doporučoval bych rozhodně komerční hotový výrobek, třeba něco od DJI.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Rapi píše:...U nás v Ostravě je docela dost RC prodejen, kde se o to umí postarat...
Prosím Tě, kdyby jsi byl tak hodný, a měl někdy chvilku, nenapsal bys seznam těch prodejen.
Jsem asi blbý, a kromě PVmodel pana Víta žádnou nemůžu najít...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Rapi píše:@ Amper:
@HavelAircraft:
to jsem se koukám i trefil s tou ostravou
servis třeba po havárii, ložiska v mnotorech taky mají omezenou životnost,vyvážení vrtulí, určení závady atd. takže v tom vidím problém že to pak nebude mít kdo servisovat.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Pánové,
děkuji vám za vaše názory a připomínky. Už jsem dostal pár soukromých zpráv, které můj problem snad vyřešili.
Mějte se a přeji pohodový den
děkuji vám za vaše názory a připomínky. Už jsem dostal pár soukromých zpráv, které můj problem snad vyřešili.
Mějte se a přeji pohodový den
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
"U nás v Ostravě je dost RC obchodů, kde se o to umí postarat."
Sem se těšil na seznam.
Ono je jen jeden a postarat se tak akorát umí o ...
Sem se těšil na seznam.
Ono je jen jeden a postarat se tak akorát umí o ...
A to je přesně to co se mi na těhle forech libí.
Banda rádoby expertů má spoustů keců jak něco nejde, jak je to složité a když člověk není profesionál tak to pomalu nebude schopný ani zapnout atd. Přijde mezi vás laik a jediné co čte, jsou tyhle kecy ale pomoc či řešení nikde.
Osobně nevidím rozdíl mezi nákupem koptery z obchodu a nechat si ji poskládat na míru pro mé použití.
Nebo:
1) Myslíte si snad, že při nákupu koptery mě prodavač prozkouší z toho, zda vím kde a za jakých podmínek s ní mohu létat? Tohle je přece záležitost každého jedince aby si to nastudoval a byl informovaný. Když to neví tak pak platí pokuty. Prodavač kol vám také prodá kolo, aniž by vás zkoušel z dopravních předpisů.
2) Servis koptery bude potřebovat jak ta komerční tak i ta má skládaná, nebo se domníváte že ta komerční v ceně 60 000 a víc, nic nebude potřebovat? Že si ji prostě koupíte a už jen lítáte po dobu X-let než vás omrzí? Já do té své hodlám zavěsit foťák v minimální hodnotě 30 000 a to že bych jednou ročně zajel na servis třeba do Prahy či Plzně nebo jinam, mi vzhledem k ceně celého zboží nedělá problém. Když si koupíte Porsche také nemůžete očekávat, že vám autíčko opraví soused z vedlejší garáže.
3) @Zdendys- je mi jasné že jsi velmi spřízněný s daným obchodem. Já proti němu nic nemám ale být tebou tak bych si trochu rozšířil obzory. Tohle není jediný obchod s RC modely v Ostravě. Navíc stačí zajet i kousíček mimo Ostravu a najdeš další obchody třeba jako je pan Žižka z Chlebovic atd. Stejně jako věřím že na první RC výstavě získám dost kontaktů na lidi co ti umí seřídit kopteru. A i kdyby ne, tak platí závěr bodu 2
4) Jediný rozdíl, který já vidím, je v penězích. Za komerční řešení, které by mi jen částečně vyhovovalo, bych dal asi 85 000 a myslím si, že za ty peníze mohu dostat už kopteru která by vyhovovala mým požadavkům. Možná dám i daleko víc ale bude taková jakou chci já.
Tímto se s vámi loučím, protože já potřeboval vyřešit můj problém a ne si tu s vámi povídat o možných problémech ale výsledku se nedobrat. Jak už jsem ale psal, tak můj problém vyřešili lidé v soukromých zprávách, kterým bych timto velmi poděkoval.
Osobně nevidím rozdíl mezi nákupem koptery z obchodu a nechat si ji poskládat na míru pro mé použití.
Nebo:
1) Myslíte si snad, že při nákupu koptery mě prodavač prozkouší z toho, zda vím kde a za jakých podmínek s ní mohu létat? Tohle je přece záležitost každého jedince aby si to nastudoval a byl informovaný. Když to neví tak pak platí pokuty. Prodavač kol vám také prodá kolo, aniž by vás zkoušel z dopravních předpisů.
2) Servis koptery bude potřebovat jak ta komerční tak i ta má skládaná, nebo se domníváte že ta komerční v ceně 60 000 a víc, nic nebude potřebovat? Že si ji prostě koupíte a už jen lítáte po dobu X-let než vás omrzí? Já do té své hodlám zavěsit foťák v minimální hodnotě 30 000 a to že bych jednou ročně zajel na servis třeba do Prahy či Plzně nebo jinam, mi vzhledem k ceně celého zboží nedělá problém. Když si koupíte Porsche také nemůžete očekávat, že vám autíčko opraví soused z vedlejší garáže.
