reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Uhlí nevím to jsem zatím v ruce neměl, ale podle mě to bude mít tepelnou odolnost stejnou jako plast, který ty částečky spojuje.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
polykarbonat by mel snnest 120-130°C, da s koupit i kousek 10m, tisknout to de ale blbe
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=N2pSJgMga68[/youtube]
Nova pozemni hracka - 6 motoru tridy 280, poloosy a jejich drzaky vytistene
Nova pozemni hracka - 6 motoru tridy 280, poloosy a jejich drzaky vytistene
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
A na zádech nám to neukáže, aby bylo vidět tisk. Chlape, jseš ve vlákně 3D tiskárny!
Jirka
Jirka
Sorry
Tady to je :
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný, jak ty motory pružej? Torzky to nejsou a pružiny proti základně nevidím. Co elektronika a program, vlastní produkt?
Jirka
Jirka
Kdyz se podivas na spodek tak jsou na kazde poloose sroubky s podlozkama. Pod nima je 3mm ocelovej drat ("struna" na podvozky) ktera je ohla do urciteho uhle. Pruzi to v te strune, tim jak ji clovek ohne mimo stroj muze urcit zakladni geometrii (prostredni kolo je predpruzene vic aby to lepe prochazelo terenem) a pouzitou strunou (pripadne zdvojenim) se da nastavit tuhost.
Je to hodne hnusne reseni ale kupodivu funguje, nesnizuje svetlou vejsku, neni to tezky a je to snadno stelovatelny
Je to hodne hnusne reseni ale kupodivu funguje, nesnizuje svetlou vejsku, neni to tezky a je to snadno stelovatelny
Elektronika je easy a cheap
L298N dual-Hbridge za par slupek na kazdem paru (jsou dvoukanalovy) takze v budoucnu bude pripadne mozne selectivne ridit kazde kolo zvlast (na motorech jsou encodery takze lze cist informaci o tom jak rychle se toci takze se da udelat kontrola trakce atd.....)
Aktualne to ridi jedno Arduino s 32u4 (hlavne proto ze ma USB seriovku oddelenou od druhe) a bluetooth modul. Aktualne jsou na stole dve mozne dalsi cesty :
- pixhawk v Rover modu a arduino bude prevedat modelarske PWM na rizeni tech H-Bridgu
- nejaka chytra deska (Intel Edison nebo Raspberry Pi) ktera bude po UARTu davat pozadavky na pohon a to bude resit to Arduino
- pixhawk kteremu bude chytra deska rikat co ma delat
Cilem je montaz webcamu a vyzkouseni OpenCV veci ala jizda za hozenym micem, jizda k paternu z videa atd....
Je to test platforma pro integraci Edisonu a kamery do coptery s Pixhawkem pro automaticke pristani na cilovy bod (napr. bilej kriz na letisti) atd.....
L298N dual-Hbridge za par slupek na kazdem paru (jsou dvoukanalovy) takze v budoucnu bude pripadne mozne selectivne ridit kazde kolo zvlast (na motorech jsou encodery takze lze cist informaci o tom jak rychle se toci takze se da udelat kontrola trakce atd.....)
Aktualne to ridi jedno Arduino s 32u4 (hlavne proto ze ma USB seriovku oddelenou od druhe) a bluetooth modul. Aktualne jsou na stole dve mozne dalsi cesty :
- pixhawk v Rover modu a arduino bude prevedat modelarske PWM na rizeni tech H-Bridgu
- nejaka chytra deska (Intel Edison nebo Raspberry Pi) ktera bude po UARTu davat pozadavky na pohon a to bude resit to Arduino
- pixhawk kteremu bude chytra deska rikat co ma delat
Cilem je montaz webcamu a vyzkouseni OpenCV veci ala jizda za hozenym micem, jizda k paternu z videa atd....
Je to test platforma pro integraci Edisonu a kamery do coptery s Pixhawkem pro automaticke pristani na cilovy bod (napr. bilej kriz na letisti) atd.....
