Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Večer jsem přehodil na PID regulator 0, se kterým jsem lítal na fw 1.7 a naprostá pohoda. Takže já zatím zůstávám u toho prvního PID regulátoru. Na moje lítání naprosto OK. Testoval jsem to za nárazového větru kolem 10m/s a mini hexa vůbec neví že fouká. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
-
mataman
- Kontaktovat uživatele:
Naše FPV grupa létáme PID regulator 3 a spokojenost,trošku lepší reakce než PID regulator 0,jen je třeba ubrat na Yaw Rate
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
S PID 1 a CF1.9 mi koptera taky zacla padat, visi ve vzduchu a najednou se porouci k zemi, prisuzoval jsem to ale chybe v Hw, takze mi ted lezi na stole kompletne rozebrana. Zkusim taky zmenit pidregulator a mozna i starsi firmware(deska cc3d atom, dys 1806, ztw spider)
Já tuhle peripetií s pid1 už zažil s QAV400 a to dvakrát, kdy podruhé to byla fatální záležitost. Už jsem chtěl vyhodit CC3D do popelnice, ale když mi to dneska udělalo prakticky to samé s NAZE32, tak jsem okamžitě pid1 vyměnil za 0 a zatím po dvou letech OK a lítá mi to zase jak jsem zvyklej. Když člověk spadne dvakrát s novým kopterem a na stejnou věc, tak to kur..va nakrkne. U mini hex RD290 to odprdla jen jedna vrtule, spadlo to do křáčí, naštěstí. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jak jsme se tu bavili měsíc, dva zpátky o malých rámech Diatone z BG.
Léce to slušně i s velkýma baterkama na tuto velikost (1400mAh 3s 120g).
Váhu jsem chtěl nižší, ale postupně jsem tam přidával věci.
Aktuálně:
Rám: ET 180
Motory: RCX 1306 3100kV
Vrtule: Gemfan 4045, aktuálně ale DAL 5040 -> 4040BN
ESC: DYS 20A BLHeli, Damped light, med-high, demag off
FC: CC3D Atom s Betaflight, PID controller 1
RX: FRSKY dr4-II
FPV: Eachine 200mAh (začínám tu CMOSku nenávidět)
OSD: Micro minimosd, MW-OSD
Baterie: To co je po ruce
.
Váha bez baterie 166g
Zkusím na to hodit mobiusa a něco natočit.
[album]5306[/album][album]5304[/album][album]5305[/album]
Léce to slušně i s velkýma baterkama na tuto velikost (1400mAh 3s 120g).
Váhu jsem chtěl nižší, ale postupně jsem tam přidával věci.
Aktuálně:
Rám: ET 180
Motory: RCX 1306 3100kV
Vrtule: Gemfan 4045, aktuálně ale DAL 5040 -> 4040BN
ESC: DYS 20A BLHeli, Damped light, med-high, demag off
FC: CC3D Atom s Betaflight, PID controller 1
RX: FRSKY dr4-II
FPV: Eachine 200mAh (začínám tu CMOSku nenávidět)
OSD: Micro minimosd, MW-OSD
Baterie: To co je po ruce
Váha bez baterie 166g
Zkusím na to hodit mobiusa a něco natočit.
[album]5306[/album][album]5304[/album][album]5305[/album]
Dalibore, Ondro .... tak jak lítáte ... já zjišťuji, že mě to už samotného přestává malinko bavit. Chtělo by to nějakou pravidelnější společnou vzájemnou inspiraci, jinak je to trochu o ničem ... respektive jen o nějakém ladění a to mě do nekonečna nebere. Včera jsem měl čas a přistihl jsem se, že se mi málem nechtělo se drcat na plac. No nakonec jsem si zalétal hezky, ale bojím se, že jestli nenajdu někoho, s kým půjde nějak pravidelněji polétat, tak mě vývoj pomalu přestane bavit ... takhle to ostatně létá v principu dobře 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kXPfqAhciZk[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kXPfqAhciZk[/youtube]
Téda..no vidíš jak ti to jde. Já si ujasnil,co mi opravdu baví...a 250ka to není.
Mně baví přesný opak toho co máš na videu. Máme to s bráchou stejně.
Teď si kreslím (Boženku 2), ale se skládacími rameny (velikost 520). A silně uvažuji nad Light Bridge.
Nebo něco podobného...