3) @Zdendys- je mi jasné že jsi velmi spřízněný s daným obchodem. Já proti němu nic nemám ale být tebou tak bych si trochu rozšířil obzory. Tohle není jediný obchod s RC modely v Ostravě. Navíc stačí zajet i kousíček mimo Ostravu a najdeš další obchody třeba jako je pan Žižka z Chlebovic atd. Stejně jako věřím že na první RC výstavě získám dost kontaktů na lidi co ti umí seřídit kopteru. A i kdyby ne, tak platí závěr bodu 2
4) Jediný rozdíl, který já vidím, je v penězích. Za komerční řešení, které by mi jen částečně vyhovovalo, bych dal asi 85 000 a myslím si, že za ty peníze mohu dostat už kopteru která by vyhovovala mým požadavkům. Možná dám i daleko víc ale bude taková jakou chci já.
Tímto se s vámi loučím, protože já potřeboval vyřešit můj problém a ne si tu s vámi povídat o možných problémech ale výsledku se nedobrat. Jak už jsem ale psal, tak můj problém vyřešili lidé v soukromých zprávách, kterým bych timto velmi poděkoval.
Rapi píše:A to je přesně to co se mi na těhle forech libí.Banda rádoby expertů má spoustů keců jak něco nejde, jak je to složité a když člověk není profesionál tak to pomalu nebude schopný ani zapnout atd. Přijde mezi vás laik a jediné co čte, jsou tyhle kecy ale pomoc či řešení nikde.
Nebo:
4) Jediný rozdíl, který já vidím, je v penězích. Za komerční řešení, které by mi jen částečně vyhovovalo, bych dal asi 85 000 a myslím si, že za ty peníze mohu dostat už kopteru která by vyhovovala mým požadavkům. Možná dám i daleko víc ale bude taková jakotimto velmi poděkoval.
Tak ses vypovídal? Jen poznámka profík který má peníz na něco tak o tom nemluví najde si potřebné,nebo si nechá sestavit.Cena nerozhoduje? Ano za kvalitu ne.Znám dost takovejch kteří mají plnou hubu ...mega..a mají tak akorát...zamysli se nad tím.....
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Prosím Tě, zkus se zklidnit a nikoho tady neurážej.Rapi píše:...Banda rádoby expertů má spoustů keců jak něco nejde, jak je to složité a když člověk není profesionál tak to pomalu nebude schopný ani zapnout atd. Přijde mezi vás laik a jediné co čte, jsou tyhle kecy ale pomoc či řešení nikde...
@Zdendys- je mi jasné že jsi velmi spřízněný s daným obchodem. Já proti němu nic nemám ale být tebou tak bych si trochu rozšířil obzory.
Kdo se chová slušně, ne jak mistr světa a okolních vesnic, nejdříve si to tady důkladně pročte (jo zabere to spoustu času, to je pravda, pak se i mnohdy vyhne zbytečným otázkám), odpovědi se dobere.
Vždy jsem, stejně jako spousta jiných dostal odpovědi na otázky, které jsou mnohdy složitější, než by se zdálo.
No a z obchodem jsem spřízněn velice. Vyhýbám se mu od doby, kdy jsem měl vybráno éro pro začátečníka a ono nebylo skladem. Bylo mi doporučeno "odborníkem" jiné, a byl jsem přesvědčen a uvěřil jsem, a nedošlo mi, že obchodníkovi jde jen vetšinou o kšeft. Moc jsem chtěl lítat. Let trval 6 vteřin z jasným koncem. Byl to totiž zcela nevhodný model.
Přeji mnoho úspěšných letů a natočení spoustu hezkých záběrů...
Rapi píše:A to je přesně to co se mi na těhle forech libí.Banda rádoby expertů má spoustů keců jak něco nejde, jak je to složité a když člověk není profesionál tak to pomalu nebude schopný ani zapnout atd. Přijde mezi vás laik a jediné co čte, jsou tyhle kecy ale pomoc či řešení nikde.
.......
Já do té své hodlám zavěsit foťák v minimální hodnotě 30 000
......................
Myslim ze RCManie je jako forum hodne pristupne zacatecnikum takze todle me prijde jako dost mimo misu.
Informaci o tom ze na to chces povesti fotak za 30 tacu jsi mozna mel napsat do prvniho prispevku
Jinak ti preju hodne stesti, po tom co jsi tak ocenil mistni diskutujici (schvalne jsem si prosel cele vlakno a dost me unika proc takto reagujes) se jiste dockas odpovedi na vsechny sve budouci dotazy
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Rapi, pozor na to, aby ti pomocníci co nabídli vyřešit Tvůj problém nechtěli pomoci především sobě. Neříkám, že se to tady hemží různými podvodníky a divnými osobami, je tady naprostá většina lidí co rádi pomůžou, ale pokud o tom vůbec nic nevíš, neukvapuj se a ještě si trošku něco načti.
. vyplatí se to. Už jsem viděl prodávat ledaccos za nehorázné peníze. Když o tom nic nevíš, je snadné naletět . A taky se nediv, že Tě tady hned všichni poučují jako nevědomce. Nakonec, jsi skutečně v tomto oboru začátečník, a my se snažíme aby coptery už tak špatně veřejností vnímané , neměly ještě horší pověst vinou neznalosti začátečníků.