FPV_dotazy

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mmaki

Re: FPV_dotazy

#181 Příspěvek od mmaki »

Cetar píše:
konfigurace určitě luxus.. Pokud mohu doporučit, než zapojíš kameru k TX, zkontroluj si konektory a polaritu. Výrobci rádi prohazují kabely v konektorech a reklamace je pak dost složitá, obzvlášť když ti to pak odpálí něco dalšího...

aj mne sa to zda byt az prilis luxusne :) chcem to ako investiciu do buducna tak som sa snazil vyberat.
Aj ked ... za tie peniaze, no neviem ... budem s tym urcite trieskat, tak uvazujem ci to nie je lepsie nalozit niecim lacnejsim.

Trebarz tam hodit vTX boscam 200mW, pripadne nejaku lacnu CMOS kameru. Na antenach nechcem setrit.
Oplati sa mi 600 mw na lietanie do lesa?
Co vy na tu kameru?
Ak mate nieco s cim ste spokojny sup sem link :wink:
qeex

#182 Příspěvek od qeex »

Pokud to mas na 250 kopteru, tak se po zemi urcite valet budes, radeji bych volil set LT200 s kamerou, anteny co uznas za vhodne, ale taky neni problem je znicit. Obvykle se ale lita kolem hlavy, tak nejaky skveli dosah neni treba. Tebou zvolene komponenty jsou dobre na letadlo/kopteru, kde se nepocita s pady, tem se ale u FPV race asi nevyhnes. Pokud chces dobrou kameru i pri moznosti zniceni, dal bych tam maximalne sony super had. Az se vyletas (pres fpv), pak bych daval lepsi komponenty, do te doby ale budes spise nicit.
mmaki

#183 Příspěvek od mmaki »

qeex píše:Pokud to mas na 250 kopteru, tak se po zemi urcite valet budes, radeji bych volil set LT200 s kamerou, anteny co uznas za vhodne, ale taky neni problem je znicit. Obvykle se ale lita kolem hlavy, tak nejaky skveli dosah neni treba. Tebou zvolene komponenty jsou dobre na letadlo/kopteru, kde se nepocita s pady, tem se ale u FPV race asi nevyhnes. Pokud chces dobrou kameru i pri moznosti zniceni, dal bych tam maximalne sony super had. Az se vyletas (pres fpv), pak bych daval lepsi komponenty, do te doby ale budes spise nicit.

myslis nieco take http://www.rctimer.com/product-1275.html ?
qeex

#184 Příspěvek od qeex »

Jj, presne tohle. Cenove velmi priznive, rozmerove i hmotnostne taky. Likvidace takoveho setu penezenku tolik neboli.
mmaki

#185 Příspěvek od mmaki »

qeex píše:Jj, presne tohle. Cenove velmi priznive, rozmerove i hmotnostne taky. Likvidace takoveho setu penezenku tolik neboli.

Ok tak to skusim ;) dik qeex. pre istotu vezmem 2x hned nech necakam ked to rozmlatim hned prvy den.

Este co sa tyka okuliarov. Dlho som zvazoval ci si dat krabicu na hlavu HeadPlay HD alebo radsej zvolit nejake fatsharky.

HeadPlay HD vyhralo u mna jednoznacne koli FOV o ktorom som tu tolkokrat cital. Zatial si to viem iba len predstavit o com hovorim .Co si myslis?
qeex

#186 Příspěvek od qeex »

Headplay jsou podle me dobra volba, kdybych byl ochotny dat za bryle tyhle penize, tak do nich jdu urcite taky.
Recenze maji velmi dobre. A krabice na hlave me osobne nevadi.
mmaki

#187 Příspěvek od mmaki »

qeex píše:Headplay jsou podle me dobra volba, kdybych byl ochotny dat za bryle tyhle penize, tak do nich jdu urcite taky.
Recenze maji velmi dobre. A krabice na hlave me osobne nevadi.

jj dik ... ja tiez nie som ochotny za nich dat 250 dolarov ale co mam robit? ked nechcem cumiet na monitor?
Je to podla mna jednoznacne najlepsia volba co sa tyka pomeru cena - vykon. Jedina moznost je si to postavat sam resp pouzit http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=62744
qeex