Takže kdyby někdo chtěl levně origoš rám Lumenier 250 včetně T-motors ...stačí písnout
Mně baví přesný opak toho co máš na videu. Máme to s bráchou stejně.
Teď si kreslím (Boženku 2), ale se skládacími rameny (velikost 520). A silně uvažuji nad Light Bridge.
Nebo něco podobného...
Takže kdyby někdo chtěl levně origoš rám Lumenier 250 včetně T-motors ...stačí písnout
Mě třeba nebaví malovat olejem na plátno, ale zvládnu přiznat, že kdybych to uměl, tak by mě to bavilo.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Me bavi litat s 250tkou i kdyz to neumim ale myslim ze malovat na platno by me nebavilo i kdybych to umel 
Koukam ze mam vlastne velke stesti - diky tomu ze mam malo casu a spoustu moznych konicku tak nemusim mit strach ze bych nekdy s 250tkou lital tak ze bych si rekl "hmm, uz nevim kam dal takze nuda"

Koukam ze mam vlastne velke stesti - diky tomu ze mam malo casu a spoustu moznych konicku tak nemusim mit strach ze bych nekdy s 250tkou lital tak ze bych si rekl "hmm, uz nevim kam dal takze nuda"
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:Me bavi litat s 250tkou i kdyz to neumim ale myslim ze malovat na platno by me nebavilo i kdybych to umel
Koukam ze mam vlastne velke stesti - diky tomu ze mam malo casu a spoustu moznych konicku tak nemusim mit strach ze bych nekdy s 250tkou lital tak ze bych si rekl "hmm, uz nevim kam dal takze nuda"![]()
![]()
Já to mám podobně..Taky nelítám s letadly jak Bruckman, ale to co umím mi stačí a nikdy mi to nepřestalo bavit.
A s copterama to mám stejně, baví mi ty velké..kde nemusím jak vemeno nic pořád ladit. Prostě to vezmu z poličky..nalétám pár desítek kilometrů..a spokojeně jedu domů
Obdivuji když s tím (250ka) někdo umí šílet v kozelcích u země, ale prostě nemám chuť do toho vrážet ani prachy ani čas. Baví mi ty velké, co lítají přez dvacet minut na jeden zátah a doletí 6km daleko .
graup15 píše:
Já to mám podobně..Taky nelítám s letadly jak Bruckman, ale to co umím mi stačí a nikdy mi to nepřestalo bavit.
A s copterama to mám stejně, baví mi ty velké..kde nemusím jak vemeno nic pořád ladit. Prostě to vezmu z poličky..nalétám pár desítek kilometrů..a spokojeně jedu domůVíc od toho nechci.
Obdivuji když s tím (250ka) někdo umí šílet v kozelcích u země, ale prostě nemám chuť do toho vrážet ani prachy ani čas. Baví mi ty velké, co lítají přez dvacet minut na jeden zátah a doletí 6km daleko .
ale houby ladění ... naladěno je vždy tak za 20 minut. pokud dneska něco ladím, tak je to spíš z nudy, protože si občas řeknu, zda by to nešlo přeci jen nějak ještě líp, nedá mi to a zapokusničím si. Obvykle zjistím, že to je horší a zase se vrátím k tomu původnímu, co jsem nastavil za těch prvních 20 minut.
Jinak neříkej, že ty velké potvory ladit nemusíš ... každou chvíli čtu jak řešíš šmatlavé motory, FW regulátorů, zmatenou NAZU, vibrace a vyvážení vrtulí. Je to úplně to samé
IMHO jediný rozdíl mezi tou 250 a 500 při tom jak to používáš ty, je v doletu (výhoda pro 500) a pak v tom, že já klidně (filmově) letět mohu, ale ty s tím blbnout nemůžeš (výhoda pro 250)
Ale mě spíš šlo o to, že donekonečna metat kozelce stejně jako se donekonečna vozit nad stejnou krajinou nakonec omrzí, tak jsem si říkal, zda se nějak neinspirovat nějakým společným lítáním, ale pokud 250 věšíš na hřebík, tak to nebude jednoduché. A u nás na letišti moc kopter nelítá.
No nic. tak budu pokračovat v tom co mi zbývá a doufat, že mě to neomrzí moc
Tak si pořiď tohle..to ti možná chvilku bavit bude...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L75ESD9PBOw[/youtube]
Jinak,řešil jsem jen jedny šmejdy motory..a to Dualsky.
