Mobius kamera
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mobius kamera
Můžu Mobiusku nabíjet z powerbanky k mobilu? Výstup 5V 1A... Nebo je to moc? Díky za odpověď.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
sobi píše:Áno........
Jo?
Ale pro baterku to asi nebude zrovna žůůůůžo labůůžo co? Doporučených je nějakých 150mA
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
To jsou právě základní vědomostní nedostatky. Samozřejmě, že se dá z externího zdroje Mobius napájet. V tomto případě z power banky.
Podstatné je výstupní napětí 5V. Proudové zatížení uvádí pouze to, co je zdroj (power banka) schopna dodat jako maximum. Jinými slovy jaký maximální proud je schopna dodat. Napájenému zařízení (v tomto případě Mobius) je šuma fuk jaká je mezní hodnota dodávaného proudu banky. Mobius "sám si určí", kolik proudu si z banky bude brát.
Je to jako byste se chtěli napít z 50-ti litrového sudu a báli jste se, že vám z tolika litrů praskne pupík. Omyl - napiju se, kolik potřebuji a mám vystaráno. Pokud by bylo vody jen náprstek, pak bychom se nenapili. To je právě ono - více je lépe.
Banka je pak vlastně pouhý napájecí zdroj - nabíječka (řízení nabíjení) je v těle Mobiusu. Nemá ráda nepatřičné napětí (Volty), ale nevadí jí, pokud by zdroj uměl dodat třeba 50 kA (50000 A).
Kapišto?
Podstatné je výstupní napětí 5V. Proudové zatížení uvádí pouze to, co je zdroj (power banka) schopna dodat jako maximum. Jinými slovy jaký maximální proud je schopna dodat. Napájenému zařízení (v tomto případě Mobius) je šuma fuk jaká je mezní hodnota dodávaného proudu banky. Mobius "sám si určí", kolik proudu si z banky bude brát.
Je to jako byste se chtěli napít z 50-ti litrového sudu a báli jste se, že vám z tolika litrů praskne pupík. Omyl - napiju se, kolik potřebuji a mám vystaráno. Pokud by bylo vody jen náprstek, pak bychom se nenapili. To je právě ono - více je lépe.
Banka je pak vlastně pouhý napájecí zdroj - nabíječka (řízení nabíjení) je v těle Mobiusu. Nemá ráda nepatřičné napětí (Volty), ale nevadí jí, pokud by zdroj uměl dodat třeba 50 kA (50000 A).
Kapišto?
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Petrovo- díky
chtěl jsem se ujistit nevim co a jak v mobiusu je 
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
Petrovo- díky
chtěl jsem se ujistit nevim co a jak v mobiusu je 
petrovo píše:Kapišto?
Ano, je to jasné a taky jsem se tu plácal do čela, když jsem si to uvědomil... Prostě jsem vycházel z nabíjení lipolek na přímo, kde si já na nabíječce určím kolik tam budu tlačit a "více je lépe" neplatí.
Pardon.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Zdravim
Asi som odfajcil nadobro kamerku.Pripajal som ju cez ten usb kablik na servo konektor nachystany na fpv kameru 12V.Nejak som sa ponahlal a neuvedomil som si v tej rychlosti ze je tam 12V a kamerke to ublizi.
Da sa s tou kamerou este daco spravit??Je to vobec opravitelne?Jednoduche to asi nebude..Alebo ju mam hodit do kosa?
Dakujem za odpovede.
Asi som odfajcil nadobro kamerku.Pripajal som ju cez ten usb kablik na servo konektor nachystany na fpv kameru 12V.Nejak som sa ponahlal a neuvedomil som si v tej rychlosti ze je tam 12V a kamerke to ublizi.
Da sa s tou kamerou este daco spravit??Je to vobec opravitelne?Jednoduche to asi nebude..Alebo ju mam hodit do kosa?
Dakujem za odpovede.
... do opravy by som sa nehrnul, je to hodne mrňavé a ktovie čo všetko vyhorelo
, ale minimálne optika a krabička sú v pohode
- takže ak do koša tak môj je len kúsok za kopcom v MA 
Me s opravou kamery pomohl ofiko cz prodejce. Poslal jsem mu kameru,zjistil co je spatneho ,vyměnil a paráda, tocim dal...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Mně zase nefunguje připojení přes USB, něco se tam poškodilo (není to ovladačema, USB portem, kabelem či ničím podobným). Jinak kamera funguje ok a do Číny se mi to posílat nechce...
Kolik tě ta oprava stála? Ty jsi to kupoval u Revotechu?
Kolik tě ta oprava stála? Ty jsi to kupoval u Revotechu?
Nekupoval, oprava nestala nic, jen náhradní díly podle eshopu + poštovny. Super přístup...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Tak to je pozoruhodné, na české poměry přímo nevídané - tedy jim asi taky napíšu! Pokud jsi tím oficiálním prodejcem, který ti to opravil myslel právě Revotech?
Díky!
Díky!
Ano, ma tu profil a cte tu prispevky... Koukni o par prispevku zpet, reagoval na moji zadost...
Panove tocim ruzna videa z koptery [pripadne letadla].
Jsem velmi spokojen. Jedna vec mi ale trochu vadi. Mozna mi nekdo pomuzete radou.
Jde o toto: Obraz je pekny - mne uspokojujici, ale v prubehu letu se meni jakoby svetelnost, nebo sytost barvy. Bude to neco okolo automaticke kompenzace svetelnosti.
Jak se toho zbavit?
Tusim, ze je v programu na nastaveni takova funkce "zamknuti svetelnosti", nebo tak neco. Nevim ale jak to pouzit. Kamera nema display, takze nevim v jakem okamziku bych to mel "zamknout"... ? Mate na to nejaky figl? Ja se vzdy dozvim jak to video vypada az kdyz to stahnu do PC a podivam se.
Ano je mi jasne, ze to muzu zkusit proste testovanim - pokus/omyl. Ale mozna by mi nekdo ulehcil nejakou radou a od toho bych se mohl pustit do testovani. Diky predem.
Jsem velmi spokojen. Jedna vec mi ale trochu vadi. Mozna mi nekdo pomuzete radou.
Jde o toto: Obraz je pekny - mne uspokojujici, ale v prubehu letu se meni jakoby svetelnost, nebo sytost barvy. Bude to neco okolo automaticke kompenzace svetelnosti.
Jak se toho zbavit?
Tusim, ze je v programu na nastaveni takova funkce "zamknuti svetelnosti", nebo tak neco. Nevim ale jak to pouzit. Kamera nema display, takze nevim v jakem okamziku bych to mel "zamknout"... ? Mate na to nejaky figl? Ja se vzdy dozvim jak to video vypada az kdyz to stahnu do PC a podivam se.
Ano je mi jasne, ze to muzu zkusit proste testovanim - pokus/omyl. Ale mozna by mi nekdo ulehcil nejakou radou a od toho bych se mohl pustit do testovani. Diky predem.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2