#188 Příspěvek od qeex »

Ja mam ecogoogles vlastni vyroby, ale headplay budou rozhodne lepsi. Hlavne je to dobrs investice, nehrozi zniceni jak u ostatnich komponent a kvalita je supr.
mmaki

#189 Příspěvek od mmaki »

qeex píše:Ja mam ecogoogles vlastni vyroby, ale headplay budou rozhodne lepsi. Hlavne je to dobrs investice, nehrozi zniceni jak u ostatnich komponent a kvalita je supr.

jedine co ma serie je ze momentalne su vsade pre-order :( a treba na ne cakat
Cetar

#190 Příspěvek od Cetar »

... zastaralé... je tu V2 http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _Kit_.html
Ty používám já a nemůžu si je vynachválit...
mmaki

#191 Příspěvek od mmaki »

Cetar píše:... zastaralé... je tu V2 http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _Kit_.html
Ty používám já a nemůžu si je vynachválit...

ano na tie V2 som tiez pokukoval, dal som nespravny link. Ci uz je to Quantum alebo Headplay cize krabica na hlave, zatial som nevidel nikoho pisat negativa. Asi je to tym ze su to castokrat prve okuliare, tak nie je s cim porovnavat.
martin z

#192 Příspěvek od martin z »

Taky Quanum V2 na koptér doporučuju, blbnu s tím celý léto, zanedbávám elektrovětroně. Teď jsem někde na rcgroups v diskuzi vyčetl, že někdo si tam nalepil polstrování z motocyklových brýlí, tak jsem si hned taky nějaký v číně objednal, moje polstrování není ideální a to jsem tam nalepil x vrstev fakt tlustý mechovky a ještě nožem okrajoval aby mě to netlačilo do nosu. Taky jsem si zkrátil horní popruh přes hlavu, helma mi divně padala. Do Headplay HD bych příp. časem šel taky, ale jen při možnosti osobního porovnání obrazu a jak seděj na hlavě.
mmaki

#193 Příspěvek od mmaki »

Martin tak to preto si sa s Etalonom neponahlal. Dostal som ho o mesiac neskor a o mesiac skor som bol vo vzduchu :D to je tym ze som nemal jasno v 250 a FPV, inak by som bol ako ty a zanedbaval. Etalon poreferujem cez SZ ;).

Uz som objednal HeadPlay HD, ked dorazia budem teda referovat. Ale podla diskuzii by mali byt v pohode.
Cetar

#194 Příspěvek od Cetar »

mmaki píše:Ci uz je to Quantum alebo Headplay cize krabica na hlave, zatial som nevidel nikoho pisat negativa.

Hlavní nevýhodou je asi ta "krabicová" verze jak říkáš :) Jinak mají obecně větší FOV a nacpeš do nich brýle, pokud je to tvůj případ.
Já plánuju na své DIY přidělat kameru abych nemusel řešit sundavání/nandavání brýlí...
Dále u DIY využívám kapsičku s volitelným headtrackerem, to je luxusní věc... Určitě by ale šla přilepit na FS i HP.
Své jsem si uvnitř vylepil černou kobercovkou abych eliminoval odlesky od konstrukce a na styk s obličejem jsem nalepil ten dodaný molitan místy ve dvou vrstvách. A sedí :D
jio

#195 Příspěvek od jio »

FPV už delší dobu sleduji, ale mé odhodlání vždy ukončí oční vada. Docela blbě vidím a třeba 3D filmy vidím ve 2D a tam kde ostatní teprve začínají lovit termiku, já už končím a velmi rychle model stahuji k blíž sobě. Proto mě docela straší to, co bych v brýlích nebo třeba v krabici viděl. Uvažoval jsem o monitoru na stativu, ale tam je 7" malý a u 10" už bych měl zase trochu strach, aby ho i se stativem nevyvrátil vítr. Bastlit monitor přímo nad vysílačku nechci protože řídím palci bez závěsu.

Pro info na co bych to chtěl nasadit - skoro jistě bych nelétal 250 třídu, mám DJI F450 popřípadě 3,3 metrový kluzák.

Neřešili jste někdo podobný problém a pokud ano, tak jak?
Zamčeno

Zpět na „FPV, točení videa a focení“