Takze je jen vec kompromisu jak silne baterky a velky motor jsi ochoten vozit. Pro me je stoupani na motor delsi nez 35s uz neprijatelne (s vyjimkou kategorie, kde je umyslne omezen motor aby meli vsichni stejne podminky, tzn. "ctyrstovky" RCEJ a pod.)
Filip 600-větroňová akrobacie
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Vetron s elektromotorem pouziva tento vyhradne k nastoupani do vyssi letove hladiny. Cim je tento motor vykonnejsi, tim rychlej nastoupam, pak muzu to vrceni vypnout a vklidu se venovat klouzavemu letu.
Takze je jen vec kompromisu jak silne baterky a velky motor jsi ochoten vozit. Pro me je stoupani na motor delsi nez 35s uz neprijatelne (s vyjimkou kategorie, kde je umyslne omezen motor aby meli vsichni stejne podminky, tzn. "ctyrstovky" RCEJ a pod.)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Vetron s elektromotorem pouziva tento vyhradne k nastoupani do vyssi letove hladiny. Cim je tento motor vykonnejsi, tim rychlej nastoupam, pak muzu to vrceni vypnout a vklidu se venovat klouzavemu letu.
Já vím, každý to řeší jinak a tak trochu po svém....já už stejně nic jiného na 2,8m nevymyslím, takže to prostě beru tak jak to je, nastoupat si a udržet se tam co nejdéle, no a na zpestření a pořádný adrenalin mám úplně něco jiného.....
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, jestli jsem se nezbláznil, ale zítra si jedu do Prahy pro Blizzarda od Raicharda. Viz. http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight=
A gdo za tomůže? Gdo mě tak nahlodal do velkého větroně? VY!!! Šmejdi jedni!!!

A gdo za tomůže? Gdo mě tak nahlodal do velkého větroně? VY!!! Šmejdi jedni!!!
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
U 2m 1.6kg na kridylkach (!!) a menil jsem prevody 3x behem 1.5 sezony. Pravda bylo to vzdy po tvrdsim pristani, ale zase klapky se vyklapeji dolu, takze serva budou jeste vice namahana a u 3.5m era bude i vaha samotny klapky hrat vyraznou roli.... Ted hned to asi resit nemusis, ale bud pripraven, ze plastove prevody muzou odejit celkem snadno v teto aplikaci.
Abu píše:U 2m 1.6kg na kridylkach (!!) a menil jsem prevody 3x behem 1.5 sezony. Pravda bylo to vzdy po tvrdsim pristani, ale zase klapky se vyklapeji dolu, takze serva budou jeste vice namahana a u 3.5m era bude i vaha samotny klapky hrat vyraznou roli.... Ted hned to asi resit nemusis, ale bud pripraven, ze plastove prevody muzou odejit celkem snadno v teto aplikaci.
ja dal do iona plastovy HS81 a zatim o nich nevim (cca 40 hod ve vzduchu a tak 100 pristani). drzej se statecne.
nicmene na klapky bych dal s kovovejma prevodama.
Dříve nadšenec do EPP, teď hlavně větroně F5J.
Abu píše:U 2m 1.6kg na kridylkach (!!) a menil jsem prevody 3x behem 1.5 sezony. Pravda bylo to vzdy po tvrdsim pristani, ale zase klapky se vyklapeji dolu, takze serva budou jeste vice namahana a u 3.5m era bude i vaha samotny klapky hrat vyraznou roli.... Ted hned to asi resit nemusis, ale bud pripraven, ze plastove prevody muzou odejit celkem snadno v teto aplikaci.
Nebal by som sa. Blizzard je termik. Mam 100+ letov na PII (2,8m) - temer vsetko razantne lietanie s akro a pod plynom, HS81 na kridelkach a klapkach a nijaky problem. Len ta vola v prevodoch
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ve vzduchu asi nebude problem, jde mi jen o pristani. O tvrda pristani. Tam ani nemusi byt kontakt ovladane plochy se zemi, staci setrvacnost ktera se prenese tahlem do serva... kupodivu na HS81 vzdycky odeslo jedno a to same kolecko, myslim ze druhe nebo treti nejvetsi.
Abu píše:Ve vzduchu asi nebude problem, jde mi jen o pristani. O tvrda pristani. Tam ani nemusi byt kontakt ovladane plochy se zemi, staci setrvacnost ktera se prenese tahlem do serva... kupodivu na HS81 vzdycky odeslo jedno a to same kolecko, myslim ze druhe nebo treti nejvetsi.
Joóóój, ale Blizzard nie je Optima! S tým bude sadať ladne, mäkkučko, ako do periniek!
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Tohle taky nebylo na Optime (tam jsou 125MG), ale na Mefistovi. Ale je pravda ze pristani, kdy doslo na zuby, byla opravdu docela drsna (jednou na svahu = malo mista, a jednou na soutezi = nervy). Koukam ze ten 3.5m ma docela malicky plosny zatizeni, to by mohlo pristavat opravdu decentne.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Kupujes komplet nebo bez pohonu? Bacha na ty serva na klapkach, pokud to jsou plastovy 81ky, tak mozna casem prevody odejdou, nastesti tam jdou dat bezproblemu kovovy.
Vzal jsem to komplet... Prej to stavěl Reichard osobně... Už jsem o tak velkým éru přemýšlel dlouho... Moc se na jeho první let těším, je to jeden splněnej sen...jo a ty HS-81 asi hned jak bude čas předělam do kovu.Akorát jsem byl nemile překvapenej cenou těch pár koleček
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Lindbergh píše:Abu píše:Kupujes komplet nebo bez pohonu? Bacha na ty serva na klapkach, pokud to jsou plastovy 81ky, tak mozna casem prevody odejdou, nastesti tam jdou dat bezproblemu kovovy.
Vzal jsem to komplet... Prej to stavěl Reichard osobně... Už jsem o tak velkým éru přemýšlel dlouho... Moc se na jeho první let těším, je to jeden splněnej sen...jo a ty HS-81 asi hned jak bude čas předělam do kovu.Akorát jsem byl nemile překvapenej cenou těch pár koleček
Stavěl to Reich.... snad ty serva nebudou zalepený v křídlech přesně tak, jak to udělali mě na P II