Celé je to o tom,že když koupíš dobrý rám,do toho vrazíš T-motors , k tomu uhlíkovky od T-motors...tak opravdu nic ladit nemusíš. problémy jsem si zpúsobil pouze sám,tím,že jsem se snažil ušetřit.
Velké mašiny postavené na Naze s jasně prověřenými komponenty létají hned a bez problémů.
Na gimbal k natáčení kašlu, na to moje létání mi to stačí ,tak jak to je.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L75ESD9PBOw[/youtube]
Jinak,řešil jsem jen jedny šmejdy motory..a to Dualsky.
Celé je to o tom,že když koupíš dobrý rám,do toho vrazíš T-motors , k tomu uhlíkovky od T-motors...tak opravdu nic ladit nemusíš. problémy jsem si zpúsobil pouze sám,tím,že jsem se snažil ušetřit.
Velké mašiny postavené na Naze s jasně prověřenými komponenty létají hned a bez problémů.
Na gimbal k natáčení kašlu, na to moje létání mi to stačí ,tak jak to je.
U té 250 je výhoda v tom, že máš stále nové možnosti létání.
Nové překážky, menší místa na průlety, nové výzvy.
Já koptéru s gimbalem prodal stejně jako letadlo s FPV.
Je to prostě nuda letět někam 2km a zpět.
Jakmile zjistíš že tě to pouští, tak změň místo.
Když tě nebude bavit změna místa, tak si najdi srovnání lépe s někým kdo to má víc v ruce.. Abys ho mohl dohánět a zlepšovat se, mít motivaci.
Je to tak trochu jako s autíčkama nebo lodičkama.
Když jezdíš sám, jsi odsouzen k nudě a odložení modelu.
U té 250 je to o kus lepší ale pravá zábava nastává ve skupince stejných modelů.
Teď jsem upgradoval model a FPV, 3týdny jsem nelétal a trochu mě to pustilo. V čera jsem byl ale zaletět nové motory a jsem zase v tom
Kdyby byl nemkdo kolem lokalit Stodulky atd.. Tak klidně můžem zalétat. Mohu vzít i jednoho pilota jako hosta na Sobínku kdyby si to chtěl zkusit na Sobínecké trati.
Nové překážky, menší místa na průlety, nové výzvy.
Já koptéru s gimbalem prodal stejně jako letadlo s FPV.
Je to prostě nuda letět někam 2km a zpět.
Jakmile zjistíš že tě to pouští, tak změň místo.
Když tě nebude bavit změna místa, tak si najdi srovnání lépe s někým kdo to má víc v ruce.. Abys ho mohl dohánět a zlepšovat se, mít motivaci.
Je to tak trochu jako s autíčkama nebo lodičkama.
Když jezdíš sám, jsi odsouzen k nudě a odložení modelu.
U té 250 je to o kus lepší ale pravá zábava nastává ve skupince stejných modelů.
Teď jsem upgradoval model a FPV, 3týdny jsem nelétal a trochu mě to pustilo. V čera jsem byl ale zaletět nové motory a jsem zase v tom
Kdyby byl nemkdo kolem lokalit Stodulky atd.. Tak klidně můžem zalétat. Mohu vzít i jednoho pilota jako hosta na Sobínku kdyby si to chtěl zkusit na Sobínecké trati.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak píše:Kdyby byl nemkdo kolem lokalit Stodulky atd.. Tak klidně můžem zalétat. Mohu vzít i jednoho pilota jako hosta na Sobínku kdyby si to chtěl zkusit na Sobínecké trati.
Na Stodůlkách pracuju, takže výzvu beru
Není problém.
Záleží jak jsi na tom. Nejsnažší je ta Sobínka, je to kousek od Metropole Zličín.
Pak se dá létat pod Globusem v parku.
Otevřené pole bez překážek je uprostřed cesty u semaforu na přípojce k okruhu. Když se jede od Simensu.
Ale nejvhodnější je ta Sobínka.
Můžem tam zalétat.
Záleží jak jsi na tom. Nejsnažší je ta Sobínka, je to kousek od Metropole Zličín.
Pak se dá létat pod Globusem v parku.
Otevřené pole bez překážek je uprostřed cesty u semaforu na přípojce k okruhu. Když se jede od Simensu.
Ale nejvhodnější je ta Sobínka.
Můžem tam zalétat.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....