Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
eddiex píše:Tusim, ze je v programu na nastaveni takova funkce "zamknuti svetelnosti", nebo tak neco. Nevim ale jak to pouzit. Kamera nema display, takze nevim v jakem okamziku bych to mel "zamknout"... ? Mate na to nejaky figl?
Beru to z pohledu fotografa - zamknout v poloze po slunci. Nebo tmavšího prostředí, pokud je se podle čeho chytit. Možná se mýlím, ale tak nějak bych to logicky viděl.
Kamera jde nastavit na zamykání buď expozice, nebo vyvážení bílé, anebo obojího. Ty potřebuješ jen vyvážení bílé (white balance), v konfiguračním programu tedy zatrhni Enable Lock Mode. Udělal bych to tak, že kameru zapneš, namíříš na scénu, která nejvíc reprezentuje to, co budeš natáčet a po pár vteřinách to zamknul (podržením tlačítka M - Mode). Sám jsem to ještě nezkoušel, ale takhle by to myslím mělo fungovat.
Tak jo. Vyzkousel jsem to v praxi a je to velmi uzitecna moznost. Zatim jsem zkusil jen to zamknuti vyvazeni bile.
Prosel jsem si i to na RC Groups. Take velmi prinosne, ale mam prosbu. Muze nekdo "prelozit" toto:
The original lens, now being referred to as "Lens A" is a mid-AOV lens with some fisheye distortion in the 1080p frame size, but less than the wide angle D lens on the #16. When the camera is in 720p-60 fps mode the 1280 x 720 image is sub-sampled from the center of the wider 1920x1080 frame image, so the video horizontal field of view (HFOV) is proportionally less, but so is the fisheye distortion. In 720p-30fps mode, the camera keeps the wider HFOV of the 1080p mode, but scales the imaged down to 720p frame size (detail loss is very minimal). Vignetting and focus drop off at the edges are negligible. I measured the actual HFOV of the video frame width to be nominally 85 deg. at 1080p and 720p-30fps, and 46 deg. at 720p-60fps settings, and based on those, I estimate the AOV of the standard lens to be around 110 deg. The vertical FOV in 720p-30fps (or less) mode is nominally 54 deg.
Nejde mi o jazykovy preklad. Nenasel jsem co znamenaji ty zkratky. mid-AOV, HFOV, AOV, FOV. Jestli se da nejak laicky vysvetlit, co si pod tou zkratkou predstavit?
Je to defacto totéž - Angle Of View - úhel zabíraného pohledu, Field of View - pole zabíraného pohledu. HFOV je Horizontální FOV. mid-AOV je "střední" AOV.
Davalo by mi smysl treba: HAOV, VAOV, nebo: FOV, ale samotne AOV bez udani horizontal, ci vertikal mi smysl nedava. Stejne tak, jako mi nedava smysl HFOV. Slovo FIELD predstavuje dve osy, takze pridavek HORIZONTAL FOV z toho dela jaksi kockopsa a nevim co to znamena.
Neda se to nejak srozumitelne popsat? Treba stylem: XXX = vodorovna sirka pohledu [vodorovny uhel - sirka pohledu], YYY = svisly uhel zaberu - vyska pohledu, FOV = XXX x YYY - sirka x vyska ?
Mozna je to z me strany chyba, v nazvoslovi, ze ho neznam. Proste HFOV mi prijde stejne nesmyslne, jako bych rekl, ze "primka ma plochu X cm". Proste tomu popisu co jsem dal vyse v anglictine nedokazu porozumet - jako by se tam michaly jabka s hruskama....