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Vymysli něco užitečného, napadá mě překopání sekačky na pohon dvěma motory plus kamera na rozeznávání hrany už posekanýho šáru.. První okruh okolo letiště manuální, dál už by si to jezdilo po hranaté spirále samo
.. Ušetřilo by nám to skoro šestikilometrovou procházku..
OK2WY
JirkaA píše:Vymysli něco užitečného, napadá mě překopání sekačky na pohon dvěma motory plus kamera na rozeznávání hrany už posekanýho šáru.. První okruh okolo letiště manuální, dál už by si to jezdilo po hranaté spirále samo.. Ušetřilo by nám to skoro šestikilometrovou procházku..
Poznat na kameře posekanou cast je problem protože je to pokaždé jine , podle počasí. Navíc ovladani rozumne vykonne sekacky taky neni uplne easy
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
JirkaA píše:Vymysli něco užitečného, napadá mě překopání sekačky na pohon dvěma motory plus kamera na rozeznávání hrany už posekanýho šáru.. První okruh okolo letiště manuální, dál už by si to jezdilo po hranaté spirále samo.. Ušetřilo by nám to skoro šestikilometrovou procházku..
To už je dávno vymyšlený, má to jeden můj známej. Pozemek jeden drát dokola na navedení do doku a v tom prostoru rajtuje robotická mulčovačka. Na rozdíl od obyčejnejch jezdí rovnoběžný šáry podle GPS. Když skončí jede znova s offsetem asi 0,5 m. Trávník má pěknej, prouhatej jak na fotbale. Kolik to stálo jsem se neptal, neboť doma funkci robotický sekačky zastávám 1x týdně osobně.
Jirka
Neresil jste nekdo problem se zasekavanim PLA (3DFactories Print Plus) v hotendu ? Je to celokov od 3Draty. ABS tisknu jak z praku, ted jsem se jal zkouset PLA kvuli dilum na frezku a nadavam jak spacek.
Struna se sekne v HE az do ni podavac vybrousi drazku
Jeden 10h tisk prosel ale rano jsem uz nebyl schopen tisknout dal (jako kdyby to v HE zatuhlo) a musel jsem to prostouchnout ABSkem. Pak to vytisklo asi 5mm tisku (60% plochy bedu pokryte) a opet se to hryzlo.
Teplotu mam podle 3DF - 200 prvni vrstva, 185 druha vrstva. Ted jsem udelal jeste zmenu v tom ze jsem posunul ofuk HE o zebro niz takze to vic fouka na heat break a zkousim dalsi tisk.
Jo a snizil jsem rychlost na cisla doporucene 3DF (coz me zvedlo cas tisku o 30%
(( )
Struna se sekne v HE az do ni podavac vybrousi drazku
Jeden 10h tisk prosel ale rano jsem uz nebyl schopen tisknout dal (jako kdyby to v HE zatuhlo) a musel jsem to prostouchnout ABSkem. Pak to vytisklo asi 5mm tisku (60% plochy bedu pokryte) a opet se to hryzlo.
Teplotu mam podle 3DF - 200 prvni vrstva, 185 druha vrstva. Ted jsem udelal jeste zmenu v tom ze jsem posunul ofuk HE o zebro niz takze to vic fouka na heat break a zkousim dalsi tisk.
Jo a snizil jsem rychlost na cisla doporucene 3DF (coz me zvedlo cas tisku o 30%
Já tohle taky vyřešil posunutím plastového držáku chladiče hotendu o jedno žebro níž. Je naprosto po problémech. Zkoušel jsem různé značky PLA a nemám problém tisknout. Je ale pravda , že Mladeč teda né.
Naposledy upravil(a) ST dne sob 05.09.2015 17:23, celkem upraveno 1 x.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Tak to me nepomohlo
Zkusim to ted s nizsi teplotou prvni vrstvy a zaplnutym velkym vetrakem
PLA tisknu na 215 st. po celou dobu. Nemám problém. Jak s čínou tak od 3d factories a i Colorfab a Verbatim OK.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...